Πεισματική άρνηση της πραγματικότητας


Η αστυνομία έπιασε το βιαστή της νεαρής κοπέλας. Δεν ήταν δύσκολο μιας και ο ίδιος είχε φτιάξει βίντεο του βιασμού όπου φαίνονταν το πρόσωπό του, έλεγε ποιος είναι και η πράξη φαίνονταν ξεκάθαρα και σε ανάλυση 1080p. Ο βιαστής στο βίντεο ξεκαθάρισε τον λόγο για τον οποίο έκανε αυτή τη πράξη και δεν άφησε καμία αμφιβολία για τα κίνητρά του.

Ο δικαστής, που έχει τη δύναμη να τον βάλει πίσω από τα κάγκελα, σε ένα μονόλογο που θα αφήσει ιστορία είπε πως δεν πιστεύει πως τα κίνητρα του βιαστή είναι αυτά που λέει διότι κανείς άνθρωπος δεν θέλει να κάνει κακό σε άλλους. Μάλιστα είναι απόλυτα σίγουρος πως τα κίνητρα ήταν άλλα από αυτά που μας λέει ο νεαρός και δεν θα πρέπει να βιαστούμε να καταλήξουμε σε συμπεράσματα τα οποία θα είναι εσφαλμένα μιας και υπάρχουν χιλιάδες νεαροί στον κόσμο που δεν βιάζουν σε καθημερινή βάση όπως ο κατηγορούμενος.

Η ιστορία αυτή είναι βέβαια μια μεταφορά και όχι πραγματικότητα μιας και κανένας δικαστής δεν θα έλεγε ποτέ πως τα κίνητρα του βιαστή είναι διαφορετικά από αυτά που ο ίδιος παραδέχεται. Πριν όμως πείτε πως η ιστορία αυτή είναι τραβηγμένη από τα μαλλιά θα ήθελα να σας ζητήσω να διαβάσετε τις παρακάτω δηλώσεις:

“They [ISIS] boast of their brutality. They claim to do this in the name of Islam. That is nonsense. Islam is a religion of peace. They’re not Muslims; they’re monsters.” (Μετάφραση: Περηφανεύονται για τη βαρβαρότητά τους (η ISIS) . Λένε πως το κάνουν στο όνομα του Ισλάμ. Αυτά είναι ανοησίες. Το Ισλάμ είναι μια θρησκεία ειρήνης. Δεν είναι μουσουλμάνοι, είναι τέρατα.»

ή

Now let’s make two things clear: ISIL is not Islamic. No religion condones the killing of innocents, and the vast majority of ISIL’s victims have been Muslim…. ISIL is a terrorist organization, pure and simple. (Μετάφραση: Ας ξεκαθαρίσουμε δύο πράγματα: Η ISIL (ISIS) δεν είναι Ισλαμική. Καμία θρησκεία δεν επιτρέπει το φόνο αθώων και οι μεγάλη πλειοψηφία των θυμάτων της ISIL είναι μουσουλμάνοι. Η ISIL είναι μια τρομοκρατική οργάνωση, απλά και ξεκάθαρα.)

Ποιοι νομίζετε πως έχουν κάνει τις παραπάνω δηλώσεις; Κάποιοι προοδευτικοί μουλάδες που υπερασπίζονται τη θρησκεία τους; Κάποιοι διανοούμενοι του Facebook οι οποίοι διαβάζουν μόνο Κοέλιο και πιστεύουν πως όλες οι θρησκείες προωθούν αγάπη;

Όχι! Την πρώτη δήλωση την έχει κάνει ο David Cameron, πρωθυπουργός της Αγγλίας και τη δεύτερη ο Μπαράκ Ομπάμα! Δύο από τους δυνατότερους άντρες στον κόσμο που θα περίμενες να βγουν και να μιλήσουν ξεκάθαρα για το πρόβλημα που δημιουργεί ο θρησκευτικός φανατισμός και να συστήσουν μετριοπάθεια και ηρεμία.

Αντί για αυτό επιλέγουν τον πολιτικά ορθό δρόμο και στη προσπάθειά τους να μην πληγώσουν τα θρησκευτικά αισθήματα των απανταχού μουσουλμάνων, επιλέγουν το δρόμο του στρουθοκαμηλισμού και να πουν πως η ISIS δεν είναι καν μουσουλμανική, με επιχείρημα πως καμία θρησκεία δεν θέλει το κακό των ανθρώπων.

Επιλέγουν να αγνοήσουν αυτά που ξεκάθαρα λένε οι τζιχαντιστές της ISIS (δείτε εδώ) και ταυτοχρόνως επιλέγουν να αγνοήσουν ακόμα και το Κοράνι που πολλές φορές λέει ξεκάθαρα πως οι αποστάτες, ειδικά οι άλλοι μουσουλμάνοι που δεν ακολουθούν το Κοράνι πιστά (οι «τακφίρ») θα πρέπει να θανατωθούν (στοίχοι 47:4. «όταν συναντήσεις τους άπιστους, να τους χτυπήσεις στο λαιμό»). Το βασικό επιχείρημα όλων αυτών που υιοθετούν αυτή τη θέση είναι πως η ISIS δεν αντιπροσωπεύει το «αληθινό Ισλάμ».

Λες και αυτή η έκφραση, περί «αληθινού Ισλάμ» έχει κάποιο νόημα.

Ποια θρησκεία είναι «αληθινή»; Η κάθε θρησκεία υποστηρίζει πως αυτή είναι η «αληθινή» και όλες οι άλλες είναι ψεύτικες. Ακόμα και μέσα στις θρησκείες υπάρχουν αντικρούομενες απόψεις με αποτέλεσμα οι Ορθόδοξοι να λένε πως οι Καθολικοί θα πάνε στη κόλαση και το αντίστροφο. Ποια είναι λοιπόν η αληθινή θρησκεία; Καμία! Όλες είναι εφευρέσεις τον ανθρώπων και τίποτε παραπάνω. Μια συγκεκριμένη θρησκεία είναι τόσο αληθινή όσο και η διπλανή της, όσο και οι νεράιδες, τα ξωτικά και τα chemtrails.

Άρα το πρόβλημα δεν είναι κατά πόσο η ISIS ακολουθεί το αληθινό Ισλάμ, αλλά αν αυτοί το πιστεύουν και οι πράξεις τους δείχνουν πως το πιστεύουν πέραν πάσης αμφιβολίας.

Συνεπώς οι δηλώσεις των Ομπάμα και Κάμερον το μόνο που κάνουν είναι να δημιουργούν μεγαλύτερο πρόβλημα. Αυτό συμβαίνει διότι ο μόνος τρόπος να μειωθεί η ελκυστικότητα των κάθε λογής φονταμενταλιστών στα μάτια των νέων, δεν είναι να τους «βγάλει από την εικόνα» όπως κάνουν οι δύο αυτοί ηγέτες. Ο μόνος τρόπος είναι εκ των έσω, από τους ίδιους τους μετριοπαθής μουλάδες, αν υπάρχουν, που σήμερα δεν παίρνουν θέση, να τονίσουν, αν το πιστεύουν, πως το Ισλάμ δεν είναι η θρησκεία που σκοτώνει αλλά αυτή της αγάπης.

Η ιστορία με τον βιαστή σας φαίνεται ακόμα υπερβολική;

ΥΓ: Για τους Χριστιανούς που αυτή τη στιγμή σκέφτονται πόσο φριχτή θρησκεία είναι το Ισλάμ, παραθέτω αυτό:

Δευτερονόμιο 13: 12-18

Σε περίπτωση που ακούσεις να λέγεται σε κάποια από τις πόλεις σου, τις οποίες σου δίνει ο Ιεχωβά ο Θεός σου για να κατοικήσεις εκεί: 13  “Άχρηστοι άντρες βγήκαν από ανάμεσά σου για να προσπαθήσουν να απομακρύνουν τους κατοίκους της πόλης τους, λέγοντας: «Πάμε να υπηρετήσουμε άλλους θεούς», τους οποίους δεν γνωρίσατε”, 14  τότε πρέπει να ψάξεις και να ερευνήσεις και να ρωτήσεις σχολαστικά· και αν αυτό αποδειχτεί αλήθεια—αυτό το απεχθές πράγμα όντως συνέβη ανάμεσά σου—15  πρέπει εξάπαντος να πατάξεις τους κατοίκους εκείνης της πόλης με την κόψη του σπαθιού. Αφιέρωσε την ίδια και ό,τι υπάρχει σε αυτήν, καθώς και τα κατοικίδια ζώα της, στην καταστροφή με την κόψη του σπαθιού. 16  Και όλα τα λάφυρά της πρέπει να τα μαζέψεις στη μέση της πλατείας της, και πρέπει να κάψεις στη φωτιά την πόλη και όλα τα λάφυρά της ως ολοκληρωτική προσφορά στον Ιεχωβά τον Θεό σου· και θα είναι σωρός ερειπίων στον αιώνα. Δεν πρέπει να ανοικοδομηθεί ποτέ.

Και μη μου πείτε πως ο Ιησούς ήρθε για να αλλάξει το νόμο διότι ο ίδιος λέει πως δεν ήρθε να αλλάξει έστω και ένα γιώτα του νόμου και βέβαια εννοεί τον μωσαϊκό νόμο.

ISIS-Ninewa-photos-Jun24-16-thumb-560x315-3319

Advertisements

Tagged: , , ,

3 thoughts on “Πεισματική άρνηση της πραγματικότητας

 1. Octarin Σεπτεμβρίου 18, 2014 στο 13:39 Reply

  Απλά το διέδωσα… τι άλλο να πει κανείς.

  Μου αρέσει!

 2. Γιώργος Σεπτεμβρίου 19, 2014 στο 00:53 Reply

  Πάντως το γεγονός ότι υπάρχουν οι ISIS και ISIL δεν σημαίνει ότι όλοι οι μουσουλμάνοι υποστηρίζουν την βαρβαρότητα τους.

  Το γεγονός επίσης ότι ακρότητες και προτροπές σε βαρβαρότητες υπάρχουν και σε εκκλησιαστικά κείμενα της παλαιάς διαθήκης αλλά δεν υποστηρίζονται (ούτε πολύ περισσότερο εφαρμόζονται) από κανένα πια δείχνει ότι μάλλον είναι ο φονταμενταλισμός ή/και ο εξτρεμισμός σε μια θρησκεία μεγάλης αποδοχής που δημιουργεί το πρόβλημα και όχι τόσο η θρησκεία η ίδια.

  Μου αρέσει!

  • Greek Skeptic Σεπτεμβρίου 19, 2014 στο 14:30 Reply

   Σωστή η παρατήρησή σου Γιώργο. Ναι, υπάρχουν και μετριοπαθείς μουσουλμάνοι και το έχω πει πολλές φορές. Απλώς αυτοί δεν μιλάνε εναντίων των ακρότητων.

   Όσο για τη βαρβαρότητα στο Χριστιανισμό, μην ξεχνάς πως 500 χρόνια πριν αυτή η βαρβαρότητα ήταν καθημερινό γεγονός με καταστάσεις σαν την Ιερά Εξεταση.
   Έπρεπε να έρθει ο διαφωτισμός για να σταματήσουν αυτά.

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: