Καλά νέα από Αυστραλία!


Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που αντάλλασσα «γροθιές» με τους παραστρατημένους επαναστάτες χωρίς εμβόλια.

Όταν συμβαίνει το ίδιο για άλλες συνωμοσίες το διασκεδάζω αρκετά. Κάνω αυτό το παιχνίδι αρκετά χρόνια για να ξέρω πως δεν θα αλλάξω τη γνώμη κανενός από τους σκληροπυρηνικούς υποστηρικτές οποιασδήποτε ιδέας και έτσι δεν χαλιέμαι όταν στο τέλος της ημέρας το αποτέλεσμα είναι μηδενικό.

Αυτό συμβαίνει διότι οι περισσότερες συνωμοσίες ανήκουν στη κατηγορία του γραφικού και οριακά ηλίθια ανεγκέφαλου. Η περίπτωση όμως των εμβολιασμών είναι διαφορετική και επειδή είναι ίσως η μόνη συνωμοσία που μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας, όχι μόνο στους πιστούς, αλλά και στους γύρω και ειδικά τα παιδιά, την παίρνω λίγο πιο σοβαρά.

Όταν ανταλλάσσω «χτυπήματα» λοιπόν με τους antivaxxers και στο τέλος της ημέρας έχω κάνει μια τρύπα στο νερό, χαλιέμαι. Με πειράζει, πως να το κάνουμε. Το χοντρό πετσί που έχω καλλιεργήσει από τα χρόνια ασχολίας με τα λιγότερο σκεπτόμενα μέλη της κοινωνίας μας δεν με προστατεύει διότι η δική τους νοοτροπία μπορεί να επηρεάσει μέχρι και τα δικά μου παιδιά που εμβολιάζονται κανονικά.

Για αυτές τις περιπτώσεις όπου τα δικά μου επιχειρήματα, όπως γίνεται συνήθως, δεν αρκούν και το θέμα είναι σημαντικό για την υγεία μας, τότε μια μεγαλύτερη δύναμη θα πρέπει να μεσολαβήσει. Δυστυχώς για εμάς ο θεός δεν υπάρχει και το Ελληνικό κράτος έχει αποφασίσει να «πλύνει τα χέρια του» από το θέμα. Αλλά σε κάποια μέρη του κόσμου, όπου η μάχη συνεχίζεται, έχουμε  αλλαγές και αποτελέσματα.

Πιο συγκεκριμένα, στη μακρινή, αλλά σαφώς πιο πολιτισμένη Αυστραλία, το δικαστήριο έκρινε υπέρ των εμβολίων και κατά της εταιρίας Homeopathy Plus. Η εταιρία αυτή είχε πει δημοσίως πως το εμβόλιο για τον κοκκύτη είναι και ανεπαρκές και επικίνδυνο και αντί αυτού πουλούσε ομοιοπαθητικά σκευάσματα. Αν διαβάζετε αυτό το μπλογκ ξέρετε πως η άποψή μου για την ομοιοπαθητική είναι επιεικώς αρνητική.

Έτσι λοιπόν, η Αυστραλιανή Επιτροπή Ανταγωνισμού και Καταναλωτή (Australian Competition and Consumer Commission) έδωσε στοιχεία στο δικαστήριο τα οποία το οδήγησαν στην καταδικαστική απόφαση κατά της Homeopathy Plus. Εν ολίγην το δικαστήριο απεφάνθη πως το εμβόλιο κατά του κοκίτη είναι και αποτελεσματικό και προστατεύει τους ασθενείς, ενώ η εναλλακτική, τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα που προωθούσε η εταιρία αυτή, δεν ήταν αποτελεσματικά.

Μια μικρή αλλά σημαντική νίκη για τη λογική και την επιστήμη λοιπόν από τη μακρινή Αυστραλία. Είναι αρκετή; Ίσως όχι, σίγουρα όχι, αλλά είναι μια ακόμα νίκη και είναι και αυτή καλοδεχούμενη. Σε αυτή τη μάχη κόντρα στη χαζομάρα και την άγνοια χρειαζόμαστε όλες τις νίκες που μπορούμε να πάρουμε.

the-anti-vax-trio-of-death

Advertisements

Tagged:

One thought on “Καλά νέα από Αυστραλία!

  1. Octarin Δεκέμβριος 24, 2014 στο 23:47 Reply

    Σε πολλές περιπτώσεις οι Αυστραλοί έχουν αποδειχθεί οι πιο συγκροτημένοι και no nonsense από τον υπόλοιπο δυτικό κόσμο. Και λέω δυτικό γιατί θεωρώ τον ανατολικό σε μεσαιωνική κατάσταση, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Ελπίζω να πάρουν μπάλα και άλλοι συντόμως.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: