Εκλογές 2015


Μέρες τώρα περνάω μια μικρή κόλαση.

Σε αντίθεση με τις άλλες φορές, παλαιότερες εκλογές, σε αυτές δεν ξέρω τί να ψηφίσω. Δεν βλέπω φως στο τούνελ.

Είμαι άνθρωπος γενικά αισιόδοξος αλλά προσπαθώ πρώτα να είμαι λογικός και αυτή τη φορά βλέπω πως κανένα κόμμα δεν έχει πρόγραμμα για να μας σώσει.

Όλα τα κόμματα που διεκδικούν θέσεις στη βουλή ασχολούνται με το λάθος θέμα. Ασχολούνται με το αν θα πάρουν το επόμενο δάνειο και αν θα πετύχουν κούρεμα. Πρέπει να είμαστε η μόνη χώρα που θεωρεί λογικό να ζητά δανεικά και ταυτοχρόνως να λέει στους δανειστές πως δεν θα πληρώσει τα προηγούμενα.

Το παραπάνω είναι μόνο ένα παράδειγμα του παραλογισμού που κυριαρχεί, όχι μόνο στον πολιτικό κόσμο, αλλά γενικά στη κοινωνία. Καταλαβαίνω πως έχουμε πονέσει αυτά τα 5 χρόνια, καταλαβαίνω πως έχουμε θυμώσει.

Αλλά όταν είσαι στο χείλος του γκρεμού δεν σε βοηθά να είσαι θυμωμένος, ούτε έχει νόημα να κάνεις ένα «άλμα πίστης», γιατί κάτι τέτοιο προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ο Αλέξης λέει πως «δεν υπάρχει πιθανότητα ούτε 1 στο εκατομμύριο η Μέρκελ να μη βοηθήσει».

Όταν είσαι στον γκρεμό δεν σκέφτεσαι αν πέφτοντας θα σε πιάσει το δίχτυ που έστησε κάποιος άλλος, ειδικά αν αυτό έχει ημερομηνία λήξης και το ξέρεις. Η λογική συμπεριφορά είναι να πεις, ΟΚ, έχω το δίχτυ αν κάτι πάει στραβά, ας δω τώρα με ποιο τρόπο θα φτιάξω με γέφυρα να περάσω απέναντι. Τι ξύλα έχω, τι πρόκες, κτλ.

Κανένα όμως κόμμα δεν μας λέει τι αλλαγές θα κάνει προκειμένου η οικονομία να αρχίσει να παράγει πλούτο. Μόνο πως θα τον φορολογήσουν μας λένε. Δεν θέλουν να γίνουμε πλούσιοι, θέλουν να γίνουμε όλοι φτωχοί, φτωχότεροι.

«Δεν θα γίνουμε Βουλγαρία», λένε. Αν συνεχίσουμε να αγνοούμε το πρόβλημα, το οποίο είναι το κράτος και εξακολουθήσουμε να χτυπάμε τον ιδιωτικό τομέα που παράγει πλούτο, τότε δεν θα γίνουμε σαν τη Βουλγαρία, αλλά πολύ χειρότερα.

Δεν ξέρω τί θα ψηφίσω και δεν έχω πρόταση για κανένα. Αλλά ένα πράγμα το ξέρω: αυτές οι εκλογές δεν είναι σαν τις άλλες και από τη Δευτέρα και μετά δεν θα υπάρχουν δικαιολογίες πίσω από τις οποίες να κρυφτούμε.

Την Κυριακή το πρωί ας πάρει ο κάθε ένας την ευθύνη που του αναλογεί.

Μη ξεχνάμε πως στη δημοκρατία όλοι έχουν φωνή και τελικά παίρνουν τη κυβέρνηση που τους αξίζει. Έτσι και εμείς.

αρχείο λήψης

Advertisements

Tagged: ,

8 thoughts on “Εκλογές 2015

 1. Octarin Ιανουαρίου 22, 2015 στο 13:51 Reply

  Έχω ακούσει διάφορες απόψεις. Και δεν μπορώ να πω πως δεν έχουν την λογική τους.

  Μιά είναι να ψηφίσουμε Σαμαρά γιατί είναι εκεί που είναι και έχει ξεκινήσει κάτι, ας το τελειώσει τουλάχιστον, γιατί με μια νέα κυβέρνηση, άντε πάλι να μπουν οι δικοί τους, άντε να περάσει κανας χρόνος μέχρι να συνειδητοποιήσουν τι πρέπει να κάνουν, εντωμεταξύ η υπόλοιπη Ελλάδα στον Καιάδα, μέχρι να ξεπεράσει το σοκ ο Σύριζα πως βγήκε κυβέρνηση. Οπότε καλύτερα να αφήσουμε το Σαμαρά να τελειώσει.

  Η άλλη άποψη είναι πως ο Σύριζα δεν έχει δείξει δείγμα γραφής ως κυβέρνηση ποτέ, και δεν μπορούμε να πάμε χειρότερα, ενώ οι άλλοι μας έχουν αποδείξει τι μαλάκες είναι, οπότε ας βγάλουμε το Σύριζα να δούμε τι μπορεί να κάνει.

  Προσωπικά δε με καλύπτει καμία από αυτές…τυγχάνει να ξέρω τι εστί Τσίπρας όταν ήταν νεότερος, και δεν μπορώ να ψηφίσω τέτοιο άνθρωπο. Όπως και δεν μπορώ το Σαμαρά, από πεποίθηση πλέον. Έχει κάνει απίστευτες μαλακίες και όχι, ευχαριστώ.

  Οπότε, προσωπικά, Ποτάμι. Και βλέπουμε.

  Μου αρέσει!

  • Greek Skeptic Ιανουαρίου 22, 2015 στο 14:29 Reply

   Αυτή τη στιγμή κανείς. Ούτε το ποτάμι. Για εμένα τουλάχιστον. Ο Σαμαράς όφειλε να κάνει μεταρρυθμίσεις που δεν έκανε και δεν έχει πλάνο να κάνει.
   Ο Αλέξης θέλει να ακυρώσει τα πάντα και να μην κάνει μεταρρυθμίσεις, αριστερός γαρ.
   Το ποτάμι, λίγο απ’ όλα και πάλι δεν ακούω για αλλαγές, αλλά ευχολόγια μη τυχόν και δυσαρεστήσει κανένα.
   Με τις μαντικές μου ικανότητες βλέπω ακόμα δυσκολότερες μέρες μπροστά μας.

   Μου αρέσει!

   • κώστας Ιανουαρίου 22, 2015 στο 19:57

    Για το ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΔΗΜΑΡ τι έχετε να πείτε;

    Μου αρέσει!

   • Greek Skeptic Ιανουαρίου 23, 2015 στο 10:54

    Ο κυρ Φώτης έχει χάσει το σεβασμό μου με τη στάση του όλο αυτό το καιρό. Εξ ου και το «κυρ Φώτης». Λογικά θα μείνει εκτός βουλής.

    Μου αρέσει!

 2. εγώ Ιανουαρίου 22, 2015 στο 20:31 Reply

  όλοι είναι ίδιοι μηδενός εξαιρουμένου..(μην τρώμε την πατάτα ότι ο Τσίπρας θα φέρει τα πάνω κάτω)..την μεν δεξιά κυβέρνηση την έχουμε ζήσει χρόνια τώρα τη δε «αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ την έχουμε ζήσει μέσω του ΠΑΣΟΚ..ωστόσο υπάρχουν διαφορές όπως και να το κάνεις..είναι μια αριστερή κυβέρνηση (ιδεολογικά και στα χαρτιά άσχετα αν έχει μαζέψει καρεκλοκένραυρους της εξουσίας,το ίδιο έκαναν όλοι χάριν ψήφων)..Ο ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο ήταν ξεκάθαρος σε κάτι το οποίο κάνουν συστηματικά γαργάρα τα τρομολαγνικά μμε..αν έχει αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορεί να διαπραγματευτεί από την αρχή..στην αντίθετη περίπτωση σίγουρα δεν θα μπορεί να κάνει και πολλά..ήδη η στάση του έχει αλλάξει από το «θα κάψουμε τα μνημόνια» σε «η Ευρώπη πρέπει να ξέρει ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει διαπραγματεύεις και δεν θα δυναμιτίσει την ΕΥΡΩΠΗ»..
  άποψη μου είναι ότι αρκετή καταστροφολογία και κινδυνολογία έχουμε ακούσει αυτά τα χρόνια..και ο ΣΥΡΙΖΑ να βγει όλα θα είναι όπως τώρα αν δεν έχει αυτοδυναμία και το μόνο που θα γίνει θα είναι να πάρει την καυτή πατάτα ο Τσίπρας και να την πετάξει,με αποτέλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ να εξαφανιστεί όπως και το ΠΑΣΟΚ..για μένα είναι η τελευταία προσπάθεια να συμβάλλω με την ψήφο μου..αν βγει πάλι να κυβερνήσει αυτός ο αόματος που έχουμε τώρα για μαριονέτα/πρωθυπουργό (που δεν παίζει μεταξύ μας να βγει) πλέον θα έχω πειστεί ότι ο Έλληνας είναι άξιος της μοίρας του γι αυτά που τραβάει και δεν χαραμίζω ξανά φαιά ουσία να σκεφτώ και να προσπαθήσω να συμμετέχω στα κοινά (με την έννοια της ψήφου) ξανά..σου είπα εν μέρει τι σκέφτομαι να ψηφίσω όχι γιατί πιστεύω ότι μπορούν να εφαρμοστούν αριστερά σχέδια μέσα στον καπιταλισμό (δεν το πιστεύω) αλλά γιατί πιστεύω ότι χρειαζόμαστε μια αντίθετη άποψη από αυτή που σερβίρει ο σαχλαμάρας..αντίδραση θέλεις να το πεις?πες το και έτσι..αλλά μην πεις το γραφικό ότι πρέπει να ψηφίσουμε με σύνεση και όχι από αντίδραση..αντίδραση για μένα είναι οτιδήποτε προέρχεται από την αριστερά..σε κούρασα καλό βράδυ..

  Μου αρέσει!

  • Greek Skeptic Ιανουαρίου 23, 2015 στο 10:52 Reply

   Κοίτα, αρχικά δεν με κούρασες.
   Κατά δεύτερον ελπίζω να μην γίνουν τεράστιες κοσμογονικές αλλαγές.
   Αλλά!
   Φοβάμαι τα εξής:
   1. Οι του ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρουν να διαπραγματεύονται. Σου μιλάω ως εκπαιδευτής διαπραγματεύσεων και αν στείλουμε αυτούς, με τα λάθη που κάνουν συνεχώς, θα φάμε ξύλο, θα τους δώσουν ένα καρότο και θα γυρίσουν και θα μας το παρουσιάσουν ως σοκολατίνα. Θα το χάψουμε; δεν ξέρω
   2. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται από συνιστώσες που έχουν ξεκάθαρα, ξανά και ξανά και ξανά, πει πως δεν θέλουν την ΕΕ και πως πρέπει να βγούμε από αυτή. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίσει τις κωλοτούμπες και αγκαλιάσει την ευρώπη και τα μνημόνια φοβάμαι πως θα διαλυθεί εκ των έσω, οπότε θα έχουμε περισσότερη αστάθεια. Εκτός αν και αυτοί δελεαστούν με καμιά θεσούλα στη πλάτη μας.
   Αυτά. Μέχρι τη Δευτέρα δεν έχουν μείνει πολλές ημέρες. Θα ξέρουμε πολλά σύντομα.

   Μου αρέσει!

   • panos Ιανουαρίου 23, 2015 στο 22:14

    Οταν λες, για τα λαθη που θα κανουν στη διαπραγματευση, τι εννοεις;Οτι δεν εχουν σταθερες θεσεις και στην ουσια ζητανε κατι αδυνατον οπως η διαγραφη του μεγαλυτερου μερους του χρεους;

    Επισης, να μας πει η οκταριν για τον Τσιπρα, να γελασουμε.

    Μου αρέσει!

   • Greek Skeptic Ιανουαρίου 23, 2015 στο 22:30

    Ναι, διαπραγματεύσεις. Είναι σέξυ θέμα. Ας δούμε αν μπορούμε να το αποδομήσουμε.

    Ένα από τα βασικότερα λάθη που κάνουν είναι που τραβούν «κόκκινες γραμμές». Αυτό δείχνει τα όριά σου στον άλλο και είναι λογικό να σε πάει απ’ ευθείας εκεί.

    Όταν διαπραγματεύεσαι, μεγάλη σημασία έχει ποιός έχει τη δύναμη. Η Ελλάδα δεν έχει τη δύναμη, άλλο τί λένε διάφοροι. Εμείς τους έχουμε ανάγκη και το ξέρουν. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν ορμάς απειλόντας αλλά κρατάς ψυχραιμία και δείχνεις σεβασμό γιατί ο άλλος δεν χάνει τίποτα αν σε παρατήσει μόνο σου.

    Διαπραγμάτευση γίνεται όταν και οι δύο πλευρές κάνουν παραχωρήσεις για να φτάσουν στο κοινό σημείο. Η Τρόικα πχ δίνει μικρότερο επιτόκιο, η ελλάδα κάνει κάποιες αλλαγές στην οικονομία της ώστε να γίνει ανταγωνιστική. Το πρόβλημα ξεκινά από το γεγονός πως μετά από κάθε διαπραγμάτευση και συμφωνία, η Ελλάδα αθετεί το λόγο της και δεν κάνει καμία μεταρρύθμιση. Γιατί λοιπόν να την εμπιστευτεί την επόμενη φορά η Τρόικα και να μην πατήσει πόδι;

    Ως εδω γιατί αρχίζει ο αγώνας ΟΣΦΠ-Λαμποράλ και πρέπει να το δω. 😉

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: