Οι Ναι-Μεν-Αλλάδες


Πολλά έχουν ειπωθεί μετά τις επιθέσεις της ISIS στο Παρίσι και η άποψη διαφόρων είναι πως σε μεγάλο βαθμό φταίει η πολιτική των ΗΠΑ και της Δύσης γενικότερα στη περιοχή.

Αυτά λέγονται παρά το γεγονός πως η ISIS δεν έχει κηρύξει πόλεμο στις ΗΠΑ, και δεν έχει κηρύξει πόλεμο στη Γαλλία ή την Ευρώπη.

Από τη πρώτη μέρα της εμφάνισής της, η ISIS σκοτώνει κυρίως Άραβες. Έχουν πεθάνει χιλιάδες όχι μόνο ως θύματα του πολέμου στη Συρία, αλλά και ως άπιστοι, ή όχι αρκετά πιστοί στο Ισλάμ.

Οι εκατόμβες που έχουν ανακαλυφθεί σε διάφορα μέρη από τα οποία περνά η ISIS, οι χιλιάδες σκλάβοι που έχει πουληθεί, τα εκατοντάδες νεκρά παιδιά, τα αμέτρητα κομμένα κεφάλια που χαίρεται να επιδεικνύει, μαρτυρούν πως η ISIS δεν έχει θέμα με την εθνικότητα των θυμάτων της. Σκοτώνει κυρίως μουσουλμάνους συνεχώς και χωρίς ντροπή.

Ο λόγος που το κάνει αυτό είναι απλός και το έχει πει και η ίδια ξανά και ξανά: οι Άραβες αυτοί δεν είναι «πραγματικοί» Ισλαμιστές. Το λένε οι ιμάμιδές τους, το λένε οι στρατιώτες, το λένε όλοι.

Παρόλαυτά οι Ναι-Μεν-Αλλάδες προφανώς ξεχνούν όλα αυτά τα θύματα και επικεντρώνονται με φανατικό ζήλο στον ρόλο των ΗΠΑ και της Δύσης στη περιοχή εκείνη.

Μου φαίνεται πολύ περίεργο πως παρόλο που οι Ναι-Μεν-Αλλάδες μας λένε πως φταίει η ΗΠΑ και η Δύση, η ISIS σκοτώνει άραβες! Θα έλεγε κανείς πως η ISIS έχει μπερδευτεί.

Αλλά ακόμα και αν αγνοήσουμε τους χιλιάδες νεκρούς Άραβες που ουδεμία σχέση έχουν με ΗΠΑ, και επικεντρωθούμε και εμείς στις επιθέσεις στην Ευρώπη, και πάλι αγνοούμε κάτι σημαντικό: την οδηγία του Κορανίου πως οι Ισλαμιστές, όχι μόνο οφείλουν να κατακτήσουν όλο το κόσμο για το Ισλάμ, αλλά και να σκοτώσουν αυτούς που αρνούνται να το ασπαστούν.

Πριν αρχίσουν κάποιοι από εσάς να μου λένε πως αγνοώ τη ζημιά που έχει κάνει η ΗΠΑ σε αυτούς τους λαούς και να με κατηγορείτε πως «δεν είμαι πραγματικός σκεπτικιστής μιας και παίρνω θέσεις χωρίς στοιχεία», να παραθέσω ένα απόσπασμα από ένα παλαιότερο άρθρο μου το οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ:

Ο πρέσβης μας απάντησε πως τα δικαιώματά τους βασίζονταν στους Νόμους του Προφήτη, πως ήταν γραμμένο στο Κοράνι, πως όλα τα έθνη που δεν το αναγνώριζαν αυτό ήταν αμαρτωλά, πως ήταν το δικαίωμά τους και το καθήκον τους να κηρύξουν πόλεμο σε οποιονδήποτε μπορούν να βρουν και να κάνουν σκλάβους όλους όσους μπορούν να πάρουν αιχμάλωτους και πως κάθε Μουσουλμάνος που μπορεί να πεθάνει στη μάχη, είναι σίγουρο πως θα πάει στον Παράδεισο.

Τα παραπάνω λόγια δεν είναι μια ιντερνετική δήλωση της Αλ Κάιντα. Τα παραπάνω είπε ο Thomas Jefferson, όταν ήταν ο πρέσβης των ΗΠΑ στη Γαλλία, στον Secretary of State John Jay και πρόκειται για μια συζήτηση που είχε με τον απεσταλμένο της Λιβύης στο Παρίσι Sidi Haji Abdul Rahman Adja το 1786.

Αυτά ειπώθηκαν πολύ πριν εμφανιστεί η Αλ Κάιντα, οι Ταλιμπάν, πριν τη δημιουργία του Ισραήλ αλλά και πριν την Άραβο-Ισραηλινή σύγκρουση. Πριν ακόμα οι ΗΠΑ αποκτήσουν φιλο-ισραηλινή πολιτική, πριν καν αποκρυσταλλώσουν οποιαδήποτε εξωτερική πολιτική, πριν το Γκουαντάναμο, πολύ πριν οι Αμερικανοί κάνουν οποιαδήποτε επίθεση σε Αραβική χώρα.

Ορίστε και το αγγλικό κείμενο.

Ambassador.jpg

Πως αλλιώς να το πούνε οι ίδιοι! Τι περιμένετε για να δείτε πως το πρόβλημα με την ISIS δεν είναι οι ΗΠΑ και η Δύση, αλλά όλοι οι άπιστοι!

Ακόμα και εσείς, οι Ναι-Μεν-Αλλάδες, που έχετε διάθεση να ξεπλύνετε κάθε αμαρτία των Ισλαμιστών και να τις κρύψετε κάτω από το χαλί που λέγεται ΗΠΑ, ακόμα και εσείς θα είστε τα θύματά τους.

Δύο λύσεις υπάρχουν. Ή θωρακίζουμε την κοινωνία μας με ξεκάθαρους νόμους που δεν κάνουν χάρες σε θρησκευτικές πιέσεις, διότι όπου οι Ισλαμιστές έχουν φτιάξει κρίσιμη μάζα έχουν αρχίσει να έχουν απαιτήσεις η κοινωνία να προσαρμοστεί στα δικά τους δεδομένα, και παλεύουμε κόντρα στους φανατικούς που θέλουν να αιματοκυλίσουν τις χώρες, ή ασπαζόμαστε το Ισλάμ.

Μέση λύση δεν μας δίνουν και δεν πρόκειται για ψευδο-δίλημμα αλλά για τη πραγματικότητα.

Advertisements

Tagged: ,

7 thoughts on “Οι Ναι-Μεν-Αλλάδες

 1. Μάνος Νοέμβριος 20, 2015 στο 23:38 Reply

  Όταν κάποιοι λένε πως φταίνε οι Αμερικάνοι ή η δύση εννοούν πως έχουν στηρίξει ακραία ισλαμιστικά στοιχεία για να ρίξουν την κυβέρνηση της Συρίας.
  Είναι καλή αυτή η κυβέρνηση; Σίγουρα όχι αλλά το θέμα μας είναι άλλο.
  Την άποψη σου για το ισλάμ τη δέχομαι και την ασπάζομαι αλλά πιστεύω πως είναι λάθος να βγάζεις την γεωπολιτική από την εξίσωση.

  Μου αρέσει!

 2. dimitris Νοέμβριος 22, 2015 στο 04:19 Reply

  Μακαρι να σε διαβαζαν ολοι οι Ελληνες.. συγχαρητηρια για τα αρθρα σου!

  Μου αρέσει!

 3. Can't escape my ego Νοέμβριος 23, 2015 στο 13:49 Reply

  Θα ήθελα πολύ να σχολιάσω ρε γαμώτο μου αλλά μεγαλύτερος ναι-μεν-αλλάς από εσένα δεν υπάρχει!
  Η προπαγάνδα του ISIS,κάνει καλή δουλειά,κυρίως σε σκεπτικιστές σαν και σένα,που έχουν ξυπνήσει και βλέπουν από κοντά τις δράσεις και το πως είναι οι στρατιώτες του isis και τι λένε μεταξύ τους,γιατί με τους δυτικούς έχουν πάντα καλή σχέση όπως λένε χαριτολογώντας μεταξύ τους..τι δεν βρίσκεσαι σε στρατόπεδο τζιχαντιστών;!και απλά υιοθετείς τις προπαγανδιστικές τους απόψεις;!πέφτω από τα σύννεφα!Αυτό μας δείχνει ότι μια χαρά δουλεύει η προπαγάνδα..τους άπιστους που διώχνουν έχεις σκεφτεί ότι τους διώχνουν,ή μάλλον φεύγουν όσοι μπορούν,γιατί όλα είναι θέμα ελέγχου και για να πραγματοποιήσουν το σχέδιο τους,χρειάζονται μόνο φανατικούς μουσουλμάνους,που μπορούν να τους προσηλυτίσουν στην βίαια τακτική τους.Φυσικά δεν έχουν ανοιχτή διαμάχη με τους Αμερικάνους,διότι αυτοί τους εξόπλισαν για να πολεμήσουν το καθεστώς Ασαντ στη Συρία,όπως είχε εξοπλίσει τους αντάρτες κατά του Σαντάμ,ή Χομεϊνί και γενικά συνέβαλλαν στην «αραβική άνοιξη»..Πωπω λέω δε θα σχολιάσω αλλά παρασύρομαι όταν βλέπω την χωρίς επιχειρήματα επιμονή σε ένα ζήτημα που πάει πολύ πίσω και όλοι συμφωνούν ότι η δύση έπαιξε ρόλο στην αραβική άνοιξη και μόνος που δε το δέχεται είσαι εσύ.Τι φάση;είσαι τόσο πιο πολύ προχώ από τον υπόλοιπο κόσμο και δεν το καταλαβαίνω μήπως;

  και για τέλος οι αγαπημένες σχέσεις αλ καιντα και ισις φαίνονται στο παρακάτω απόσπασμα από την βικιπεδια.
  «Η ίδρυση της οργάνωσης φαίνεται να πραγματοποιήθηκε στα πρώτα χρόνια του πολέμου του Ιράκ, ενώ ανέπτυξε δεσμούς με την Αλ Κάιντα.[7] Αργότερα η οργάνωση εμπλέχτηκε και στον Συριακό Εμφύλιο Πόλεμο. Η κεντρική διοίκηση της Αλ Κάιντα, τον Φεβρουάριο του 2014, αποκήρυξε την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Ανατολής, εξαιτίας της σύγκρουσης της τελευταίας με την Αλ Νούσρα, παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία.[8] Η σύνθεση των μελών της προέρχεται από πολλές παραστρατιωτικές οργανώσεις, όπως την Αλ Κάιντα του Ιράκ, το Συμβούλιο της Σούρα των Μουτζαχεντίν και άλλες. Αυτά τα μέλη πρεσβεύουν στην πλειοψηφία τους το Χαριτζιτικό Ισλάμ.»

  τέλος δεν σχολιάζω άλλο!!

  Μου αρέσει!

 4. […] Για το Παρίσι […]

  Μου αρέσει!

 5. Giorgos_T Φεβρουαρίου 2, 2016 στο 05:34 Reply

  Κατ΄αρχάς, αγνοείτε εμφανώς το γεωπολιτικό παράγοντα, προσεγγίζετε δηλαδή την τρέχουσα ιστορία μονομερώς- όταν αυτή δεν είναι ούτε διμερή ούτε τριμερή αλλά απείρως πολύπλευρη – και ως εκ’ τούτου «φαλτσάρετε» αδιόρθωτα και δυνητικώς επικίνδυνα για όποιους δέχονται άκριτα τον συλλογισμό σας (προβλημά τούς βέβαια).

  Το σκεπτικό σας, δύναται να θεωρηθεί εκτός από εσφαλμένο και επικίνδυνο καθώς εμπεριέγχει κατά ένα τμήμα αληθή, υφιστάμενα, και απολύτως σωστά δεδομένα, ενώ η μονόπλευρη προσέγγιση στοχεύει στην ερμηνεία μόνο αυτών οδηγώντας σε λάθος τελικό συμπέρασμα.

  Εν συντομία, μία θρησκεία που εγγράφως κυρήττει ιερό πόλεμο, αποτελεί εν τη γενέσει απειλή και θα αποτελεί εσαεί, όσο θα υπάρχει προσκόληση στα «ιερά» κείμενά της. Ή καλύτερα όσο θα υπάρχει μαζική προσκόληση σ’ αυτά, καθώς μεμονομένα – αληθινά στατιστικώς μεμονομένα και όχι αυτά που ο πολιτικός ή δημοσιογραφικός λόγος βαφτίζει ενίοτε έτσι, για άλλους λόγους, συνήθως πολιτικού κόστους – περιστατικά πάντα θα υπάρχουν, εκτός και αν καταργηθεί η ίδια.

  Οι λόγοι τώρα που οδηγούν στη μαζική προσκόληση, έχουν αναλύθει ιστορικά και κοινωνικά σε πάμπολες περιπτώσεις όπως και αυτές των σταυροφοριών, του ισλάμ και άπειρες άλλες. Οι τρεις και τέσσερις παραγράφοι δεν επαρκούν και πιθανότατα τρεις και τέσσερις δεκάδες τόμοι να μην επαρκούν για την εκτενή ανάλυσή τους. Επί τροχάδειν λοιπόν, σε πάμπολες περιπτώσεις, ή σωστότερα στην συντριπτική πλειοψηφία αυτών, πίσω από θρησκευτικές διατυπώσεις κρύβονται εθνικοί, κοινωνικοί και οικονομικοί πόθοι – συμφέροντα. Ένα πολύ σύντομο και γνωστό παράδειγμα είναι τα εκκλησιαστικά σχίσματα τα οποία οδηγούν σε εθνικά (αν και δεν είναι πάντοτε διακριτά τα όρια) σχίσματα όπως η απόσχιση της Εξαρχικής εκλλησίας των Βουλγάρων πριν αυτοί αρχίσουν τις εθνικές τους επιδιώξεις ή το Ορθόδοξο – Καθολικό σχίσμα ή οι Σιίτες και Σουνίτες μουσουλμάνοι (Πέρσες και Άραβες αντοίστιχα και όχι μόνο) και πολλά άλλα.

  Συμπερασματικά, το να διατυπώνετε την άποψη περί εκ’ φύσεως επικίνδυνης θρησκείας όταν αυτή κηρύττει και μάλιστα εγγράφως και απαιτεί «επικίνδυνες» ενέργειες, είναι ορθό αλλά αποτελεί ένα μέρος της αλήθειας. Το να αγνοείτε όμως την όλη δυναμική που αναπτύσεται και όδηγει σε ακραίες ενέργειες, και να την επεξηγείτε μονόπλευρα με σημείο αναφοράς το παραπάνο συμπέρασμα, είναι ελλιπές, άτοπο και εν δυνάμει επικίνδυνο, όσο επικίνδυνες είναι και οι μονομερείς και κοντόφθαλμες απόψεις των επίσης εσφαλμένων <> όπως τους αποκαλείτε. Το όλο θέμα δεν μπορεί ούτε κατ’ ελάχιστο να αναλύθει χώρις τους κοινωνικούς, οικονομικούς και τους ευρύτερους γεωπολιτικούς παράγοντες. Τα περί θωράκισης της κοινωνίας με βρίσκουν σύμφωνο, αλλά αποτελούν άλλο ζήτημα (σοβαρό αλλά άλλο), όπως και οι (απαράδεχτες κατ’ εμέ) αξιώσεις – τάσεις, είτε συνειδητά και σκόπιμα είτε ασυνείδητα λόγω κουλτούρας, των μουσουλμανικών κοινοτήτων σε μη μουσουλμανικές κοινωνίες.

  Τέλος κάνετε πολύ συχνή και άσκοπη χρήση της λέξης Άραβας. Η Συρία και το Ιράκ δεν έχει μόνο Άραβες, όπως και η Μέση Ανατολή, και πολλά από τα θύματα των σφαγών είναι εθνικώς μη Άραβες.

  Μου αρέσει!

 6. […] το έχουμε αναλύσει το ζήτημα σε παλαιότερο άρθρο που θα βρείτε εδώ, νομίζω πως πρέπει να το ξαναδούμε το θέμα διότι, όπως […]

  Μου αρέσει!

 7. […] του Ισλάμ. Έχουμε πει πως η βία κατά των απίστων είναι αναπόσπαστο μέρος της θρησκείας και πως το ISIS εφαρμόζει το νόμο Σαρία με μεγάλη […]

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: