Είμαι αντι-Ισλαμιστής;


Πολλά έχω γράψει εδώ για το Ισλάμ. Όσοι με διαβάζουν δεν πρέπει να έχουν αμφιβολία για τη θέση μου, αλλά όλο και κάποιος έρχεται ξαφνικά, βρίσκει τυχαία το μπλογκ, διαβάζει για Ισλάμ και αποφασίζει πως είμαι αντι-ισλαμιστής.

Και με κατηγορεί για αυτό! «Είσαι αντι-ισλαμιστής» μου λέει, λες και είναι κακό.

Δεν είναι δύσκολο να είσαι άντι-ισλαμ. Ο λόγος είναι πως το ισλάμ είναι εναντίoν εμένα και των αξιών που έχω στη ζωή μου. Γιατί αν δεχθώ το ισλάμ θα πρέπει να αναιρέσω όλες τις αξίες και τις αρχές που με χαρακτηρίζουν σαν άνθρωπο.

Σε γενικές γραμμές θεωρώ πως είναι αρνητικό, μη εποικοδομητικό, να είσαι αντί-οτιδήποτε. Δεν προσφέρεις κάτι με αυτή τη στάση. Είναι προτιμότερο να είσαι υπέρ. Υπέρ μιας ιδέας, μιας πράξης, να προσπαθείς να δεις το θετικό σε κάτι.

Το πρόβλημα είναι πως το ισλάμ είναι βασισμένο σε αρχές που είναι αρνητικές. Ίσως όμως να μπορούσα να δω τα θετικά του ισλάμ και να σταθώ σε αυτά. Θα ήταν πιο…δίκαιο.

Ευχαρίστως να δω λοιπόν τα θετικά του ισλάμ, αμέσως μόλις ξεπεράσω τα αρνητικά όπως το διαχωρισμό των πιστών και τω απίστων, την ανωτερότητα που πιστεύουν πως έχουν οι πιστοί, την παντελή έλλειψη κοινωνικής ανεκτικότητας, το γεγονός πως παραπονιούνται για το παραμικρό και απαιτούν ειδική μεταχείριση, τον εντυπωσιακό βαθμό μισογυνισμού, τους φόνους τιμής, τους ακρωτηριασμούς γεννητικών οργάνων, το μίσος για τους ομοφυλόφιλους και τους Εβραίους που ξεχειλίζει, ο εκφοβισμός και η λογοκρισία.

Αλλά αν αφαιρέσουμε όλα τα παραπάνω, τί μας μένει, τα θετικά; Όχι, διότι το ισλάμ ορίζεται από όλα τα αρνητικά που ανέφερα. Χωρίς αυτά δεν υπάρχει ισλάμ, οπότε γιατί να ψάχνουμε για τα θετικά του;

Μη μου πει κανείς πως είμαι υπερβολικός. Πλέον, με τη προώθηση της ΙΣΙΣ και όλες τις εμπειρίες που έχουμε μαζέψει για το ισλάμ, δεν τίθεται ζήτημα πως όπου έχει πάει το ισλάμ έχει φέρει διχασμό, ανελευθερία, πόνο και δυστυχία και τελικά οι άνθρωποι γίνονται λιγότερο ελεύθεροι, ειδικά οι γυναίκες.. Γιατί αυτό είναι το ισλάμ!

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι. Οι παραπάνω απόψεις, τις οποίες υποστηρίζω, δεν σημαίνουν αυτομάτως πως μισώ τους μουσουλμάνους; Έχω φίλους μουσουλμάνους και έχω γνωρίσει άλλους που είναι πραγματικά σωστοί άνθρωποι με τους οποίους δεν έχω πρόβλημα να μοιραστώ τη ζωή μου. Άξιοι άνθρωποι που μοιράζονται τις ίδιες αξίες με εμένα. Αυτοί βέβαια δεν είναι ισλαμιστές και δεν πρόκειται να κόψουν το χέρι κανενός επειδή έκλεψε, ή να λιθοβολήσουν μια γυναίκα μέχρι θανάτου γιατί ήταν άπιστη. Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε πως οι άπιστοι άνδρες δεν λιθοβολούνται, ο Μωάμεθ δεν θα το ήθελε.

Το γεγονός πως δεν μισώ τους μουσουλμάνους σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως όχι μόνο δεν συμφωνώ με τις αρχές τις θρησκείας τους, αλλά διατηρώ το δικαίωμα να τις κριτικάρω και να τις απορρίψω. Έτσι πρέπει να κάνουμε με τις ιδέες, ειδικά τις θρησκευτικές. Τις ακούμε, τις αξιολογούμε, τις κρίνουμε και αν βγουν ελλιπείς τις απορρίπτουμε. Καμία θρησκεία δεν έχει καταφέρει να σταθεί μπρος το φως της λογικής, αλλά το ισλάμ ξεπερνά όλες τις άλλες σε παραλογισμό και τυφλό μίσος για τους άπιστους.

Αλλά ένας ακόμα λόγος που είμαι αντι-ισλαμιστής είναι πως είμαι κατά των γάμων των παιδιών. Δεν συμφωνώ να παντρεύονται κοριτσάκια 8 και 9 ετών με ενήλικες άντρες, απλώς και μόνο επειδή ο Μωάμεθ είχε μια ανήλικη σύζυγο.

Δεν έχω λοιπόν κάτι με τους μουσουλμάνους, αλλά έχω πολλά με την ιδεολογία τους. Σκεφτείτε μόνο αυτό: αν το ισλάμ δεν υπήρχε και κάποιος το δημιουργούσε από το μηδέν σήμερα, τότε αυτός σίγουρα θα γελοιοποιούνταν και θα τον έβαζαν φυλακή αν επέμενε να το κάνει πράξη. Αν και το παραπάνω παράδειγμα ισχύει, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, για όλες τις θρησκείες, ειδικά για το ισλάμ δεν υπάρχει αμφιβολία πως αυτή θα ήταν η κατάσταση!

Πως είναι δυνατόν να δεχόμαστε μια ιδεολογία η οποία ανοικτά επιθυμεί τον θάνατο πολλών κατηγοριών ανθρώπων; Πως είναι δυνατόν να δεχόμαστε μια ιδεολογία που αντικειμενοποιεί τις γυναίκες και όλους όσους δεν τη συμμερίζονται;

Αλλά σαν να μην έφταναν αυτά, όποιος δεχθεί αυτή την ιδεολογία σαν τη μόνη και πραγματική αλήθεια, έχει αυτομάτως την ηθική άδεια να σκοτώσει τους άπιστους, τους βλάσφημους, τους μοίχους, τους ομοφυλόφιλους και ταυτοχρόνως να νιώσουν πως κάνουν το σωστό. Όλα αυτά τα γράφει το ιερό τους βιβλίο και είναι ξεκάθαρα. Αυτά είναι που κηρύσσονται στα τεμένη ανά τον κόσμο από τους ιμάμηδες.

Οπότε, ναι, είμαι αντι-ισλαμιστής. Πιστεύω πως αυτή η ιδεολογία είναι ότι χειρότερο έχει περάσει από τον πλανήτη αυτό, δεν έχει προσφέρει τίποτα και δεν θα λείψει από κανένα αν εξαφανιστεί αύριο.

Μπορεί να εξαφανιστεί; Όχι, δεν μπορεί, αλλά μπορούμε να προστατέψουμε τα δικά μας επιτεύγματα, τον δικό μας τρόπο ζωής με όποιο νόμιμο τρόπο μπορούμε και να μην υποκύψουμε στους εκβιασμούς που είναι σίγουρο πως θα έρθουν.

Είναι το modus operandi του ισλάμ.

B4Q2wLZCQAEGSBh

Advertisements

Tagged:

8 thoughts on “Είμαι αντι-Ισλαμιστής;

 1. antifatic Δεκέμβριος 10, 2014 στο 13:10 Reply

  Για όποιον έχει (πολύ, πάρα πολύ) γερά νεύρα, το ακόλουθο σάιτ μπορεί να προσφέρει περαιτέρω υλικό, αλλά μιλάμε για εξαιρετικά σκληρές εικόνες.
  Ένα άλλο που μισούν οι φανατικοί ισλαμιστές είναι και τα σκυλιά (!) Στο Ιράν όποιος βγάζει βόλτα το σκυλί του κινδυνεύει να τιμωρηθεί με μαστίγωμα.
  http://www.barenakedislam.com/

  Μου αρέσει!

 2. antifatic Δεκέμβριος 11, 2014 στο 11:11 Reply

  Πολύ ωραίο ποστ, συμφωνώ με όσα λες. Συμπτωματικά, μόλις το διάβασα, έπεσα επάνω σε ένα προφίλ που είχε αναρτήσει το εξής σχετικά με τους μουσουλμάνους. Το παραθέτω αυτούσιο.

  A German Muslim scholar was asked on a live TV show about terrorism and Islam. He said:
  Who started the First World War? Was it Muslims?
  Who started the Second World War? Was it Muslims?
  Who killed about 20 million Aborigines in Australia? Was it Muslims?
  Who sent the nuclear bombs to Hiroshima and Nagasaki? Was it Muslims?
  Who killed more than 100 million Indians in North America? Was it Muslims?
  Who killed more than 50 million Indians in South America? Was it Muslims?
  Who took about 180 million of African people as slaves, of whom 88% died and thrown in the Atlantic? Was it Muslims?
  No, they weren’t Muslims! First, you have to define terrorism properly. If a non-Muslim does something bad, it is a crime. But if a Muslim commits the same act, he is a terrorist.
  First remove this double standard, and then come to the point!

  Δεν γνωρίζω το συγγραφέα της ανάρτησης, αλλά δεν έχει σημασία, καθώς όσα γράφονται είναι πραγματικότητα. Προσωπικά με προβλημάτισε, ενώ νομίζω ότι δεν είναι εύκολο να απαντήσει κανείς ούτε επιγραμματικά, ούτε και αφοριστικά, κάτι που έχω δει ότι δεν κάνεις έτσι κι αλλιώς.
  Θα ήθελα τη γνώμη σου επάνω στα γραφόμενα, καθώς νομίζω ότι δίνουν μπόλικη τροφή για νηφάλια σκέψη…

  Μου αρέσει!

  • Greek Skeptic Δεκέμβριος 11, 2014 στο 11:41 Reply

   Το συγκεκριμένο κείμενο παίζει ένα παιχνίδι με τις λέξεις και ρωτάει ποιός είναι μεγαλύτερος τρομοκράτης, αυτός που σκοτώνει 1 ή αυτός που σκοτώνει 10.
   Δεν ξέρω γιατί αυτή η διαφοροποίηση είναι απαραίτητη και δεν συμφωνώ με τη «πραγματικότητα» του κειμένου.

   Εγώ βλέπω δύο θέματα:

   1. Το θέμα δεν είναι ποσοτικό αλλά…»ποιοτικό». Το θέμα είναι ποιό είναι το κίνητρο των πράξεων. Αν οι πράξεις σου έχουν στόχο να τρομοκρατήσουν κάποιους με σκοπό να κερδίσεις κάτι, τότε είσαι τρομοκράτης. Ο Τίμοθι ΜακΒέι σκότωσε μερικές δεκάδες μόνο με μια βόμβα. Δεν είχε θρησκευτικά κίνητρα αλλά μόνο πολιτικά. Παρόλαυτά είναι τρομοκράτης.

   2. Τα περισσότερα από τα νούμερα που αναφέρει στο ποστ δεν αφορούν τρομοκρατικές επιθέσεις αλλά πολέμους. Όλοι οι πόλεμοι τρομοκρατούν βέβαια, αλλά δεν είναι αυτό το κίνητρό τους. Παράλληλα, θα μπορούσα να δεχθώ πως κάποιες από τις δολοφονίες που αναφέρει είχαν τρομοκρατική χροιά, όπως οι μαζικές εκκαθαρίσεις των Ινδιάνων. Αν θες να αποκαλέσουμε τον Κάστερ τρομοκράτη, δεν θα φέρω αντίρρηση μιας και μερικές από τις πράξεις του πέφτουν σε αυτή τη κατηγορία.

   Για μένα το ποστ αυτό είναι παραπλανητικό.
   Ο τρομοκράτης σκοτώνει προκειμένου να πετύχει, μέσω του φόβου που θα προκαλέσει, το στόχο του.
   Το πρόβλημα με τους μουσουλμάνους δεν είναι πως όλοι είναι τρομοκράτες, διότι είναι προφανές πως αυτό δεν ισχύει. Το πρόβλημα είναι πως, αυτοί που πιστεύουν φανατικά, δεν επιτρέπουν άλλες απόψεις και πιέζουν καταστάσεις. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, τα γράφω στο άρθρο.

   Ελπίζω να ήμουν ξεκάθαρος.

   Μου αρέσει!

 3. antifatic Δεκέμβριος 11, 2014 στο 14:26 Reply

  Ναι, ξεκάθαρα όλα αυτά και είπα από την αρχή ότι συμφωνούμε, αλλά το ποστ θέτει μερικά ζητήματα που δεν είναι τόσο εύκολο να απαντηθούν.

  Κατ’ αρχήν, αναφέρεται κατά κύριο λόγο σε εποχές (δουλοκτησία, γενοκτονία στην αμερικανική ήπειρο και Αυστραλία, αλλά και στους παγκόσμιους πολέμους) που δεν υπήρχε ακόμη η έννοια της τρομοκρατίας με τη σημερινή της μορφή.

  Το Ισλάμ έχει κατηγορηθεί, με κάποια υπερβολή ίσως, ότι δεν προσέφερε τίποτα στο ανθρώπινο γίγνεσθαι στη διάρκεια της ιστορικής του παρουσίας στον πλανήτη. Ο συγκεκριμένος υπερασπιστής του απαντάει ότι αν είναι έτσι, δεν έβλαψε στο βαθμό που έβλαψε ο Χριστιανισμός και οι εκάστοτε σταυροφορίες που έγιναν στο όνομά του. Δικαιούται επομένως να προπαγανδίζει τη θέση του και τις ιδέες του με το σκεπτικό ότι «ορίστε τι κάνουν οι μη ισλαμιστές. Αν όλος ο κόσμος έρθει με το μέρος μας, δεν πρόκειται να ξαναγίνουν τέτοια πράγματα». Κρίνετε δηλαδή τη θρησκεία μας από τα συνολικά αποτελέσματα που έχει.

  Το ίδιο επιχείρημα μπορεί να αντιπαρατεθεί και στο θέμα του φανατισμού. «Είναι ο φανατισμός των Χριστιανών που αιματοκύλισε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη και όχι ο δικός μας».

  Δεν έχω πρόχειρη απάντηση, είπα και πριν ότι το ποστ με αιφνιδίασε, οπότε εκτιμώ τη γνώμη κάποιου που σκέφτεται ψύχραιμα και νηφάλια και που παίρνει υπ’ όψη του την Ιστορία.

  Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

  Μου αρέσει!

  • Greek Skeptic Δεκέμβριος 11, 2014 στο 14:44 Reply

   Μας λέει λοιπόν ο συγγραφέας: «Κοιτάξτε τους Χριστιανούς! Έκαναν αυτά τα κακά. Εμείς κάναμε λιγότερα οπότε είμαστε ηθικότεροι»

   Αν αυτό λέει είναι αστείος. Δεν επιλέγουμε το μη χείρον. Επίσης, τα περισσότερα από αυτά που αναφέρει δεν έγιναν στο όνομα καμίας θρησκείας. Έτυχε οι άνθρωποι που τα έκαναν να είναι Χριστιανοί. Δεν είχαν όμως θρησκευτικά κίνητρα, στις περισσότερες περιπτώσεις που παρουσιάζει τουλάχιστον.
   Είναι σαν να λέμε πως επειδή τα εγκλήματα αυτά έγιναν από ανθρώπους που φορούσαν παπούτσια είναι προφανές πως το να φοράς παπούτσια είναι κακό.
   Δεν στέκει.
   Για εμένα, όλες οι θρησκείες είναι άχρηστες και προβληματικές. Μερικές είναι λιγότερο άχρηστες και προβληματικές από άλλες, αλλά λίγο έως πολύ όλες είναι άχρηστες.
   Το Ισλάμ είναι ίσως η χειρότερη θρησκεία που υπάρχει για τους λόγους που έχω αναλύσει. Τα υπόλοιπα είναι παιχνίδια με τις λέξεις.

   Μου αρέσει!

 4. antifatic Δεκέμβριος 11, 2014 στο 15:08 Reply

  Οκ, καλύπτομαι, θα επισημάνω μόνο το ότι η εν λόγω ισλαμική προπαγάνδα απευθύνεται σε ανθρώπους επιρρεπείς σε αυτό ακριβώς, στην προπαγάνδα και νομίζω ότι θα χρειαστούν αντίστοιχα, ένα προς ένα επιχειρήματα για να πεισθούν. Δεν θα επιμείνω, θα ξαναπώ μόνο ότι συμφωνούμε, αλλά θεωρώ ότι θα πρέπει να εμβαθύνουμε περαιτέρω.

  Μου αρέσει!

  • Greek Skeptic Δεκέμβριος 11, 2014 στο 15:20 Reply

   Οι ιδεολογίες δεν αλλάζουν με επιχειρήματα δυστυχώς. Η προσπάθεια που κάνω εδώ είναι για αυτούς που είτε έχουν την ίδια άποψη (οπότε χαϊδευόμαστε όλοι μαζί), είτε για αυτούς που είναι αναποφάσιστοι. Οι «άλλοι» δεν θα αλλάξουν γνώμη με τα επιχειρήματα.
   Αντιθέτως έρευνες έχουν δείξει πως όσο πιο πολλά επιχειρήματα χρησιμοποιείς τόσο χειρότερο είναι.
   Αν τα αγγλικά σου είναι καλά ψάξε στο google το Debunking handbook σε pdf. Είναι δωρεάν και σύντομο.

   Μου αρέσει!

 5. antifatic Δεκέμβριος 12, 2014 στο 19:46 Reply

  Πολύ ωραίο και περιεκτικό το handbook. Ευχαριστώ για την πληροφορία.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: