Το «δικαστήριο των εμβολίων» δεν είναι αυτό που σας έχουν πει


Δεν μπορείς να μπεις σε συζήτηση με αντι-εμβολιαστή χωρίς να σου αναφέρει το περίφημο δικαστήριο των εμβολίων το οποίο έχει δώσει σε αποζημιώσεις μερικά δις δολάρια.

Στη συνωμοσιακή μπλογκόσφαιρα το δικαστήριο αυτό είναι κάτι μυστικό, που προστατεύεται από τα μάτια του κόσμου, ώστε να μη μάθει ο κόσμος πως οι μεγάλες φαρμακευτικές πληρώνουν πολλά δις για να συνεχίσουν να πουλάν το δηλητήριό τους.

Αυτό που μας λένε οι συνωμοσιολόγοι είναι πως από το 1988, όταν ξεκίνησε τη λειτουργία του το «Δικαστήριο Εμβολίων», περίπου 16.000 υποθέσεις έχουν εκδικαστεί και το δικαστήριο έχει δώσει περίπου 3,18δις δολάρια σε αποζημιώσεις! Το νούμερο ακούγεται μεγάλο και είναι. Παράλληλα είναι και αληθινό και αυτό επιβεβαιώνεται από την ίδια τη κυβέρνηση εδώ.

Μπορεί οι συνωμοσιολόγοι να μην κάνουν λάθος με τα νούμερα, αλλά σίγουρα κάνουν λάθος για το τι σημαίνουν αυτά.

Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή.

Το δικαστήριο αυτό λέγεται Office of Special Masters (OSM) και είναι τμήμα του United States Court of Special Claims (Δικαστήριο Ειδικών Αιτημάτων των ΗΠΑ ή USSC) και δημιουργήθηκε το 1988.

Παρά το γεγονός πως οι συνωμοσιολόγοι ισχυρίζονται πως πρόκειται για ένα καλά κρυμμένο μυστικό, όταν υπογράφηκε ο νόμος είχε πάρει αρκετή δημοσιότητα και όλες οι πληροφορίες που χρειάζεται κάποιος είναι διαθέσιμες στο κρατικό ιστότοπο.

Το δικαστήριο αυτό δημιουργήθηκε διότι, παρά το γεγονός πως τα εμβόλια σώζουν ζωές και είναι τόσο ασφαλή όσο μας λένε οι επιστήμονες, καμία ιατρική διαδικασία δεν υπάρχει χωρίς έστω και ελάχιστο ρίσκο και ούτε τα εμβόλια είναι εντελώς ακίνδυνα. Κάθε χρόνο μερικά εκατομμύρια εμβόλια χρησιμοποιούνται μόνο στις ΗΠΑ και είναι λογικό να υποθέσουμε πως χιλιάδες περιπτώσεις, πραγματικές ή και ψεύτικες (γιατί υπάρχουν πολλές τέτοιες), θα κατέκλυζαν τα δικαστήρια και θα αύξαναν τα κόστη των φαρμακευτικών κατακόρυφα. Προκειμένου να αποφευχθεί αυτό και να συνεχίσουν τα εμβόλια να κάνουν τη καλή δουλειά που κάνουν και σήμερα, ενώ θα παραμείνουν προσιτά από όλους, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έφτιαξε αυτό το δικαστήριο.

Τα χρήματα που δίδονται σαν αποζημιώσεις δεν προέρχονται από τις φαρμακευτικές αλλά από ένα φόρο 75 cents σε κάθε εμβόλιο που πωλείται.

Ένα από τα χαρακτηριστικά του δικαστηρίου αυτού είναι πως, σε αντίθεση με τα άλλα δικαστήρια όπου κάποιος πρέπει να κριθεί ένοχος πέραν πάσης αμφιβολίας, εδώ αρκεί η πλειοψηφία των ενδείξεων να είναι υπέρ του ενός μέρους. Αυτό επιτρέπει περισσότερες υποθέσεις να κρίνονται υπέρ των εναγόντων, ακόμα και αν τα πράγματα δεν είναι εντελώς ξεκάθαρα. Από το 2006, το 80% των υποθέσεων που έχει διαχειριστεί το δικαστήριο έχουν καταλήξει σε συμβιβασμό και όχι καταδίκη ή αθώωση.

Για αυτό ακριβώς το λόγο, όταν επέρχεται μια καταδίκη ή ένας συμβιβασμός ουσιαστικά το δικαστήριο δεν παραδέχεται ενοχή του εμβολίου, όπως λέει το επίσημο site: Settlements are not an admission by the United States or the Secretary of Health and Human Services…that the vaccine caused the petitioner’s alleged injuries.
Ο λόγος που οι περισσότερες υποθέσεις καταλήγουν σε συμβιβασμό είναι γιατί το κόστος πολλές φορές είναι υψηλό ή ο χρόνος εκδίκασης μακρύς.

Αλλά τα ποσά εξακολουθούν να ακούγονται μεγάλα, σωστά; Είναι μεγάλα, αλλά για να καταλάβουμε το μέγεθος πρέπει να δούμε λιγάκι και το πόσο εμβόλια έγιναν. Από το 2006 μέχρι το 20014 έγιναν περίπου 2,5δις εμβόλια, ενώ κατατέθηκαν 3.672 αιτήματα για αποζημίωση και από αυτά τα 1.362 απορρίφθηκαν. Δηλαδή, οι αιτήσεις που αποζημιώθηκαν είναι 0,00009% των εμβολίων που δόθηκαν!

Αν υπολογίσουμε όμως το μέσο όρο του ποσού που παίρνει κάθε αίτηση μας βγάζει περίπου 766.000 δολάρια. Το ποσό δείχνει υψηλό, οπότε και η «ζημιά» που γίνεται από τα εμβόλια θα είναι υψηλή, σωστά; Λάθος.

Οι παρενέργειες των εμβολίων είναι καταγεγραμμένες σε όλα τα φυλλάδια και στο ίδιο το site, οπότε δεν υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης, όπως μας λένε. Οι παρενέργειες είναι από ελαφρύ πυρετό μέχρι σοβαρές ζημιές που επηρεάζουν το υπόλοιπο της ζωής του ασθενούς. Αυτές οι περιπτώσεις είναι που αποζημιώνονται με πολλά, μέχρι και 20 εκατομμύρια και είναι περίπου 3 ανά έτος. Αυτές οι περιπτώσεις είναι που ανεβάζουν το μέσο όρο του ποσού ανά αίτηση.

Συνεπώς το «δικαστήριο των εμβολίων» δεν είναι αυτό που νομίζουν οι αντι-εμβολιαστές, οι οποίοι θα έπρεπε να ονομάζονται pro-disease, αλλά ένα όργανο που αποζημιώνει τις ελάχιστες περιπτώσεις παρενέργειας εμβολίων.

Δεν είναι λοιπόν ένα επιχείρημα στα χέρια των αντι-εμβολιαστών αλλά εναντίον τους, αλλά δεν το καταλαβαίνουν.

Την επόμενη φορά λοιπόν που κάποιος σας φέρει σαν επιχείρημα το δικαστήριο αυτό, θυμηθείτε, στη πραγματικότητα δεν ξέρει για ποιο πράγμα μιλάει.

Επιπλέον διάβασμα

Advertisements

Tagged: , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: