Η έφοδος στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης


Όσοι διαβάζετε το μπλογκ γνωρίζετε πως δεν δείχνω σεβασμό στις θρησκείες και πως είμαι ανά πάσα στιγμή έτοιμος να τις κοροϊδέψω όλες.

Από την άλλη όμως, ως φιλελεύθερος και άθεος πρέπει να πάρω θέση για την έφοδο που έκαναν κάποιοι…αναρχικοί, αντιεξουσιαστές, πες τους όπως θες, στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Κάποιοι είπαν πως είναι άθεοι και ίσως και να είναι, δεν μπορώ να το αμφισβητήσω.

Αυτοί λοιπόν μπήκαν μέσα στη εκκλησία, διέκοψαν τη λειτουργία και άρχισαν να πετούν φυλλάδια.

Δεν ξέρω τι στόχο είχαν αλλά έκαναν λάθος.

Όταν οι άθεοι ζητούμε να μην εμπλέκεται η θρησκεία και η εκκλησία στην πολιτική, όταν θέλουμε να μην πιεζόμαστε από την οργανωμένη θρησκεία με οποιοδήποτε τρόπο, σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε οι άλλοι, αυτοί που είναι πιστοί, να γίνουν άθεοι. Δεν είναι απαραίτητο να γίνουν όλοι άθεοι, δεν είναι αυτός ο στόχος. Ο στόχος είναι ο σεβασμός στις επιλογές των μη πιστών.

Παράλληλα, ως άθεοι και εφόσον δεν θέλουμε να κάνουμε άθεο κανέναν που δεν θέλει, δεν είναι δυνατό ή επιτρεπτό να κάνουμε εφόδους σε χώρους λατρείας οποιαδήποτε θρησκείας.

Αν αυτοί που έκαναν έφοδο στην εκκλησία την έκαναν στο όνομα της αθεϊας, τότε έκαναν σοβαρό λάθος. Όπως δεν θέλουμε εμείς τη καταπίεση της θρησκείας, έτσι δεν πρέπει να καταπιέζουμε και εμείς τους πιστούς. Ο κάθε ένας ελεύθερος στις επιλογές του.

Η έφοδος στην εκκλησία δεν γίνεται στο πνεύμα της αθεϊας αλλά στο φασιστικό πνεύμα όπου οι άλλοι οφείλουν να προσαρμοστούν στις δικές μας ορέξεις. Σε καμία περίπτωση τέτοιες συμπεριφορές δεν πρέπει να είναι επιτρεπτές και βέβαια δεν εκφράζουν τους άθεους.

Advertisements

Tagged: , ,

One thought on “Η έφοδος στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

  1. Γιάννης Αύγουστος 1, 2016 στο 15:48 Reply

    Από ότι κατάλαβα και εγώ, τα κίνητρά τους ήταν πολιτικά και δεν το έπραξαν στο όνομα της αθεΐας. Πρόκειται περί αντιεξουσιαστών οι οποίοι διαμαρτύρονται για την εκκένωση των υπό κατάληψη κτιρίων στην πόλη, με έναν ομολογουμένως ανορθόδοξο τρόπο.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: