Η φίμωση των επιστημόνων


Μέσα σε τέσσερις ημέρες από την ορκωμοσία του Trump, email έφυγαν προς όλες τις κυβερνητικές υπηρεσίες ενημερώνοντάς τους πως δεν επιτρέπεται να επικοινωνούν με τα ΜΜΕ, ούτε και μέσω των social media.

Μάλιστα, δεν επιτρέπεται ούτε στους επιστήμονες που εργάζονται για αυτές τις υπηρεσίες να επικοινωνούν για επιστημονικά θέματα με οποιοδήποτε μέσο, αν πρώτα δεν εγκρίνει ο Λευκός Οίκος.

Μερικές από τις υπηρεσίες που έλαβαν τέτοιο email είναι οι Environmental Protection Agency, Interior Department, Department of Agriculture, Department of Health and Human Services.

Στόχος αυτής της προσπάθειας φίμωσης δεν θα μπορούσε να είναι η ελεύθερη επικοινωνία και αξιολόγηση νέω επιστημονικών ανακαλύψεων ή δεδομένων, αλλά ο έλεγχος ιδεών που δεν ταιριάζουν με τα πιστεύω του νέου αφεντικού του Λευκού Οίκου.Trump6

Είναι γνωστές οι θέσεις του Trump στο θέμα της κλιματικής αλλαγής, αλλά και των εμβολίων, οπότε ο καλύτερος τρόπος να βεβαιωθεί πως δεν θα υπάρξει διαρροή που θα δείχνει πως αυτές οι απόψεις είναι αστείες, είναι να τους φιμώσει όλους.

Αλλά αν υπάρχει κάτι που κερδίσαμε από αυτή τη προσπάθεια του Λευκού Οίκου είναι πως μάθαμε πως οι επιστήμονες δεν θα κάτσουν να το δεχθούν αδιαμαρτύρητα. Μέσα σε μερικές ημέρες έχουν δημιουργηθεί πολλοί λογαριασμοί στα social media, κυρίως στο Twitter των οποίων σκοπός είναι να επικοινωνούν με οποιονδήποτε ενδιαφέρεται.

Αν υπάρχει κάτι που μας δείχνει η υπόθεση με τους «αντιστασιακούς» λογαριασμούς, είναι πως αν πραγματικά υπήρχε μια μεγάλη συνωμοσία σε κυβερνητικό ή και ιδιωτικό επίπεδο, όπως μας λένε για το μυστικό φάρμακο του καρκίνου που το κρύβουν οι φαρμακευτικές, θα είχε βρεθεί κάποιος να το «σφυρίξει». Τίποτα δεν μένει μυστικό για πολύ.

Περισσότερο διάβασμα:

Advertisements

Tagged:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: