Κράτος εν κράτει


Αλιευμένο από το Facebook

κράτος

Είναι αυτός ο κανόνας; Είναι όλοι οι παπάδες έτσι; Σίγουρα όχι. Μπορεί να αντιπαθώ ιδιαιτέρως την οργανωμένη θρησκεία και την εκκλησία αλλά οφείλουμε να διαχωρήσουμε τους ανθρώπους από το σύστημα, ακόμα και αν είναι μέρος του.

Ο συγκεκριμένος παπάς είναι άθλιος από πολλές απόψεις. Δεν είναι σωστός Χριστιανός, δεν είναι σωστός άνθρωπος (με τους δικούς μου ηθικούς κανόνες).

Προφανώς δεν είναι όλοι έτσι και έχω τη τύχη να γνωρίσω παπάδες που ήταν σωστοί άνθρωποι. Παπάδες που με ανέχτηκαν την εποχή που φωνάζα πολύ περισσότερο και σχεδόν συνεχώς. Από μόνο του αυτό είναι κατόρθωμα!

Αλλά οι παπάδες σαν τον παραπάνω, υπάρχουν και δεν είναι απλώς θέμα χαρακτήρα. Πρόκειται για περιπτώσεις όπου ταιριάζει το «βρίσκουν και κάνουν».

Η εκκλησία εδώ και πολλά χρόνια λειτουργεί ως κράτος εν κράτει. Σε μεγάλο βαθμό αδιαφορεί για τον κόσμο γύρω της και φροντίζει να περάσει το δικό της. Όταν λοιπόν ένας αγενής και κακότροπος άνθρωπος γίνει στέλεχός της (μη ξεχνάμε πως η εκκλησία είναι μια επιχείρηση), τότε αυτός μπορεί να ξεφύγει και να έχουμε συμπεριφορές σαν αυτή που ανέφερε η πενθούσα.

Ο διαχωρισμός εκκλησίας-κράτους θα έπρεπε να είναι στις πρώτες προτεραιότητες κάθε κυβέρνησης και κάθε ψηφοφόρου. Μόνο κέρδος θα έχουμε και εμείς αλλά και η εκκλησία.

Advertisements

Tagged: , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: