Όταν η ειρωνεία χτυπάει κόκκινο!


Τα Ηνωμένα Έθνη εξέλεξαν τη Σαουδική Αραβία στην Επιτροπή για τη Θέση της Γυναίκας (Commission on the Status of Women).

Στην ιστοσελίδα της Επιτροπής βλέπουμε το στόχο της ο οποίος είναι:

The Commission on the Status of Women (CSW) is the principal global intergovernmental body exclusively dedicated to the promotion of gender equality and the empowerment of women. A functional commission of the Economic and Social Council (ECOSOC), it was established by Council resolution 11(II) of 21 June 1946.

The CSW is instrumental in promoting women’s rights, documenting the reality of women’s lives throughout the world, and shaping global standards on gender equality and the empowerment of women.

Μετ: Η Επιτροπή για τη Θέση των Γυναικών (CSW) είναι το κύριο παγκόσμιο διακυβερνητικό όργανο που αφιερώνεται αποκλειστικά στην προώθηση της ισότητας των φύλων και της χειραφέτησης των γυναικών. Μια λειτουργική επιτροπή του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου (ECOSOC) ιδρύθηκε με το ψήφισμα 11 (II) του Συμβουλίου της 21ης Ιουνίου 1946.
Η CSW έχει καθοριστική σημασία για την προώθηση των δικαιωμάτων των γυναικών, την καταγραφή της πραγματικότητας της ζωής των γυναικών σε όλο τον κόσμο και τη διαμόρφωση παγκόσμιων προτύπων για την ισότητα των φύλων και την ενδυνάμωση των γυναικών.

Η Επιτροπή αυτή, που προσπαθεί να προωθήσει την ισότητα των γυναικών ανά τον κόσμο, εκλέγει με μυστική ψηφοφορία τη Σαουδική Αραβία σαν μέλος της.

Οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία δεν επιτρέπεται να οδηγήσουν, πρέπει να είναι εντελώς καλυμμένες όταν είναι έξω από το σπίτι, πρέπει να συνοδεύονται από έναν άνδρα για να πάνε οπουδήποτε, δεν μπορούν να καταγγείλουν βιασμό χωρίς 7 μάρτυρες αλλιώς θα λιθοβοληθούν ως μοιχαλίδες, δεν μπορούν να εργαστούν ή να ανοίξουν επισείρηση, δεν μπορούν να παντρευτούν όποιον θέλουν, να πάρουν διαζύγιο, να ταξιδέψουν και μέχρι πριν δύο χρόνια δεν μπορούσαν ούτε να ψηφίσουν.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η Σαουδική Αραβία είναι ένα από τα χειρότερα μέρη για να ζήσεις αν είσαι γυναίκα και θες να έχεις ίσα δικαιώματα.

Στη βαθμολόγηση του World Economic Forum των κρατών σχετικά με τις διαφορές των φύλων (World Economic Forum’s Gender Gap Rating), βλέπουμε πως η Σαουδική Αραβία είναι «βαθια» στο τέλος της λίστας.

Εδώ είναι οι πρώτες χώρες

screen-shot-2017

Και εδώ οι τελευταίες

screen-shot-2017-

Ποιοι ψήφισαν υπέρ της ένταξης της Σαουδικής Αραβίας δεν μπορούμε να ξέρουμε μιας και η ψηφοφορία, για άγνωστο λόγο, ήταν μυστική, αλλά 15 από τις χώρες-μέλη ήταν Ευρωπαϊκές. Μεταξύ αυτών και η Ελλάδα.

Η Σαουδική Αραβία λοιπόν μπήκε σε μια επιτροπή που είναι υπεύθυνη για τη προώθηση των δικαιωμάτων των γυναικών ανά το κόσμο.

Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της ειρωνείας τότε δεν ξέρω ποιος είναι.

ΥΓ: Προσέξτε πως οι τελευταίες χώρες είναι στη συντριπτική πλειοψηφία Ισλαμικές.

Advertisements

Tagged: , ,

2 thoughts on “Όταν η ειρωνεία χτυπάει κόκκινο!

  1. akarapap Απρίλιος 23, 2017 στο 23:08 Reply

     σαγαπω και μαζι θα φυγουμε

    Sent from Samsung tablet.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: