Το μεγάλο μυστήριο της Ιλαράς, λύθηκε!


Η Ιλαρά παρουσιάζεται ως μια ασήμαντη αρώστια από τους πολέμιους των εμβολίων. Ίσως αυτή η εικόνα να είναι ως ένα βαθμό δικαιολογημένη διότι έχουμε νικήσει την Ιλαρά από τότε που βρήκαμε το εμβόλιο. Το παράλογο της όλης ιστορία είναι πως όλοι αυτοί που πολεμάνε τα εμβόλια στηρίζουν την επιχειρηματολογία τους στη νίκη που πετύχαμε χάρη σε αυτά.

Αλλά τί να πεις;

Η Ιλαρά δεν είναι ασήμαντη αρρώστια. Προκαλεί θάνατο ή εγκεφαλική ζημιά σε 2-3 άτομα σε κάθε 1000.

Πρόσφατα ήρθε μια νέα έρευνα που δείχνει, όπως όλες οι προηγούμενες, πως το τριπλό εμβόλιο ΜΜR δεν προκαλεί αυτισμό και αυτά είναι βέβαια καλά νέα.

Το μυστήριο όμως δεν είναι αυτό.

Από το 1960 και μετά, όταν άρχισαν οι μαζικοί εμβολιασμοί κατά της Ιλαράς, παρατηρήθηκε πως η παιδική θνησιμότητα μειώθηκε γενικότερα και όχι μόνο από την Ιλαρά. Αυτό συνέβηκε σε όλες τις χώρες όπου ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί. Τα παιδιά πέθαιναν λιγότερο από άλλες ασθένειες από ότι πριν τον εμβολιασμό τους για την Ιλαρά. Γιατί συνέβαινε αυτό;

Mια πρόσφατη έρευνα μας έδωσε τον ολοκληρωμένη απάντηση σε αυτό το μυστήριο και καταλάβαμε πλέον τι συμβαίνει.

Όπως έδειξε η έρευνα, ο ιός της Ιλαράς δεν μολύνει απλώς το σώμα μας, αλλά προκαλεί κάτι σαν αμνησία στο ανοσοποιητικό σύστημα.

Όλοι έχουμε ακούσει για αρρώστιες που αν τις περάσεις μια φορά, δεν τις ξαναπερνάς. Αυτό οφείλεται στο ότι το ανοσοποιητικό σύστημά μας έχει τη δυνατότητα να θυμάται τις αρρώστιες και να ξέρει, την επόμενη φορά που θα το πολιορκήσουν, με ποιο τρόπο να τις νικήσει.

Ο ιός της Ιλαράς δεν αρκείται στο να μολύνει το σώμα, αλλά σβήνει και αυτή τη μνήμη από το ανοσοποιητικό μας! Έτσι, όταν αρρωστήσουμε από Ιλαρά είναι πιο πιθανό στο μέλλον να αρρωστήσουμε και από άλλη αρρώστια.

Μάλιστα, όπως έδειξε η έρευνα, μετά την Ιλαρά γινόμαστε πιο επιρρεπείς στις λοιμώξεις για 2-3 χρόνια μετά!

Έτσι είναι προφανές πως ο εμβολιασμός για Ιλαρά, όχι μόνο δεν προκαλεί αυτισμό, όχι μόνο μας προστατεύει μόνο από την ίδια την αρρώστια, αλλά και από πολλές άλλες.

Χάρη σε κάτι τέτοιες έρευνες φαίνεται ξεκάθαρα ο παραλογισμός των πολέμιων των εμβολίων.

Advertisements

Tagged: ,

2 thoughts on “Το μεγάλο μυστήριο της Ιλαράς, λύθηκε!

 1. skeptic Μαΐου 24, 2015 στο 09:34 Reply

  μην νομιζεις οτι η ερευνα στην ιατρικη ειναι τοσο ανιδιοτελης οσο νομιζεις….http://www.nytimes.com/2012/07/03/business/glaxosmithkline-agrees-to-pay-3-billion-in-fraud-settlement.html?_r=0

  Μου αρέσει!

  • Greek Skeptic Μαΐου 24, 2015 στο 21:21 Reply

   Ποτέ δεν ισχυρίστηκα πως είναι. Για αυτό δεν εξετάζουμε μια έρευνα αλλά περισσότερες και υιοθετούμε το consensus της επιστημονικής κοινότητας, τη θέση της πλειοψηφίας.

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: