Οτι να ‘ναι!


Εδώ και καιρό μαζεύω φωτογραφίες από τα social media για να τις κάνω άρθρα αλλά οι περισσότερες δεν αξίζουν πλήρες άρθρο.

Πρόκειται για φωτογραφίες που ισχυρίζονται διάφορα αλλά καταρρίπτονται απλά και γρήγορα.

Οπότε τις μάζεψα σε αυτό το άρθρο για συντομία. Ας ξεκινήσουμε

food

Όχι, το φαγητό δεν λέει στο dna τίποτα. Το φαγητό διαλύεται στο στομάχι και τα έντερά μας στα στοιχεία από τα οποία αποτελείται και αυτά που χρειάζεται το σώμα μας κρατούνται και χρησιμοποιούνται. Τα υπόλοιπα αποβάλλονται. Το dna είναι ένα σετ συγκεκριμένων οδηγιών και εκτελεί αποκλειστικά αυτές και δεν αλλάζουν ανάλογα με το αν φάγαμε φασόλια ή σολομό.

Αναθεώρηση: Θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό να με διορθώνουν οι αναγνωστες. Παρακαλώ δείτε στα σχόλια το σύντομο κείμενο του κου Διονέλλη ο οποίος παραθέτει και πηγές για να υποστηρίξει τη θέση του. Προφανώς το δικό μου κείμενο παραπάνω είναι λανθασμένο, αλλά δεν το αλλάζω ώστε να έχει νόημα το σχόλιο του αναγνώστη. Ευχαριστώ και πάλι.

cat vaccine

Τα εμβόλια δεν επηρεάζουν τη προσωπικότητά μας εκτός και αν τα κάνουμε απ’ευθείας στον εγκέφαλο οπότε και υπάρχουν πολλές πιθανότητες να πεθάνουμε. Το γατί μάλλον τρόμαξε λίγο και θα του περάσει σε μερικές ώρες/μέρες. Τα υπόλοιπα είναι απλώς επιβεβαίωση των πιστεύω που ο ιδιοκτήτης έχει ήδη για τα εμβόλια.

orange butterfly

Τα μεταλλαγμένα δεν είναι αυτό που φοβάται η πεταλουδίτσα. Είναι ασφαλή και επωφελή για το περιβάλλον. Αν υπάρχει και κάτι που μας δείχνει το παραπάνω είναι πόσο εύκολο είναι να δημιουργηθεί η ιδέα να σκοτώσεις αυτόν που στο μυαλό σου συνωμοτεί εναντίον σου, ακόμα και αν δεν έχεις ούτε μια απόδειξη για αυτό.

menstrual

Η περίοδος της γυναίκας είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Οτιδήποτε και αν φας, η περίοδος δεν θα σταματήσει, εκτός και αν η διατροφή σου είναι τόσο ελλιπής που το σώμα πέσει σε κατάσταση σοκ και τότε κοπεί η περίοδος. Και βέβαια, από όσο γνωρίζω, τα περισσότερα, αν όχι όλα τα θηλαστικά, έχουν περίοδο.

μικρόβια

Τα μικρόβια είναι ζωές αν δεχθείς κάποιους ορισμούς της ζωής, αλλά δεν έχω πρόβλημα να δεχθώ πως είναι ζωή και τα έφτιαξε ο Θεός. Το να πιστεύεις πως δεν είναι επιβλαβή επειδή είναι δημιουργήματα του θεού είναι όχι χαζό αλλά αυτοκτονικό. Και τα λιοντάρια είναι είναι πλάσματα του Θεού. Αν νομίζετε πως η αγάπη θα σας προστατέψει από τα σαγόνια του τότε ετοιμαστείτε για μια δυσάρεστη έκπληξη!

Screen Shot 2017-02-01 at 9.15.25 p.m.

Όντως, το άπαρτχάιντ, η δουλεία, και η αποικιοκρατία ήταν νόμιμα. Για το ολοκαύτωμα δεν ξέρω, μιας και δεν ήταν κάτι επίσημο και το θέμα είναι λίγο μπλεγμένο. Το θέμα βέβαια είναι πως η νομιμότητα δεν είναι θέμα δύναμης αλλιώς τίποτα από όλα αυτά δεν θα άλλαζε. Άλλαξαν όμως γιατί οι ηθικές αξίες των ανθρώπων αλλάζουν και μια πράξη που κάποτε ήταν ηθική παύει να είναι.

nero

Θα είχε ενδιαφέρον αν αυτός ο τετραπλός ισχυρισμός συνοδεύονταν από στοιχεία αλλά όχι…όπως συνήθως γράφουμε ότι μας κατέβει στο μυαλό, το προωθούμε και αυτό παίρνει ζωή. Να πίνετε νερό βεβαίως, να πίνετε όταν διψάτε και όχι με το ρολόι στο χέρι.

food

Όχι, το φαγητό δεν είναι δωρεάν και είναι εξαιρετικά δύσκολο να καλλιεργήσεις φαγητό χωρίς τη τεχνογνωσία και τον εξοπλισμό. Όλα αυτά κοστίζουν χρήματα και αν νομίζετε πως μια ντοματιά και δύο αγγουριές στη γλάστρα στο μπαλκόνι θα φτιάξουν περισσότερο από μια σαλάτα την εβδομάδα, μόνο το καλοκαίρι, τότε θα περάσετε απίστευτη πείνα και πριν πάρετε από τη γειτόνισσα τα κρεμμύδια που καλλιεργεί αυτή, θα παραγγείλετε σουβλάκια.

καρμα

Δεν υπάρχει «κάρμα». αυτό που ινδουιστές λένε κάρμα δεν είναι αυτό που εμείς λέμε κάρμα. Ξέρω πως θα σας απογοητεύσω, αλλά δεν υπάρχει μια μυστική δύναμη στο σύμπαν που μοιράζει δικαιοσύνη. Οι λόγοι είναι πολλοί, από το ότι αυτό που είναι δίκαιο για τον έναν δεν είναι για τον άλλο μέχρι το ότι για να συμβεί το παραπάνω πρέπει να υπάρχει κάτι σαν θεός που τιμωρεί όσο είμαστε εν ζωή. Ο θεός είπε όμως πως τιμωρεί μετά θάνατον. Τέλος, μπορώ να δώσω χιλιάδες παραδείγματα ανθρώπων που πέθαναν και δεν τιμωρήθηκαν ποτέ για αυτά που έκαναν. Το κάρμα δεν υπάρχει.

κοκα

Ψέματα βέβαια. Από κανέναν δεν θεωρείται φυσιολογικό να δώσεις σε ένα βρέφος Κόκα Κόλα και υπάρχουν πολλοί που θηλάζουν τα παιδιά τους για χρόνια. Οι ίδιοι σου λένε πως ότι είναι φυσικό είναι και καλό, αλλά επιμελώς επιλέγουν να αγνοήσουν το γεγονός πως κανένα θηλαστικό δεν θηλάζει το μικρό του μετά από μια συγκεκριμένη ηλικία μιας και αυτό δεν τα βοηθά στην επιβίωση. Η εξέλιξη των ειδών το εξηγεί, οπότε ο θηλασμός για πολλά χρόνια είναι αποκλειστικά ανθρώπινη επιλογή και δεν ξέρω αν υπάρχουν και στοιχεία που να δείχνουν πως πράγματι προσφέρει.

Αυτά…κυκλοφορούν χιλιάδες ακόμα οπότε στο μέλλον μπορεί να δούμε και δεύτερο μέρος, αλλά μέχρι να μαζευτούν αρκετά εσείς να προσέχετε και να μη πιστεύετε σε οτιδήποτε απλώς και μόνο επειδή το είδατε γραμμένο στο facebook.

Advertisements

Tagged: , ,

10 thoughts on “Οτι να ‘ναι!

 1. Stathis Dionellis Μαρτίου 24, 2017 στο 15:10 Reply

  θα ήθελα να σε συγχαρώ για το άρθρο σου και γενικότερα για την επιμονή που σε διακρίνει στην αναζήτηση της αλήθειας Ένα μικρό σχόλιο που θα ήθελα να κάνω έχει να κάνει με την πρώτη φωτογραφία ..Στις μέρες μας πλέον γνωρίζουμε ότι πολλοί περιβαλλοντικοί παράγοντες ( διατροφή ,αέριοι ρύποι , κ.α ) μπορεί να μην αλλάζουν την αλληλουχία του dna ,,όμως μπορούν να έχουν άμεση επίπτωση στον τρόπο που λειτουργούν τα γονίδια .
  και κατ’ επέκταση στην πρόκληση ή την παρεμπόδιση εμφάνισης ασθενειών(όπως για παράδειγμα ο καρκίνος ) .Ο κλάδος της γενετικής που ασχολείται με την αλληλεπίδραση αυτή λέγεται επιγενετική .Μελετώντας κανείς τις βασικές αρχές αυτού του νέου κλάδου θα διαπιστώσει ότι τελικά το μήνυμα της πρώτης φωτογραφίας δεν είναι λανθασμένο .

  Μου αρέσει!

  • Greek Skeptic Μαρτίου 24, 2017 στο 18:50 Reply

   Ευχαριστώ για το σχόλιο. Η φωτογραφία λέει πως η τροφή μας λέει στο dna τι να κάνει. Αυτό πιστεύετε πως είναι σωστό και πραγματικά η λειτουργία του dna αλλάζει ανάλογα με τη τροφή που καταναλώνουμε; Αν ναι θα ήθελα να μου δώσετε μερικές έρευνες που να το δείχνουν. Σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον.

   Μου αρέσει!

   • Stathis Dionellis Μαρτίου 24, 2017 στο 19:56

    Ναι κάποια συστατικά των τροφών φαίνεται πως , επηρεάζουν την έκφραση των γονιδίων ( κομμάτια του dna ) γεγονός που με την σειρά του προάγει ή παρεμποδίζει την εκδήλωση μιας ασθένειας ..

    http://advances.nutrition.org/content/1/1/8.full

    Πλέον δε θεωρούμαστε έρμαια των γονιδίων μας ( άποψη που είναι γνωστή ως γενετικός ντετερμινισμός ), αλλά γνωρίζουμε ότι τα γονίδια αλληλεπιδρούν με παράγοντες του περιβάλλοντος ..Με απλά λόγια τα γονίδια είναι οι διακόπτες και το περιβάλλον ( συμπεριλαμβανομένων των τροφικών συστατικών ) καθορίζει αν οι διακόπτες αυτοί ανοίξουν ή κλείσουν.

    Μου αρέσει!

   • Greek Skeptic Μαρτίου 24, 2017 στο 23:52

    Ευχαριστώ, θα μπει ανάλογη αναφορά στο αρχικό κείμενο.

    Μου αρέσει!

 2. Κατερίνα Μαρτίου 24, 2017 στο 16:46 Reply

  Και ομως ο μακροχρόνιος θηλασμος ειναι πολυ ωφελιμος για τα παιδιά..Η Αμερικανικη παιδιατρικη ακαδημια λεει οτι δεν υπαρχει ανω χρονικο οριο στον θηλασμο..Υπαρχουν πολλες ιατρικες μελετες που το υποστηριζουν και το ιδιο προτεινει και ο ΠΟΥ(2 χρονια τουλαχιστον ςκαι μετα οσο θελει η δυάδα)..

  Μου αρέσει!

  • Greek Skeptic Μαρτίου 24, 2017 στο 18:48 Reply

   Ευχαριστώ για το σχόλιο. Στη συγκεκριμένη φωτογραφία ασχολοθούμαι κυρίως με το θέμα του αναψυκτικού και της φυσιολατρείας από την οποία πάσχει μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Σχετικά με τον θηλασμό δεν ξέρω πολλά για αυτό και το έχω αφήσει «ανοικτό» το θέμα.
   Θα ήθελα αν έχετε μερικά επιπλέον στοιχεία για το θέμα, όπως κάποιου συνδέσμους σε έρευνες. Ευχαριστώ.

   Μου αρέσει!

 3. Βασίλης Τ. Απρίλιος 1, 2017 στο 15:20 Reply

  Καλημέρα και συγχαρητήρια για το διαδικτυακό αγώνα που δίνεις…. Με αφορμή την παραπληροφόρηση γύρω από επιστημονικά θέματα, που δυστυχώς υπάρχει άφθονη στο διαδίκτυο, θα σου πρότεινα να ασχοληθείς με αυτήν την περίπτωση http://www.georgepaschalidis.gr
  Κατά τη γνώμη μου είναι μέγας απατεώνας και δυστυχώς πολλοί τον πιστεύουν…. Αν ξεσκονίσεις λίγο το site θα ανακαλύψεις πολλά μαργαριτάρια μέσα. Ευχαριστώ και … keep shooting!

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: