Το ανατριχιαστικό παιχνίδι των λέξεων της κας Κωνσταντοπούλου


«Χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια του αγώνα για την ΕΡΤ και για τις οικογένειές τους να υπάρξει πρόβλεψη ως ελάχιστος φόρος τιμής, ως σύστοιχο και συνεπές με αυτό που κάνει η Πολιτεία για τους ανθρώπους που χάνουν τη ζωή τους στο καθήκον». (Ζωή Κωνσταντοπούλου)

Εδώ έχουμε ένα εξαιρετικά περίεργο φαινόμενο. Η κα Κωνσταντοπούλου αναφέρεται σε πεσόντες της ΕΡΤ και ζωές που χάθηκαν στο καθήκον.

Η κα Κωνσταντοπούλου, προκειμένου να φτάσει σε αυτό το σημείο έκανε το εξής απλό: Έψαξε να βρει θανάτους μέσα στο πλήθος των υπαλλήλων της ΕΡΤ. Από τους 2.656 απολυμένους, 12 πέθαναν κατά τη διάρκεια των 17 μηνών που έμεινε η ΕΡΤ κλειστή. Κάποιοι είχαν ατύχημα, κάποιοι από ασθένεια, ένας, αν δεν κάνω λάθος, αυτοκτόνησε.

Η κα Κωνσταντοπούλου δεν εξέτασε τα πραγματικά αίτια των θανάτων. Δεν ασχολήθηκε με αυτό. Δεν είδε ποιος μπορεί να είναι ο λόγος που ο αυτόχειρας πήρε τη ζωή του ή τι προκάλεσε τον θάνατο των άλλων 11.

Απλώς τους τσουβάλιασε όλους στα «θύματα του μνημονίου», απέδωσε εντελώς αυθαίρετα τους θανάτους στο κλείσιμο της ΕΡΤ και πέρασε στο επόμενο βήμα: την εκμετάλλευση των θανάτων αυτών.

Πλησίασε λεκτικά τους θλιμμένους συγγενείς που πνίγονται από το χαμό του ανθρώπου που αγαπούσαν και προσέφερε παρηγοριά. Μια καλή κουβέντα και την ιδέα πως ο νεκρός πέθανε στο βωμό κάτι μεγαλύτερου από την απλή καθημερινότητα που θα πάρει όλους μας. Πέθανε για μια ιδέα, αυτή της ελεύθερης ραδιοτηλεόρασης.

Μπούρδες!

Όχι μόνο η κίνηση αυτή είναι προκλητική για τους νεκρούς, όχι μόνο η εκμετάλλευση αυτή είναι προσβλητική για τους συγγενείς, αλλά με αυτό το αισχρό παιχνίδι χάνεται η έννοια των λέξεων.

Διότι αν οι 12 της ΕΡΤ έχασαν τη ζωή τους στο καθήκον, τότε οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες που πεθαίνουν προσπαθώντας να σώσουν εμάς, τι κάνουν; Ο πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας που πέθανε πρόσφατα, σε ποια κατηγορία ανήκει;

Τέλος, πως πεθαίνει κάποιος στον «αγώνα» να ανοίξει η ΕΡΤ; Κατεβαίνοντας σε πορεία; Στημένος έξω από την είσοδο του μεγάρου; Στο σπίτι του διαβάζοντας άρθρα στο internet;

Η κα Κωνσταντοπούλου, με τη παραπάνω δήλωση, έδειξε, αν εννοεί αυτά που λέει πως δεν καταλαβαίνει την έννοια, το ειδικό βάρος των λέξεων και την ασέβεια που δείχνει, αν δεν τα εννοεί τότε δεν είναι παρά μια απίστευτη καιροσκόπος που δεν θα σταματήσει πουθενά προκειμένου να κερδίσει ακόμα και μια ψήφο βασισμένη στα δάκρυα κάποιων ανθρώπων.

Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο.

Advertisements

Tagged: ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: