Άθεοι, ο νέος εχθρός


Satan debunking Atheists

Όλα ξεκίνησαν από τον «Φανερό Δείπνο». Οι πιστοί ενοχλήθηκαν από αυτόν και ξαφνικά ανακάλυψαν τον νέο εχθρό, τους άθεους!

Στην ιστορία του Χριστιανισμού, αυτοί που διακρίθηκαν και έγιναν άγιοι, ήταν αυτοί που μαρτύρησαν. Στη βίβλο το λέει ξεκάθαρα, αν δεν περάσεις την κόλαση επί γης δεν θα δεις τον παράδεισο. Αν δεν ταπεινωθείς στον θεό, δεν θα σε πάρει μαζί του.

Μέχρι και σήμερα κυκλοφορεί ο μύθος πως οι Ρωμαίοι έριχναν τους χριστιανούς στα λιοντάρια του Κολοσσαίου.

Γενικά, η ιδέα του χριστιανού που βασανίστηκε για τη πίστη του είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέρη της θρησκείας αυτής.

Δεν είναι περίεργο λοιπόν που οι σημερινοί χριστιανοί χρειάζονται και αυτοί έναν «κακό» για να νιώσουν πιο χριστιανοί, πιο κοντά στο θεό.

Μέχρι τώρα ο κακός ήταν ο Εβραίος. Για κάποιο λόγο που ποτέ δεν κατάλαβα, η ιδέα πως οι Εβραίοι ήθελαν το κακό της Ορθοδοξίας ήταν και παραμένει δυνατή στην Ελλάδα. Το γεγονός πως οι Εβραίοι ποτέ δεν έκαναν κάτι κατά της Ορθοδοξίας δεν μοιάζει να επηρεάζει πολλούς.

Αλλά πλέον, αυτή η ιδέα, έχει αρχίσει να χάνει έδαφος. Ο βασικότερος λόγος είναι πως οι Εβραίοι είχαν όλες τις ευκαιρίες να «καταστρέψουν» την ορθοδοξία, αλλά δεν το έκαναν. Οπότε σαν αφήγηση, έχει χάσει δύναμη, με εξαίρεση τα μέλη της Χρυσής Αυγής και άλλους παρόμοιας πολιτικής απόχρωσης.

Αυτό σημαίνει πως έχει δημιουργηθεί ένα κενό στο μυαλό του Χριστιανού. Με ποιο τρόπο θα πλησιάσει το θεό αν ο εχθρός δεν είναι αρκετά δυνατός ώστε να κλονίσει τη πίστη του;

Σε αυτό το κενό μπήκε από φέτος ο άθεος, αυτός που τολμά να φάει κρέας τη Μεγάλη Παρασκευή και…προκαλεί.

Βολικός εχθρός, δεν λέω, αλλά ειδικά στην Ελλάδα, η οποία είναι η δεύτερη πιο θρησκευόμενη χώρα στην Ευρώπη μετά την Ιρλανδία, το να πεις πως ο άθεος είναι ο κίνδυνος, είναι σαν να λες πως αν βρέξει πολύ και δεν ξέρεις να κολυμπάς μπορεί να πνιγείς. Σε μια χώρα που το 90+% δηλώνει πως πιστεύει στο θεό, το να αφήνεις να εννοηθεί πως ο αθεϊσμός είναι πρόβλημα, δείχνει πως δεν ζεις στη πραγματικότητα.

Διαβάζω λοιπόν διάφορα ειρωνικά σχόλια στο FB πως κακώς ο άθεος παραπονιέται για το Άγιο Φως διότι:

Το 2015 το Άγιο Φως ήρθε στην Ελλάδα με κόστος που καλύφθηκε από ιδιώτη

και αναρωτιέμαι αν είναι σοβαροί! Από όλα αυτά τα χρόνια φέρνουμε το άγιο κερί, επιλέγουμε τη μία φορά που δεν πλήρωσε το κράτος και τη παρουσιάζουμε σαν κανόνα;

Ή το άλλο το εντυπωσιακό:

Τι έγινε με τον Αμβρόσιο βρε παιδιά;Θα τα βάλετε τώρα με έναν γέρο που αν δεν ήταν οι αναχρονιστικοί νόμοι της εκκλησίας θα έπρεπε να είναι σε άσυλο εδώ και 30 χρόνια;

Εντυπωσιακό διότι «προσπερνάμε» τον Αμβρόσιο σαν να μην υπάρχει. Το επιχείρημα «τι να κάνουμε αφού οι νόμοι της εκκλησίας είναι αναχρονιστικοί» δεν είναι υπέρ της εκκλησίας αλλά κατά. Αλλά όταν οι άθεοι λέμε πως αυτοί οι κανόνες είναι το πρόβλημα, τότε θέλουμε το κακό της ορθοδοξίας.

Το αγαπημένο μου είναι αυτό:

Οι χριστιανοί που όντως μας απασχολεί η θρησκεία μας, …, ξέρουμε από τα 5 μας ότι το Άγιο Φως δεν αποτελεί κάποιο θαύμα ή τρικ αλλά απλώς ανάβει από την άσβεστο κανδήλα που βρίσκεται στον τάφο του Χριστού. Οι υπόλοιποι, ας περιμένετε τις συνταρακτικές αποκαλύψεις του κάθε Δημοκίδη

Μας λένε λοιπόν, μετά από τόσα χρόνια που οι άθεοι λέγαμε πως δεν υπήρχε θαύμα και όλοι μας χλεύαζαν, πως είχαμε δίκιο. Αλλά η εκκλησία ποτέ δεν είπε την αλήθεια την οποία προφανώς γνώριζε. Αντιθέτως, όχι μόνο άφηναν τους πιστούς να πιστεύουν σε ψευδοθαύματα, αλλά έβγαζαν και χρήματα από αυτά!
Θα ήθελα να ήξερα αν θα βλέπαμε σχόλια σαν το παραπάνω αν δεν είχε βγει στη φόρα το βίντεο του πάτερ Δημοκίδη όπου λέει ξεκάθαρα με ποιο τρόπο ανάβει το Άγιο Φως, ο οποίος μόνο θαυματουργός δεν είναι.

Όλοι αυτοί οι χριστιανοί δεν αντιλαμβάνονται ένα πράγμα: ο εχθρός δεν είναι ο άθεος, το πρόβλημα δεν είναι αυτός που ρωτάει και αμφισβητεί, αλλά αυτός που δέχεται αδιαμαρτύρητα ότι του πει ένας μαυροφορεμένος τύπος με φουστάνι. Αυτός που πιστεύει σε κάτι για το οποίο όχι μόνο δεν έχει αποδείξεις πως υπάρχει, αλλά αν είχε γεννηθεί σε άλλη χώρα δεν θα το πίστευε καθόλου!

Το πρόβλημα της θρησκείας είναι πως αν δεν έχεις έναν «εχθρό» να σε απασχολεί και αρχίσεις να κοιτάς απερίσπαστα τις αρχές της, τότε βλέπεις το σαθρό του κατασκευάσματος, και αυτό βέβαια θα είναι η αρχή του τέλους.

Οπότε η εκκλησία εντέχνως κατασκευάζει εχθρούς και οι πιστοί τσιμπάνε…εις τους αιώνας των αιώνων, αμήν.

ΥΓ: Κάποιοι άθεοι ισχυρίζονται ή φέρονται σαν οι πιστοί να είναι ηλίθιοι και οι ίδιοι (οι άθεοι) εξυπνότεροι. Μεγάλη πλάνη. Η θρησκεία δεν είναι θέμα εξυπνάδας απλώς το μυαλό μας είναι πιο έτοιμο να πιστέψει παρά να μην πιστέψει. Στη τελική, πιστός ή άθεος, έξυπνος ή χαζός, οι πράξεις σου είναι αυτές που κρίνουν αν είσαι καλός άνθρωπος.

Περισσότερη ανάγνωση: http://www.apologitis.com/gr/ancient/epistimi_thriskia.htm

Advertisements

Tagged: , ,

One thought on “Άθεοι, ο νέος εχθρός

 1. Abel-Tasos Gkiouzelis Νοέμβριος 20, 2016 στο 16:22 Reply

  Γεια σου αγαπητέ φίλε μου! Ήμουν άθεος αλλά πλέον μετά από ειλικρινή έρευνα έγινα Ορθόδοξος Χριστιανός.

  Καταρχήν ήθελα να σου πω ότι ο Χριστός είπε: Αγαπάτε τους εχθρούς σας.

  Αλλα πότε εσύ που είσαι άθεος θα γίνεις εχθρός μου;

  Θα γίνεις εχθρός μου αν εσύ με μισήσεις… γιατί εγώ προσωπικά ως συνάνθρωπό μου επιλέγω να σε αγαπώ ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι εσύ επιλέγεις να με μισείς (ξέρω ότι δεν το κανεις) 🙂

  Αυτό πρέπει να κάνει και κάθε σωστός Ορθόδοξος Χριστιανός. Αν κάποιοι Ορθόδοξοι εχθρεύονται τους αθέους τότε αυτό είναι λάθος. Είναι αμαρτία.

  Για να μη σε κουράσω γράφοντας πολλά απλά ήθελα να σου πω ότι το Άγιο Φώς ανάβει θαυματουργικά από το Θεό, μέσα από τον Πανάγιο Τάφο. Δεν ανάβει με τεχνιτό φως. Και απόδειξη σε αυτό είναι οτι οι Εβραίοι οι οποίοι δεν δέχονται το Χριστό ως Μεσσία και Θεό και οι Πατριάρχες των υπόλοιπων Χριστιανικών δογμάτων, ελέγχουν εξωνιχιστικά τον Ορθόδοξο Πατριάρχη και το χώρο του Πανάγιου Τάφου ωστε να μην έχει στο Ιερό Κουβούκλιο τεχνιτή φωτιά.

  Τέλος φίλε μου αγαπητέ ήθελα να σου πω ότι ο εχθρός ενός σωστού Χριστιανού δεν είναι ουτε ο άθεος, ουτε ο Βουδιστής κλπ. αλλά μόνο ο διάβολος.

  Αν θες να με ρωτησεις ειλικρινεις απορίες χωρις να σε πιέσω εννοείται να πιστέψεις στο Θεό μπορεις να μου γράψεις email στο gkiouz.abel@gmail.com

  Θα χαρώ κ να γνωριστούμε!

  Φιλικά, Άβελ

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: