Τα θύματα του πολέμου κατά των εμβολίων


βαξ

Το τελευταίο καιρό αυξάνονται συνεχώς οι αναφορές για παιδιά που πεθαίνουν από ασθένειες που θα μπορούσαν να αποφευχθούν.

Πρόσφατα 17 παιδιά πέθαναν στη Ρουμανία από ιλαρά, μια ασθένεια για την οποία υπάρχει εμβόλιο εδώ και χρόνια.

Όπως μας λέει πολύ ευγενικά ο υπουργός υγείας της χώρας Florian Bodog τα παιδιά πέθαναν διότι οι γονείς τους δεν τα είχαν εμβολιάσει:

το μεγαλύτερο πρόβλημα με τη νόσο είναι πως οι πολίτες είναι πλημμελώς ενημερωμένοι και αμελούν σε πολύ μεγάλο βαθμό τον εμβολιασμό των παιδιών τους.

Παράλληλα, ένα παιδί μόλις τεσσάρων εβδομάδων πέθανε από έλλειψη βιταμίνης Κ διότι η μητέρα του άκουσε τη συμβουλή μια ομάδα νοσοκόμων της περιοχής και αρνήθηκε να του κάνει την ένεση.

Είναι σπάνιες οι περιπτώσεις αλλά καμιά φορά συμβαίνει το βρέφος να έχει έλλειψη βιταμίνης Κ η οποία βοηθά στη πήξη του αίματος. Αν το παιδί έχει έλλειψη τότε κινδυνεύει να πεθάνει από ακατάσχετες αιμορραγίες, κάτι που έγινε και σε αυτή τη περίπτωση.

Όπως έδειξε η ανάκριση που έγινε μετά το θάνατο, η ομάδα των νοσοκόμων αυτών ήταν φανατικά κατά των εμβολίων και σε αυτά συμπεριλάμβανε και την ένεση με βιταμίνη Κ.

Το κίνημα κατά των εμβολίων ήδη μετρά θύματα και δυστυχώς σε πολλές περιοχές του κόσμου δυναμώνει και κυριαρχεί. Τα εμβόλια είναι θύματα της επιτυχίας τους και της ανάγκης των νέων γονιών να ενταχθούν σε κοινωνικές ομάδες οι οποίες ασκούν πίεση να μην εμβολιαστούν τα παιδιά.

Αυτό που είναι εντυπωσιακά δυσάρεστο δεν είναι μόνο πως παιδιά πεθαίνουν αναίτια, αλλά πως οι γονείς που χωρίς αμφιβολία θέλουν το καλό των παιδιών τους, πληγώνονται ανεπανόρθωτα από τις ίδιες τους τις πράξεις.

Πολύ πρόσφατα δύο γονείς κατέληξαν στα δικαστήρια διότι η μητέρα ήταν κατά των εμβολίων ενώ ο πατέρας υπέρ.

Το δικαστήριο, σε μια εντυπωσιακή επίδειξη σοφίας, αποφάσισε πως την απόφαση για το αν, ποια, πότε και πόσα εμβόλια θα κάνει το παιδί, θα τη πάρει ο παιδίατρος. Αυτό το παιδί ήταν τυχερό.

Ο πόλεμος κατά των εμβολίων δεν βασίζεται σε επιστημονικά στοιχεία μιας και τέτοια δεν υπάρχουν, αλλά σε πιστεύω και δόγματα. Αυτός είναι και ο λόγος που θα συνεχίσει για πολλά χρόνια ακόμα. Θα τελειώσει μονάχα όταν οι θάνατοι γίνουν τόσοι πολλοί ώστε δεν θα μπορούν να αγνοηθούν πλέον, αλλά τότε, αυτοί που τον ξεκίνησαν σήμερα και μάχονται με τόσο πάθος, δεν θα είναι πλέον στον κόσμο τούτο και δεν θα δουν το πόνο που προκάλεσαν.

Οι άνθρωποι μαθαίνουμε, αλλά όχι αρκετά γρήγορα και όχι χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Advertisements

Tagged: ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: