Μουσουλμάνοι καταδικάζουν την ISIS


Μιας και έχω επανειλημμένα γράψει για τους μουσουλμάνους και την ανοχή, έστω και σιωπηλή, που δείχνουν στην ISIS, οφείλω τώρα να γράψω και για αυτούς που μιλάνε και προσπαθούν να αλλάξουν τη γνώμη των ομόθρησκών τους.

126 Μουσουλμάνοι, μουφτίδες, ιμάμηδες και άλλοι ειδικοί έχουν γράψει και υπογράψει ένα γράμμα με το οποίο καταδικάζουν την ISIS και προσπαθούν να τονίσουν πως το Ισλάμ είναι μια ειρηνική θρησκεία. Το κείμενο μπορείτε να το βρείτε εδώ, αλλά είναι γεμάτο με αναφορές στο Κοράνι και δεν είναι ότι πιο εύκολο. Το παρακάτω όμως απόσπασμα ίσως να σας δώσει μια εικόνα του τί προσπαθούν να πουν.

screen-shot-2014-10-29-at-11-07-03-am

Όχι πως υπάρχει ελπίδα ένα τέτοιο γράμμα να συγκινήσει τους φανατικούς της ISIS. Δεν περιμένω θαύματα. Εδώ δεν έχουν αλλάξει τη δική μου γνώμη για το Ισλάμ, πόσο μάλλον των φανατικών.

Αλλά μιας και κάναμε την αρχή, δεν θα ήταν πιο ωραίο οι ίδιοι Ισλαμιστές που έγραψαν αυτό το γράμμα, να καταδικάσουν μεταξύ άλλων και τις φάτβα, το νόμο σαρία, τον λιθοβολισμό για μοιχεία, τη σωματική τιμωρία για εγκλήματα όπως η κλοπή, και τις άλλες ομορφιές του Ισλάμ;

Ή ζητάω πολλά;

Advertisements

Tagged: ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: