Το πρόβλημα δεν είναι η θρησκεία…είπε ο τυφλός


Δεν έχει περάσει ένας μήνας από τη σφαγή στο Παρίσι και οι ανά τον κόσμο φανατικοί έχουν βαλθεί να με επιβεβαιώσουν.

Πριν μερικές μέρες είχαμε δύο νέες επιθέσεις στην Αμερική.

Αρχικά ένας χριστιανός τρομοκράτης, ναι, υπάρχουν πολλοί τέτοιοι και ας επιλέγουμε να ασχοληθούμε μόνο με τους μουσουλμάνους, επιτέθηκε σε μια κλινική αμβλώσεων και σκότωσε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Δεν είναι η πρώτη επίθεση αυτού του είδους και δεν θα είναι η τελευταία. Τέτοιου είδους κλινικές έχουν γίνει ο στόχος εμπρησμών, βομβιστικών επιθέσεων και οι γιατροί που εργάζονται εκεί έχουν επανειλημμένως μπει στο στόχαστρο φανατικών χριστιανών.

Η αιτιολογία είναι απλή και ξεκάθαρη. Η θρησκεία λέει πως η άμβλωση είναι φόνος, άρα σκοτώνοντας τον γιατρό που κάνει αμβλώσεις απλώς μειώνουμε τους φόνους που ο ίδιος θα κάνει στο μέλλον. Μια εντυπωσιακή διαστρέβλωση της χριστιανικής ηθικής της πλειοψηφίας η οποία υποστηρίζει τη συγχώρεση, αλλά παρόλαυτά μια πραγματικότητα που προκύπτει από την ικανότητα του οποιουδήποτε να ερμηνεύσει τις γραφές κατά το δοκούν.

Τα ίδια άτομα που προσπαθούν να σώσουν έμβρυα δεν κάνουν τίποτα να βοηθήσουν μικρά παιδιά αλλά αυτό δεν τους προβληματίζει. Έτσι είναι η λογική τους, ή η ανυπαρξίας αυτής.

Πάλι στην Αμερική, ένα ζευγάρι μουσουλμάνων επιτέθηκε σε ένα πάρτυ εργαζομένων μιας εταιρίας και σκότωσε 14! Η επίθεση έγινε στην εταιρία όπου εργάζονταν ο ένας από τους θύτες. Φεύγοντας από το σπίτι τους οι φονιάδες άφησαν το 6 μηνών μωρό τους.

Υποθέτω πως η υπόσχεση για παράδεισο ήταν πιο δυνατή από την υποχρέωση και την αγάπη που έχεις απέναντι στα παιδιά σου. Αυτό και αν είναι διαστροφή!

Το ζευγάρι των μουσουλμάνων δεν επιτέθηκε σε μια στρατιωτική βάση, δεν επιτέθηκε σε στόχο με στρατιωτικό συμβολισμό, δεν επιτέθηκε σε κρατική υπηρεσία, δεν σκότωσε δημόσιους υπάλληλους στο όνομα του «ακήρυχτου πολέμου» των ΗΠΑ εναντίον των Αράβων. Επιτέθηκε σε απλούς πολίτες που είχαν μαζευτεί να γιορτάσουν. Η επίθεση είχε οργανωθεί έτσι ώστε να έχουν όσο περισσότερα θύματα είναι δυνατόν.

farouk18

Πολλοί υποστηρίζουν, ακόμα και σήμερα, πως οι τρομοκρατικές επιθέσεις των μουσουλμάνων στο Παρίσι και αλλού έχουν πολιτικά κίνητρα και είναι κινήσεις εκδίκησης για την πολιτική των ΗΠΑ (και των συμμάχων) στην Μέση Ανατολή.

Όλοι αυτοί επιλέγουν να αγνοήσουν τον ελέφαντα που στέκεται στη μέση του δωμάτιου, τη θρησκεία!

Αν υπάρχει κάτι που έχουν κοινό οι δύο επιθέσεις που περιέγραψα με τις επιθέσεις στο Παρίσι και αλλού, είναι πως έγιναν στο όνομα της θρησκείας και του θεού. Πολιτικοί λόγοι δεν δόθηκαν από τους θύτες. Αντιθέτως, το ξεκαθάρισαν πως το κάνουν για να σκοτώσουν τους άπιστους, είτε μουσουλμάνοι, είτε χριστιανοί.

Είναι προφανές. Το γεγονός πως η θρησκεία καλλιεργεί φανατισμό και επιτρέπει την ερμηνεία των ιερών βιβλίων με όποιο τρόπο θέλει ο κατά τόπους παπάς ή ιμάμης, είναι αυτό που γεννά τον φονταμενταλισμό και οδηγεί σε φόνους στο όνομά της.

Η θρησκεία είναι το πρόβλημα και όποιος δεν το βλέπει δεν μπορεί να το λύσει.

Περισσότερα:

Advertisements

Tagged: , ,

10 thoughts on “Το πρόβλημα δεν είναι η θρησκεία…είπε ο τυφλός

 1. Gaspar Δεκέμβριος 4, 2015 στο 15:57 Reply

  Βλέπω ότι η συζήτηση μας δεν σε βοήθησε και πολύ ώστε να σε παρακινήσει σε μία πιο βαθιά ερευνά πάνω στο θέμα της ανθρώπινης συμπεριφοράς.

  Μου αρέσει!

  • Greek Skeptic Δεκέμβριος 5, 2015 στο 00:16 Reply

   Διάβασα με προσοχή όλα όσα έγραψες. Δεν κατάφερες να με πείσεις πως έχεις δίκιο και έτσι δεν έχω αλλάξει γνώμη.
   Μπορείς να προσπαθήσεις ξανά, αν θες. Προσωπικά είμαι ανοικτός και δεν θα είσαι ο πρώτος που δείχνει πως έχω άδικο και μου αλλάζει τη γνώμη.

   Μου αρέσει!

  • Can't escape my ego Δεκέμβριος 9, 2015 στο 11:07 Reply

   Η δική του «αποστειρωμένη» άποψη περί θρησκείας είναι απόλυτη.Το κακό είναι ότι θεωρεί όλους τους υπόλοιπους «τυφλούς»,αυτό εξοργίζει διπλά,διότι αυτός σαν σκεπτικιστής θα έπρεπε να βλέπει το δάσος και να μην χάνει το δέντρο και αυτός κάνει το εντελώς αντίθετο.Δικαίωμα του και αυτό αλλά όταν αποκαλείς τυφλό τον άλλον που σου παραθέτει επιχειρήματα ίσως ισχυρότερα από τα δικά του,τότε μάλλον προκατειλημμένος είσαι και μάλιστα σε μέγιστο βαθμό.

   Αρέσει σε 1 άτομο

 2. Μάνος Δεκέμβριος 4, 2015 στο 19:32 Reply

  Aφγανιστάν 1950

  Αφγανιστάν 2015 (περίπου)

  Μουσουλμάνοι ήταν και τότε, μουσουλμάνοι ειναι και σήμερα.
  Τι άλλαξε ;
  Έγινε μήπως πιο φονταμενταλιστικό το ισλάμ από ότι ήταν τότε ;

  Σου παραθέτω αυτά τα ερωτήματα χωρίς να έχω καμία πρόθεση να υπερασπιστώ καμία θρησκεία σαν άθεος που είμαι και εγώ.

  Μου αρέσει!

  • Greek Skeptic Δεκέμβριος 5, 2015 στο 00:14 Reply

   Το ερώτημά σου είναι λογικό. Η απάντηση είναι πως δεν άλλαξε το Ισλάμ.Οι άνθρωποι που το ερμηνεύουν άλλαξαν και έγιναν πιο φονταμενταλιστές.
   Δες το αλλιώς. Ο χριστιανισμός του μεσαίωνα και της Ισπανικής Ιεράς Εξέτασης ήταν ίδιος που έχουμε και σήμερα. Η διαφορά είναι ο τρόπος με τον οποίο τον εφαρμόζουμε.
   Έτσι και το Ιράν, το Αφγανιστάν και οι άλλες περιοχές.
   Το γεγονός πως πριν από χρόνια το Ισλάμ δεν έπαιζε τον ίδιο ρόλο που παίζει και τώρα σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως το πρόβλημα δεν είναι η θρησκεία.

   Μου αρέσει!

 3. Γιάννης Δεκέμβριος 4, 2015 στο 22:13 Reply

  Εξαίρετο άρθρο.

  Μου αρέσει!

 4. Latinos Δεκέμβριος 6, 2015 στο 12:59 Reply

  Η αιτία που μαχαιρώνονται στα γήπεδα είναι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο… είπε αυτός που (νομίζει ότι) βλέπει.

  Μου αρέσει!

  • Greek Skeptic Δεκέμβριος 6, 2015 στο 13:20 Reply

   Φοβάμαι πως η σύγκριση δεν είναι σωστή. Κανείς δεν πήγε για πόλεμο για την ομάδα του. Βρες άλλο παράδειγμα και τα ξαναλέμε.

   Μου αρέσει!

   • alisafou Δεκέμβριος 13, 2015 στο 15:18

    «Κανείς δεν πήγε για πόλεμο για την ομάδα του.»

    …είπε αυτός που δεν έχει ιδέα από χουλιγκανισμό.

    Μου αρέσει!

 5. Can't escape my ego Δεκέμβριος 9, 2015 στο 11:11 Reply

  Από όσο κατάλαβα και αν κατάλαβα σωστά από το σχόλιο του σε ειρωνεύτηκε και μια χαρά του είπες το ίδιο πράγμα με άλλες λέξεις,οπότε μια χαρά παράδειγμα σου έδωσε…

  Λες…»Κανείς δεν πήγε για πόλεμο για την ομάδα του» επομένως πάνε για πόλεμο για άλλο λόγο εκτός της ομάδας τους,το ίδιο κάνουν και οι τζιχαντιστές.

  Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: