Επιστήμη, το δεκανίκι της θρησκείας


Αναρίθμητες είναι οι φορές που έχω γράψει για την ασυμβατότητα της θρησκείας και της επιστήμης και με ποιούς τρόπους έρχονται σε κόντρα μεταξύ τους.

Δεν θέλει και πολύ προσπάθεια να το καταλάβεις πως είναι εντελώς ασύμβατες μιας και η μία ισχυρίζεται πως έχει την απόλυτη αλήθεια για όλα, ενώ η άλλη, στην έρευνα για την αλήθεια, συνεχώς και ασταμάτητα καταρρίπτει τις «αλήθειες» της πρώτης.

Αλλά όσο και αν οι θρησκευόμενοι λένε συνεχώς πως δεν μπορούν να ακολουθήσουν την επιστήμη διότι πάει κόντρα στη θρησκεία τους, ήμουν πάντα σίγουρος πως, με τη πρώτη ευκαιρία που η επιστήμη πει κάτι που να ταιριάζει στους μύθους της θρησκείας, οι πιστοί αμέσως θα το υιοθετήσουν και μάλιστα θα το διαλαλήσουν όσο πιο πολύ μπορούν.

Να λοιπόν που ήρθε η ώρα και οι προφητείες μου βγαίνουν αληθινές!

Επιστήμονες ανακάλυψαν πως το νερό της γης προϋπήρχε του ήλιου μας. Όπως φαίνεται το νερό που έχουμε στη γη υπήρχε στο πρωτόγονο ηλιακό σύστημα, πριν τον σχηματισμό του ήλιου. Ενδιαφέρουσα ανακάλυψη, χωρίς αμφιβολία.

Έρχεται λοιπόν το Πενταπόσταγμα, ένα μνημείο θρησκευτικά στρατευμένης δημοσιογραφίας και αρπάζει αυτή την είδηση, θυμάται από τα θρησκευτικά του δημοτικού ότι η Βίβλος στη Γένεση λέει πως ο θεός έφτιαξε τα νερά πριν τον ήλιο και αυτομάτως καταλήγει στο εξαιρετικά λογικό συμπέρασμα πως η επιστήμη επιβεβαίωσε τη βίβλο.

Διαβάστε εδώ για να καταλάβετε:

ΤΟ ΟΤΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΝΕΣΕΩΣ !

ΓΕΝΝΕΣΙΣ

ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ Α΄

1 ΕΝ αρχή εποίησεν ο Θεός τον ουρανόν και την γην. 2 η δε γη ην αόρατος και ακατασκεύαστος, και σκότος επάνω της αβύσσου, και πνεύμα Θεού επεφέρετο επάνω του ύδατος.

3 και είπεν ο Θεός· γενηθήτω φως· και εγένετο φως.

4 και είδεν ο Θεός το φως, ότι καλόν· και διεχώρισεν ο Θεός ανά μέσον του φωτός και ανά μέσον του σκότους.

5 και εκάλεσεν ο Θεός το φως ημέραν και το σκότος εκάλεσε νύκτα. και εγένετο εσπέρα και εγένετο πρωϊ, ημέρα μία.

6 Και είπεν ο Θεός· γενηθήτω στερέωμα εν μέσω του ύδατοςκαι έστω διαχωρίζον ανά μέσον ύδατος και ύδατος. και εγένετο ούτως.

7 και εποίησεν ο Θεός το στερέωμα, και διεχώρισεν ο Θεός ανά μέσον του ύδατος, ό ην υποκάτω του στερεώματος, και αναμέσον του ύδατος του επάνω του στερεώματος.

8 και εκάλεσεν ο Θεός το στερέωμα ουρανόν. και είδεν ο Θεός, ότι καλόν, και εγένετο εσπέρα και εγένετο πρωϊ, ημέρα δευτέρα.

Έτσι λοιπόν η επιστήμη γίνεται το δεκανίκι της θρησκείας. Το εργαλείο με το οποίο η θρησκεία προσπαθεί να στηρίξει τους απίθανους μύθους στους οποίους είναι βασισμένη. Αν αυτό δεν είναι ειρωνεία δεν ξέρω τί είναι.

Προφανώς οι πιστοί που κάνουν αυτές τις δηλώσεις ξεχνούν πως η θρησκεία προβλέπει ένα σύμπαν 6.000 χρόνων ενώ η επιστήμη όχι. Ξεχνούν πως η θρησκεία θέλει τον ήλιο να γυρίζει γύρω από τη γη ενώ η επιστήμη όχι. Ξεχνούν πως η θρησκεία θέλει το σύμπαν να δημιουργείται σε 6 μέρες ενώ η επιστήμη όχι.

Να συνεχίσω; Όχι.

Με κάτι τέτοια άρθρα, αυτοί οι άνθρωποι όχι μόνο δείχνουν πως έχω δίκιο όταν λέω πως απορρίπτουν την επιστήμη μέχρι αυτή να πει κάτι με το οποίο συμφωνούν ουσιαστικά επιλέγοντας μόνο αυτά που τους βολεύουν, αλλά πως ο χυλός που αποκαλούν θρησκεία έχει φτάσει σε τέτοια επίπεδα διάλυσης μέσα στο μυαλό τους που πλέον δεν πρέπει να έχει καν γεύση.

Συνεχίστε λοιπόν να υποστηρίζετε την επιστήμη όταν σας βολεύει. Αν δεν καταλαβαίνετε πως τα δεκανίκια γίνονται όλο πιο σπάνια και πως σύντομα οι θεωρίες σας δεν θα μπορούν πλέον να κάνουν βήμα, είναι δικό σας πρόβλημα, όχι δικό μου.

Αυτό που είναι απόλυτα ξεκάθαρο είναι πως κάθε χρόνος που περνάει η επιστήμη προσφέρει νέες γνώσεις για τον κόσμο γύρω μας, ενώ η θρησκεία απλώς αναμασά τους ίδιους μύθους εδώ και τουλάχιστον δύο χιλιετίες. Με άλλα λόγια, ενώ η επιστήμη εμπλουτίζει συνεχώς τη ζωή μας, η θρησκεία δεν έχει προσφέρει τίποτα νέο από τότε που γεννήσαμε τον θεό στη φαντασία μας. Παραμένει μια συλλογή δεισιδαιμονιών και φόβων που χαρακτήριζαν τους πρωτόγονους ανθρώπους.

Αν εγώ ήμουν πιστός αυτό θα με ενοχλούσε πιο πολύ από όλα.

1236833_769236076423824_304345109_n

Advertisements

Tagged: ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: