Η τιμή του συνθετικού κρέατος πέφτει


Πριν καιρό συζητούσαμε για τη πιθανότητα το συνθετικό κρέας να αντικαταστήσει το ζωικό και με αυτό το τρόπο να μειωθεί το βασανιστήριο εκατομμύριων πλασμάτων σε όλο το κόσμο.

Είπαμε πως αν ξεπεραστούν κάποια εμπόδια όπως η τιμή, τότε το συνθετικό κρέας θα γίνει προσβάσιμο και θα μας επιτρέψει να μειώσουμε τη θανάτωση ζώων για τροφή αλλά και να το προσθέσουν στη διατροφή τους οι χορτοφάγοι, αυτοί τουλάχιστον που έγιναν χορτοφάγοι για ηθικούς λόγους.

Όπως λοιπόν μαθαίνουμε από αυτό το άρθρο, η τιμή του συνθετικού κρέατος από τις 325.000$ το κιλό έφτασε στα 11,36$! Η διαφορά είναι μεγάλη και με δεδομένο τη ζήτηση που θα έχει το προϊόν είναι βέβαιο πως θα πέσει και άλλο ώστε να γίνει ακόμα πιο φθηνό και από το ζωικό κρέας.

Βέβαια, το κρέας είναι σημαντικό μέρος της διατροφής αλλά και της ανθρώπινης παράδοσης και θα είναι δύσκολο να αφαιρεθεί από όλους και μάλιστα στο 100%. Αλλά οποιαδήποτε μείωση θα είναι σημαντική και θα κάνει διαφορά. Σταδιακά, καθώς θα περνά ο χρόνος, η κατανάλωση του ζωικού κρέατος θα μειώνεται συνεχώς.

Η παραπάνω αλλαγή είναι ευπρόσδεκτη από πλευράς ηθικής αλλά και προστασίας του περιβάλλοντος, μιας και η κτηνοτροφία το επιβαρύνει σημαντικά, αλλά θα δημιουργήσει προβλήματα διαβίωσης σε πολλά εκατομμύρια ατόμων σε όλο το κόσμο που εργάζονται στη βιομηχανία αυτή. Μη περιμένετε λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι να δεχθούν την αλλαγή αδιαμαρτύρητα. Θα δούμε πολλές προσπάθειες να σταματήσει η αλλαγή, από βίαιες μέχρι επιστημονικές όπου το συνθετικό κρέας θα χαρακτηριστεί ως κακό για την υγεία και πολλά άλλα.

Όλα αυτά βέβαια, με σοβαρή κριτική και επιστημονική δουλειά θα ξεπεραστούν, αργά ή γρήγορα. Κάτω από το φως της επιστήμης τίποτα δε μένει στο σκοτάδι για πάντα.

Advertisements

Tagged: ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: