Περί αλλαγής φύλου και εκκλησίας


Το θέμα της αλλαγής φύλου δεν είναι τόσο μεγάλο όσο φαίνεται αυτό το καιρό στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Αφορά μερικές, λίγες εκατοντάδες ανθρώπους που νιώθουν πως το σώμα τους δεν έχει το σωστό φύλο και δεν αφορά τα εκατομμύρια των υπολοίπων.

Με αυτή τη λογική οι υπόλοιποι εμείς που είμαστε στο σωστό σώμα, δεν έχουμε κάποιο λόγο να αρνηθούμε σε άλλους να βρεθούν και αυτοί στο σώμα που οι ίδιοι νομίζουν πως τους ταιριάζει.

Συνεπώς, επί της αρχής, το νομοσχέδιο της κυβέρνησης είναι στο σωστό δρόμο. Αν έχω μια αντίρρηση είναι στο θέμα της ηλικίας και της διαδικασίας.

Τα 15 είναι λίγα για να πάρεις μια τόσο σημαντική απόφαση. Όταν δεν θεωρείσαι ώριμος να ψηφίσεις το κόμμα που θα παίρνει αποφάσεις για εσένα, το να κάνεις μια τόσο μεγάλη αλλαγή στον εαυτό σου ίσως να είναι νωρίς.

Μαθαίνω βέβαια πως επιστήμονες έχουν πει πως από τα πέντε έτη μπορούν με τεστ να μάθουν αν όντως μια αλλαγή φύλου θα είναι η σωστή πορεία για το άτομο. Από την άλλη, ψυχολόγοι διαφωνούν.

Εγώ βέβαια δεν έχω άποψη για τις θέσεις τους καθώς δεν είμαι ειδικός. Πάντα, σε παρόμοιες περιπτώσεις, πρέπει να ακολουθούμε τη πλειοψηφία των επιστημόνων, μιας και ούτε αυτοί συμφωνούν όλοι 100%.

Η εκκλησία βέβαια πήρε θέση στο θέμα και η ανακοίνωσή της είναι καταπέλτης καθώς δεν μπορεί να «παραβιάζεται ο νόμος του θεού».

agiooros-fylo1

agiooros-fylo2

Λογικό η εκκλησία να έχει άποψη σε αυτά τα θέματα και λογικό να τη φωνάζει. Λογικό επίσης είναι να την αγνοήσουμε μιας και άνθρωποι που πιστεύουν πως ένα φίδι μίλησε, πως όλα ξεκίνησαν με λάσπη και νερό με δύο άτομα μόνο, που λέει πως η εξέλιξη των ειδών είναι ένα ψέμα, δεν είναι δυνατόν να τους πάρουμε στα σοβαρά.

Αλλά, όπως σε όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις, έτσι και στην εκκλησία, υπάρχουν άτομα που είναι σοβαρά και άλλα που είναι για γέλια.

Παράδειγμα της πρώτης κατηγορίας είναι ο Μεσογαίας Νικόλαος τον οποίο ακούω τώρα στο ΣΚΑΙ και ο οποίος, μέσα από τον εκκλησιαστικό λόγο που με βρίσκει σε όλα αντίθετο, τουλάχιστον είναι λογικός, ήπιος και διαλλακτικός.

Στην αντίθετη πλευρά βρίσκεται ο Σεραφείμ, ο οποίος είπε, και είμαι σίγουρος πως και άλλοι μητροπολίτες συμφωνούν, πως τα άτομα που έχουν κάνει αλλαγή φύλου δεν έχουν θέση στην εκκλησία. Δεν βλέπω πρόβλημα σε αυτό βέβαια, αλλά έρχεται σε αντίθεση με το λόγο του Μεσογαίας.

Η εκκλησία βέβαια έχει άποψη για όλα, από αυτό το θέμα μέχρι την οικονομία, και δεν νομίζω να σταματήσει να έχει. Καλώς έχει. Η δική μας δουλειά είναι όμως να την αγνοήσουμε μιας και δεν έχει κάτι να προσφέρει στο σημερινό κόσμο.

Μόνο τροχοπέδη είναι.

Advertisements

Tagged: , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: