Τελικά το Pokemon Go έκανε καλό;


Όταν είχε βγει το Pokemon Go και αφού έγινε επιτυχία και έπαιζαν σχεδόν όλοι, πολλοί είχαν μιλήσει με εντυπωσιακά άσχημα λόγια για το παιχνίδι. Δεν έκριναν το παιχνίδι για την αρτιότητά του ή για τη έξυπνη ιδέα, αν ήταν, αλλά έκριναν τους παίκτες.

Μιλούσαν για στρατιές ζόμπι, τα παιδιά που έχουν σκυμμένο κεφάλι, για λυπηρή εικόνα που μαζεύονται σε ένα σημείο με ένα κινητό στο χέρι, και άλλα παρόμοια.

Τότε είχα γράψει ένα άρθρο σχετικά με το θέμα και είχα πει πως δεν πρέπει να είμαστε υπερβολικοί, πως δεν είναι παρά ένα ακόμα παιχνίδι και σύντομα θα περάσει η μόδα του και όλα θα ξεχαστούν. Μάλιστα είχα αναφερθεί και στην ικανότητα του παιχνιδιού να σε βγάζει από το σπίτι σου για να παίξεις.

Όλα αυτά ήταν βασισμένα σε προσωπικές εμπειρίες για το παιχνίδι και συνεπώς δεν ήταν δυνατά στοιχεία.

Αλλά να που κάποιος ασχολήθηκε επιστημονικά με το φαινόμενο του Pokemon Go και έδειξε πως η αίσθηση που είχα ήταν σωστή!

Έρευνα που έγινε σχετικά με τις συνέπειες του παιχνιδιού στη σωματική δραστηριότητα έδειξε πως την αύξησε σημαντικά!

Πιο συγκεκριμένα, οι παίκτες του παιχνιδιού αύξησαν τη σωματική τους δραστηριότητα μέχρι και 25%. Οι ερευνητές εκτιμούν πως μέσα στις 30 ημέρες που διάρκεσε η έρευνα, το Pokemon Go πρόσθεσε περίπου 144δις βήματα στο σύνολο της σωματικής δραστηριότητας των κατοίκων των ΗΠΑ!

Το παιχνίδι δεν επηρέασε μόνο τους νέους αλλά όλες τις ηλικίες και τα δύο φύλα και όλες τις κατηγορίες σωματικού βάρους. Κατάφερε να σηκώσει από τη καρέκλα τους και άτομα τα οποία δεν έδειχναν να έχουν διάθεση να κουνηθούν!

Αν και η έρευνα διάρκεσε μόνο 30 μέρες και οι ερευνητές λένε πως για να δούμε ποιες είναι οι μακροχρόνιες συνέπειες θα χρειαστούμε και άλλες έρευνες, τα βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα είναι παραπάνω από θετικά.

Δείχνουν πως τέτοιου είδους παιχνίδια μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να ξεκολήσουν πολλούς ανθρώπους από τη καρέκλα τους, νέους και μεγάλους, όλες τις ηλικίες, άντρες και γυναίκες.

Αυτά τα παιχνίδια είναι το μέλλον της βιομηχανίας γυμναστικής.

Advertisements

Tagged:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: