Δεν αρκεί να «είσαι Τσάρλυ»!


Μετά τη νέα σφαγή από μουσουλμάνους στο Παρίσι, μια νέα πλημμύρα απολογητών του Ισλάμ ξεχύθηκε με δύναμη στα social media με σκοπό να διορθώσει αυτό που άφησε παγερά αδιάφορους τους ίδιους τους δολοφόνους: την εικόνα του Ισλάμ.

Το πλέον συνηθισμένο επιχείρημα των απολογητών είναι το, κλασσικό πλέον, «δεν είναι όλοι οι μουσουλμάνοι το ίδιο».

Θα ξεκινήσω από αυτό λοιπόν προκειμένου να το βγάλω από τη συζήτηση μια και καλή και να ξεμπερδεύουμε: Ναι, όλοι οι μουσουλμάνοι δεν είναι δολοφόνοι, ούτε καν πιθανοί δολοφόνοι. Το έχω πει επανειλημμένως και θα το ξαναπώ, η συντριπτική πλειοψηφία των μουσουλμάνων είναι απλοί άνθρωποι που είναι μουσουλμάνοι στα χαρτιά και όχι στη πράξη, ή τουλάχιστον, όχι στην φονταμενταλιστική πράξη.

Εδώ είναι ευκαιρία να ξεκαθαρίσουμε και μια άλλη παρεξήγηση. Το δεύτερο πιο συνηθισμένο επιχείρημα των απολογητών του Ισλάμ είναι το: «αυτοί (οι δολοφόνοι) δεν είναι πραγματικοί Μωαμεθανοί, έχουν παρερμηνεύσει το Κοράνι».

Το παραπάνω είναι τόσο λάθος όσο το να πεις πως οι άνθρωποι δεν αναπνέουμε αέρα.

Οι δολοφόνοι σαν αυτούς τους τρεις που σκότωσαν τους 12, είναι οι πραγματικοί μουσουλμάνοι, με την αυστηρά θρησκευτική έννοια. Είναι αυτοί που ανοίγουν το Κοράνι και το αντιλαμβάνονται ως αληθινό λέξη προς λέξη και δεν προσπαθούν να το ερμηνεύσουν. Αυτή ακριβώς είναι και η οδηγία που τους δίνει το ίδιο το βιβλίο. Η ερμηνεία απαγορεύεται μιας το κείμενο είναι θεόπνευστο και μια ερμηνεία του θα σήμαινε πως τα λόγια του θεού έχουν περιθώρια αλλαγής ή/και βελτίωσης. Αυτό αποτελεί ιεροσυλία και τιμωρείται με το θάνατο.

Συνεπώς αυτοί οι φονταμενταλιστές δολοφόνοι είναι οι πραγματικοί πιστοί του Ισλάμ και όχι οι υπόλοιποι, οι φυσιολογικοί άνθρωποι, που απλώς θέλουν να ενταχθούν σε μια κοινωνία και να ζήσουν ήσυχα.

Αφού λοιπόν βγάλαμε αυτά τα δύο εμπόδια από τη συζήτηση είναι ευκαιρία να μπω στο πραγματικό θέμα του άρθρου που δεν είναι άλλο από αυτό που φωνάζω πολύ καιρό τώρα: το Ισλάμ είναι μια επικίνδυνη ιδέα και, όπως είναι σήμερα, δεν έχει θέση στην Ευρώπη.

Το Ισλάμ όπως το αντιλαμβάνεται μια μικρή αλλά εξαιρετικά δολοφονική μειονότητα ισλαμιστών είναι μια συλλογή οδηγιών που μόνο ως αηδιαστικές μπορούν να χαρακτηριστούν από οποιονδήποτε σκεπτόμενο άνθρωπο. Η αντικειμενοποίηση των γυναικών, η ιδέες για Ιερό πόλεμο, μαρτυροποίηση, βλασφημία και αποστασία είναι τόσο ξένες στην Ευρωπαϊκή λογική όσο είναι και οι καμήλες στην Αθήνα.

Το γεγονός και μόνο πως το Ισλάμ λέει πολύ ξεκάθαρα πως αν σκοτώσεις άπιστους κάνεις το έργο του θεού και πως αν πεθάνεις κάνοντας το έργο του θεού θα πας στον παράδεισο, αυτομάτως οπλίζει αυτούς που πιστεύουν σε αυτές τις ιδέες και τους δίνει και το ηθικό δικαίωμα να σκοτώσουν τους άπιστους, αλλά και τη ψυχική ηρεμία να μη φοβούνται το θάνατο διότι θα πάνε σε ένα καλύτερο μέρος. Αυτός ο συνδυασμός είναι που έχει οδηγήσει μέχρι σήμερα σε δολοφονικές πράξεις των οποίων η μεγαλύτερη ήταν η 11 Σεπτέμβρη στη Νέα Υόρκη και η πιο πρόσφατη, αλλά φοβάμαι όχι η τελευταία, στο Παρίσι. Όποιος αμφισβητεί πως αυτός ο συνδυασμός στο Ισλάμ είναι η πηγή των πράξεων αυτών ζει σε άλλη πραγματικότητα. Αυτός που λέει πως όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της Αμερικάνικης (και των συμμάχων τους) εξωτερικής πολιτικής, απλώς αυταπατάται. Δεν έχει παρά να ακούσει τις δηλώσεις των ίδιων των δραστών οι οποίοι το λένε ξεκάθαρα: τα κίνητρά τους είναι θρησκευτικά.

Προς όλους τους φίλους και μη που νιώθουν πως και αυτοί είναι Τσάρλυ (je suis Charlie), έχω να πω αυτό: Δεν αρκεί! Δεν αρκεί να ανεβάσετε μια φωτογραφία στο αγαπημένο σας social media και να κατακεραυνώνετε άτομα σαν εμένα που σας λένε κάτι άλλο. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι μια συζήτηση η οποία θα αναφέρεται στο πρόβλημα του Ισλάμ. Η συζήτηση πρέπει να γίνει με πιστούς της θρησκείας αυτής και θα πρέπει να τους ασκηθεί πίεση να διορθώσουν αυτή τη κατάσταση. Διότι μόνο αυτοί μπορούν και όχι εμείς. Αυτοί θα πρέπει να ξεκινήσουν να καταδικάζουν τις επιθέσεις αυτές, οι οποίες με εξαίρεση μια μικρή μειονότητα, περνούν «στο ντούκου» από όλους τους μουλάδες.

Κάποιοι θα μου πουν, όπως και παλαιότερα, πως υπάρχουν μουσουλμάνοι που αντιστέκονται στο φονταμενταλιστικό Ισλάμ με κίνδυνο της ζωή τους. Σε αυτούς θα απαντήσω πως αυτό το επιχείρημα απλώς ενισχύει τη δική μου θέση, πως το Ισλάμ είναι επικίνδυνο, ακόμα και για τους ίδιους  τους πιστούς. Στα μάτια του φονταμενταλιστή ο πιστός που δεν τηρεί όλες τις οδηγίες του Κορανίου δεν είναι σωστός ισλαμιστής και συνεπώς είναι αποστάτης. Η αποστασία τιμωρείται με θάνατο.

Η συζήτηση λοιπόν που πρέπει να ξεκινήσει θα πρέπει να είναι ειλικρινής και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει το Ισλάμ να «προστατευτεί» από δύσκολα θέματα απλώς και μόνο επειδή κάποιοι μπορεί να προσβληθούν. Προτιμώ να θυμώσουν μερικοί παρά να πεθάνουν και άλλοι. Δεν θα πρέπει να πέσουμε στη παγίδα του politically correct  και έτσι να δώσουμε τη δυνατότητα σε αυτούς τους φανατικούς να κρυφτούν πίσω από τις δήθεν ευαισθησίες τους.

Το Ισλάμ, όπως και όλες οι θρησκείες δεν είναι παρά ιδέες και όλες οι ιδέες θα πρέπει να είναι διαθέσιμες σε κριτική. Οι θρησκείες δεν αποτελούν εξαίρεση.

Οφείλουμε λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε σε όλους τους Ισλαμιστές πως στην Ευρώπη ισχύουν οι νόμοι που θέτει το κράτος και όχι ο κάθε θεός. Πως αν θέλουν να καθίσουν παρέα μας θα πρέπει να σέβονται το δικό μας πολιτισμό και όχι να προσπαθούν να επιβάλλουν το δικό τους. Πως αν θέλουν να ακρωτηριάσουν τις γυναίκες τους, ή να κόψουν το κεφάλι ενός άπιστου θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου και δεν θα μπορέσουν να κρυφτούν πίσω από τη θρησκεία τους.

Αν είναι έτοιμοι για όλα τα παραπάνω ας έρθουν να ενταχθούν στις δικές μας κοινωνίες με τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις. Αν θέλουν να πιστεύουν στο Κοράνι όπως κάνουν σήμερα ας μείνουν στη χώρα τους να το κάνουν.

Και σε όποιον αρέσει!

2015-01-08

Advertisements

Tagged: ,

17 thoughts on “Δεν αρκεί να «είσαι Τσάρλυ»!

 1. Octarin Ιανουαρίου 8, 2015 στο 16:15 Reply

  Γενικό σχόλιο: αν δεν ήσουν παντρεμένος θα σου πρότεινα. Εμένα ξέρεις τι με κάνει έξω φρενών; Πως μονίμως γίνονται κτηνωδίες από μουσουλμάνους που συνάμα φωνάζουν «Allahu Akhbar» αλλά στο καπάκι βγαίνει ένας Ιμάμης μονίμως και λέει «α, αυτοί δεν είναι πραγματικοί μουσουλμάνοι, έχουν χάσει την ψυχή τους» και όλα μετά καλά και ανθηρά, αφού το’πε ο Ιμάμης και αποφευχθηκε το διεθνές επεισόδιο. Εγώ θα ήθελα έτσι για αλλαγή να αναλάβουν επιτέλους οι Μουσουλμανικές κοινότητες την ευθύνη των πράξεων των οπαδών τους, και να αρχίσουν να πληρώνουν τα σπασμένα αυτοί που πρέπει να τα πληρώνουν. Και όχι «δεν γνωρίζει η δεξιά μου τι ποιεί η αριστερά μου», έχει καταντήσει τραγελαφικό πια. Και όσον αφορά το εδώ, καλά θα κάνουν να κάτσουν στις χώρες τους, ευχαριστούμε πολύ, βλέπουμε σε τι κατάσταση βρίσκονται τώρα οι χώρες οι οποίες το παίξανε πολιτικά ορθές και δέχτηκαν τους Ισλαμιστές. Έτσι και γίνει κανα τέτοιο στην Ελλάδα, πάει θα βγει η ΧΑ κυβέρνηση μετά! :/

  Μου αρέσει!

  • Greek Skeptic Ιανουαρίου 8, 2015 στο 16:17 Reply

   Αν γίνω μουσουλμάνος θα μπορώ να έχω δύο γυναίκες! 😉

   Μου αρέσει!

   • Octarin Ιανουαρίου 8, 2015 στο 16:21

    Δε μου πάει η μπούρκα μερσί 😛

    Μου αρέσει!

 2. Octarin Ιανουαρίου 8, 2015 στο 16:22 Reply

  Καλά δεν ντρέπεσαι, μόνο αυτό βρήκες να σχολιάσεις από την απάντησή μου; 😛 Σεξιστή! [jj]

  Μου αρέσει!

  • Greek Skeptic Ιανουαρίου 8, 2015 στο 16:25 Reply

   Ε τί να πω για τα υπόλοιπα; Αυτά λέω και εγώ.

   Αλλά να έχεις υπόψη πως δεν θα είμαι πολύ φανατικός μουσουλμάνος και δεν θα απαιτώ μπούργκα. Ένα χιτζάμπ και λίγο μαστίγωμα που και που. Χαλαρά πράγματα.

   Μου αρέσει!

   • Octarin Ιανουαρίου 8, 2015 στο 16:29

    Ντάξει το μαστίγωμα, πα να βγάλω τη γάτα και το crop από τη ντουλάπα 😉 Στο τζιχαμπ θα τα τσουγκρίσουμε, και πάλι.

    Μου αρέσει!

 3. Octarin Ιανουαρίου 8, 2015 στο 16:31 Reply

  Α, παρεπιπτόντως… «Οφείλουμε λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε σε όλους τους Ισλαμιστές πως στην Ευρώπη ισχύουν οι νόμοι που θέτει το κράτος και όχι ο κάθε θεός.» *γκουχ γκουχ* Ρώμη ….. *γκουχ γκουχ* Ελλάδα …. κλπ.

  Μου αρέσει!

  • Greek Skeptic Ιανουαρίου 8, 2015 στο 16:34 Reply

   Εμμμ, ναι…όπως τα λες είναι. Από την άλλη η εκκλησίες δεν νομοθετούν, τουλάχιστον όχι στα φανερά όπως είναι η Σαρία. Επιπλέον υπάρχει αντίσταση κάτι που αν συνέβαινε σε μουσουλμανικό κράτος μάλλον θα κατέληγε σε θανάτους (δες άθεους μπλόγκερ στο πακιστάν).

   Μου αρέσει!

 4. Octarin Ιανουαρίου 8, 2015 στο 16:41 Reply

  ‘Οντως υπάρχει διαφορά. Σίγουρα δεν αποδιοπομπεύουμε και δεν λιθοβολούμε πλέον κόσμο εμείς εδώ, δεν είναι σικ, έχει γίνει ντεμοντέ. Στην εποχή της γιαγιάς μου πάντως, ας τόλμαγες να δηλώσεις άθεος. Επίσης, μπορεί να μην νομοθετούν άμεσα οι εκκλησίες, αλλά νομοθετούν οι χριστιανοί νομοθέτες και δικάζουν οι χριστιακοί δικαστές, και μην μου πεις τώρα πως δεν υπάρχει στους ανθρώπους έμμεση προκατάληψη.

  Μου αρέσει!

  • Greek Skeptic Ιανουαρίου 8, 2015 στο 16:45 Reply

   Μα αυτό εννοούσα όταν έκανα τη σύγκριση. Προφανώς και ασκείται πίεση από τις διάφορες εκκλησίες που έχουν δύναμη. Αλλά υπάρχει αντίσταση.

   Όσο για τη λέξη άθεος, εγώ ακόμα ακούω να τη χρησιμοποιούν σαν βρισιά.

   Μου αρέσει!

 5. Χ. Παπαδόπουλος Ιανουαρίου 9, 2015 στο 09:52 Reply

  Σωστός και κατανοητός όπως και στα περισσότερα skeptic και να προσθέσω «Το παρανοϊκό Ισλάμ δεν αντιμετωπίζεται με «δημοκρατία»» http://www.defence-point.gr/news/?p=119954

  Μου αρέσει!

 6. Nikos Ιανουαρίου 9, 2015 στο 16:51 Reply

  Θοδωρή σε αυτό θα με βρεις αντίθετο. Είναι πολλά τα λογικά άλματα που κάνεις και τα συμπεράσματά σου είναι προ-αποφασισμένα…δεν στηρίζονται κάπου.
  Εγώ θα σου πω μόνο ότι δεν αναφέρεται πουθενά στο Κοράνι οτιδήποτε από αυτά που λες…»..πως αν σκοτώσεις άπιστους κάνεις….», …..τουλάχιστον όχι σε μεγαλύτερο βαθμό απ’ ότι αναφέρονται στη Παλαιά/Καινή Διαθήκη ή στα Ευαγγέλια…..
  Επίσης, το τί λέει κάποιος το γιατί σκοτώνει, μικρή σημασία έχει (ότι είναι δηλαδή θρησκευτικά τα ερίσματά τους)…και οι τρομοκρατικές οργανώσεις (της 17Ν συμπεριλαμβανομένης) λένε ότι παλεύουν για τις αδικίες, το κεφάλαιο και την κοινωνική δικαιοσύνη…..ΚΑΜΙΑ σχέση προφανώς….
  Να σου θυμήσω βέβαια κάτι που σίγουρα ξέρεις, ότι κατά τη διάρκεια των χρόνων, τα μεγαλύτερα εγκλήματα και δολοφονίες στην ανθρωπότητα έχουν γίνει από Χριστιανούς. Οπότε μικρή σημασία έχει αν ο Ισλαμισμός έχει θέση στην Ευρώπη ή όχι. Είναι μια θρησκεία και αυτή όπως όλες οι άλλες…
  Ούτε οι πόλεμοι που γίνονται σε Ισλαμικές χώρες έχουν καμία σχέση με τη θρησκεία τους, είτε οι «ασύμμετροι» πόλεμοι (τρομοκρατικές ενέργειες, κτλ) που κάνουν οι Ισλαμιστές έχουν καμία σχέση με τη θρησκεία τους. Έτσι και αλλιώς, ο πόλεμος είναι πόλεμος, και είναι καταδικαστέος όπως και να έχει…..there is no justified violence……

  Μου αρέσει!

  • Greek Skeptic Ιανουαρίου 9, 2015 στο 17:44 Reply

   Nick, ευχαριστώ για το σχόλιο.

   Τα συμπεράσματά μου είναι όντως προαποφασισμένα αλλά όχι από εμένα αλλά από τους διάφορους πιστούς. Για του λόγου το αληθές σου παραθέτω απόσπασμα από παλαιότερο άρθρο:

   «Ο πρέσβης μας απάντησε πως τα δικαιώματά τους βασίζονταν στους Νόμους του Προφήτη, πως ήταν γραμμένο στο Κοράνι, πως όλα τα έθνη που δεν το αναγνώριζαν αυτό ήταν αμαρτωλά, πως ήταν το δικαίωμά τους και το καθήκον τους να κηρύξουν πόλεμο σε οποιονδήποτε μπορούν να βρουν και να κάνουν σκλάβους όλους όσους μπορούν να πάρουν αιχμάλωτους και πως κάθε Μουσουλμάνος που μπορεί να πεθάνει στη μάχη, είναι σίγουρο πως θα πάει στον Παράδεισο.

   Τα παραπάνω λόγια δεν είναι μια ιντερνετική δήλωση της Αλ Κάιντα. Τα παραπάνω είπε ο Thomas Jefferson, όταν ήταν ο πρέσβης των ΗΠΑ στη Γαλλία, στον Secretary of State John Jay και πρόκειται για μια συζήτηση που είχε με τον απεσταλμένο της Λιβύης στο Παρίσι Sidi Haji Abdul Rahman Adja το 1786.

   Αυτά ειπώθηκαν πολύ πριν εμφανιστεί η Αλ Κάιντα, οι Ταλιμπάν, πριν τη δημιουργία του Ισραήλ αλλά και πριν την Άραβο-Ισραηλινή σύγκρουση. Πριν ακόμα οι ΗΠΑ αποκτήσουν φιλο-ισραηλινή πολιτική, πριν αποκρυσταλλώσουν οποιαδήποτε εξωτερική πολιτική, πριν το Γκουαντάναμο, πολύ πριν οι Αμερικανοί κάνουν οποιαδήποτε επίθεση σε Αραβική χώρα.»

   Το άρθρο με την πηγή του κειμένου θα το βρεις εδώ: https://greeksceptic.com/2014/05/02/%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%8D-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B8%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%BA%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1/

   Εδώ θα βρεις αποσπάσματα από το Κοράνι όπου αναφέρεται με πολύ λογοτεχνικές μεθόδους τί θα πάθουν οι άπιστοι. Ένα παράδειγμα είναι αυτό: “Muhammad is God’s apostle. Those who follow him are ruthless to the unbelievers but merciful to one another.” Quran 48:29
   Περισσότερα θα βρεις εδώ: http://freethoughtnation.com/what-does-the-koran-say-about-nonbelievers/

   Το θέμα βέβαια είναι τί λένε οι μουλάδες που κηρύττουν στα τζαμιά, και υπάρχουν πάμπολλα βίντεο όπου τους βλέπουμε ξεκάθαρα να προωθούν τη βία έναντι των άπιστων και όχι μόνο.

   Βεβαίως και η Παλαιά Διαθήκη λέει παρόμοια πράγματα και σίγουρα οι Χριστιανοί είναι υπεύθυνοι για μεγάλους θρησκευτικούς πολέμους. Βεβαίως υπάρχουν ακόμα και σήμερα Χριστιανοί που σκοτώνουν γιατρούς που κάνουν αμβλώσεις στο όνομα του θεού. Αλλά είναι λίγοι. Ο λόγος είναι πως οι Ευρωπαίοι, που αργότερα πήγαν στην Αμερική, πέρασαν από ένα διαφωτισμό ο οποίος ξεκίνησε τη διαδικασία αποκόλλησης από τη θρησκεία, διαδικασία η οποία συνεχίζεται και σήμερα.
   Έτσι λοιπόν, σήμερα, δεν βλέπεις στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο θρησκευτικά εγκλήματα, παρά μόνο από τους Μουσουλμάνους και όχι από τους Χριστιανούς (αντιλαμβάνεσαι πως αυτό σου το επιχείρημα απλώς ενισχύει τη θέση μου πως το Ισλάμ είναι το πρόβλημα της θρησκευτικής βίας).

   Τέλος, σχετικά με τους πολέμους που γίνονται στις Ισλαμικές χώρες, δεν αμφιβάλλω πως μπορεί να οδηγήσουν στη βία, αλλά ειδικά σε αυτή τη περίπτωση υπάρχει και ένα θρησκευτικό υπόβαθρο το οποίο υποστηρίζει αυτή τη βία. Πόλεμοι έχουν γίνει σε πολλά μέρη του κόσμου. Πολλοί ήταν ασύμμετροι για κάποιον. Επιχειρήσεις αυτοκτονίας, επιθέσεις σε άμαχους και τρομοκρατικές επιθέσεις σε άλλες χώρες με θρησκευτικά επιχειρήματα και την «ευλογία» των ιερέων, μόνο από το Ισλάμ έχουμε δει, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια.

   Μου αρέσει!

 7. John13 Ιανουαρίου 11, 2015 στο 08:12 Reply

  Ειναι βολικο να τα χρεωνουμε ολα στο κακο ισλαμ αλλα η πραγματικοτητα ειναι οτι οι ριζες της τρομοκρατιας βρισκονται αλλου. Ο Ομπαμα εχει βομβαρδισει 7 μουσουλμανικες χωρες. Μονο ενας αφελης θα πιστευε οτι αυτο δεν θα δημιουργουσε τρομοκρατια

  Μου αρέσει!

 8. […] μετά τη σφαγή στο Παρίσι, έγραψα ένα άρθρο που έθιξε το θέμα των κινήτρων των μουσουλμάνων που […]

  Μου αρέσει!

 9. […] προηγούμενο άρθρο είχα πει πως εμείς δεν μπορούμε να λύσουμε το θέμα της […]

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: