«Κίναιδοι!»


Ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων δέχθηκε επίθεση στο Παγκράτι. Η επίθεση είχε μόνο ένα κίνητρο, να δείξουν οι δράστες πως είναι ενάντια στην ομοφυλοφιλία και για αυτό όλοι τους αποκαλούν ομοφοβικούς.

Καλό είναι εδώ να ξεκαθαρίσουμε με προσοχή τί ακριβώς είναι ο «ομοφοβικός» και τί θέλουν να μας πουν οι επιτιθέμενοι.

Υποτίθεται πως «ομοφοβικός» είναι αυτός που δεν θέλει, φοβάται (;) τους ομοφυλόφιλους. Προσωπικά δεν το καταλαβαίνω αυτό. Γιατί και με ποιό τρόπο κάποιος φοβάται τους ομοφυλόφιλους; Μήπως του επιτέθηκαν κάποιοι και από τότε του έχει μείνει φοβία; Όχι. Μήπως φοβάται πως θα γίνει και αυτός; Σίγουρα όχι μιας και οι «ομοφοβικοί» είναι συνήθως και απόλυτα σίγουροι για τον ανδρισμό τους.

Ας το δούμε λίγο διαφορετικά.

Αν μου επιτεθούν αύριο νεαροί οπαδοί του Παναθηναϊκού διότι φοράω μπλούζα του Ολυμπιακού, θα τους αποκαλέσουμε Ολυμπιακόφοβους; Όχι. Θα τους αποκαλέσουμε εγκληματίες και θα αξίζουν ισόβια κάθειρξη για τη βεβήλωση της ιερής κόκκινης μπλούζας.

Όπως και να έχει, κανείς δεν θα τους αποκαλέσει οτιδήποτε-φοβους. Θα είναι απλώς νταήδες και κοινοί εγκληματίες που δεν διστάζουν να χτυπήσουν ένα συνάνθρωπο για τις επιλογές του οι οποίες τυχαίνει να είναι διαφορετικές από τις δικές τους.

Αυτοί λοιπόν που χτύπησαν το ζευγάρι στο Παγκράτι δεν είναι ομοφοβικοί αλλά κακοποιά στοιχεία και μάλλον έχουν ψυχολογικά προβλήματα. Το λέω αυτό με σχετική σιγουριά, παρόλο που δεν είμαι ψυχολόγος, διότι αν πλακώνεις στο ξύλο ανθρώπους που στον ιδιωτικό τους χώρο θέλουν να κάνουν σεξ μεταξύ τους και όχι με το άλλο φύλο, χωρίς να ενοχλούν κανένα και όντας συναινώντες ενήλικες, τότε είσαι ψυχάκιας. Είσαι προβληματικός και είσαι και φασίστας διότι θέλεις να αναγκάσεις τους άλλους να συμφωνήσουν με τις δικές σου ηθικές (του κώλου) αρχές, είτε το θέλουν είτε όχι.

Βέβαια δεν ξαφνιάζομαι. Όταν πριν από μερικούς μήνες έγραψα αυτό το άρθρο περί ομοφυλόφιλων που θέλουν να γίνουν γονείς, τα σχόλια που έλαβα, με ελάχιστες εξαιρέσεις ήταν σκέτο δηλητήριο, γραμμένα από άτομα που δεν θέλουν να δείχνουν ανοχή σε αυτό που τους έχουν μάθει πως είναι κακό, ακόμα και όταν δεν μπορούν να το αιτιολογήσουν επαρκώς.

Δεν ξαφνιάζομαι και για ένα ακόμα λόγο, διότι τις ημέρες αυτές διάφοροι μητροπολίτες έχουν τοποθετηθεί δημόσια κατά του νέου αντιρατσιστικού νομοσχέδιου και οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιούν για τους ομοφυλόφιλους είναι τραγικοί και χυδαίοι! Αν συνυπολογίσεις και το γεγονός πως μερικοί από αυτούς τους ιεράρχες μέχρι πριν λίγο καιρό κάνανε τα γλυκά μάτια στη Χρυσή Αυγή και τις ιδέες της περί «καθαρού Ελληνισμού» μπορείς να καταλάβεις το μήνυμα που περνούν στα πρόβατα….εεε…ποίμνιο ήθελα να πω.

Αρκετοί απολογητές του Χριστιανισμού βγήκαν και είπαν πως η εκκλησία δεν δικαιολογεί τη βία καθώς ο Χριστός ήταν κάθετα εναντίον της. Μάλιστα η επίσημη εκκλησία έβγαλε και ανακοίνωση σχετικά με το αντιρατσιστικό το οποίο και υποστηρίζει, αμελώντας όμως να κάνει έστω και μια αναφορά στα περί ομοφυλόφιλων. Σαν να μην έφτανε αυτό, όταν ιεράρχες που την αντιπροσωπεύουν ανά την Ελλάδα έβγαζαν πύρινους λόγους από τον άμβωνα δείχνοντας τον ρατσισμό τους, καταδικάζοντας τους ομοφυλόφιλους σε αιώνια κόλαση και περιγράφοντάς τους με τα πιο υποτιμητικά επίθετα, έκαναν την πάπια. Κουβέντα δεν ειπώθηκε.

Έτσι λοιπόν έχουμε ένα μοναδικό φαινόμενο στην ιστορία του ανθρώπινου είδους, όπου μια ομάδα ανθρώπων που βασίζουν την ηθική τους σε βιβλία που γράφτηκαν στην καλύτερη των περιπτώσεων 2000 χρόνια πριν, βρίζουν αισχρά άλλους ανθρώπους που τους πληρώνουν το μισθό! Ε, ναι! Οι ομοφυλόφιλοι είναι μεταξύ αυτών που πληρώνουν τους μισθούς των παπάδων και αντί αυτοί να είναι πράοι και ευγενικοί, τους αποκαλούν αισχρούς, μιάσματα και σκύλους (τί έχουν οι παπάδες εναντίων των σκύλων;).

Δεν είναι λοιπόν να απορεί κανείς που βρέθηκαν μια χούφτα (υπάρχουν πολλοί περισσότεροι που κρύβονται πίσω από τα άμφια) ψυχασθενών που αποφάσισαν να κάνουν αυτό που ο Χριστός αρνήθηκε να κάνει ακόμα και όταν τον σταύρωναν.

Προφανώς δεν είναι δουλειά της εκκλησίας να βγάζει ανακοινώσεις σε κάθε επίθεση που γίνεται, αλλά όταν ξέρουν (γιατί δεν μπορεί να μην το ξέρουν) πως οι δηλώσεις που έχουν γίνει από τα μεγαλοστελέχη τους μέχρι σήμερα, είναι σίγουρο ότι έχουν ρίξει λάδι στη φωτιά, μπορούν να πουν μια κουβέντα έτσι ώστε να μην ξανασυμβεί. Δεν λέω να υπερασπιστούν τους ομοφυλόφιλους! Δεν θα τολμούσα να πως κάτι τέτοιο και να επισύρω την οργή του Πειραιώς! Αλλά θα μπορούσαν, ως σωστοί Χριστιανοί, να πουν πως οι ομοφυλόφιλοι είναι παιδιά του θεού που έχουν αμαρτάνει και πως ο θεός τους θέλει στην αγκαλιά του για να μετανοήσουν. Πως δεν θα μετανοήσουν με το ξύλο αλλά με την προσωπική αποκάλυψη του Σωτήρα Ιησού και της αγάπης που ο Χριστός έχει για όλους τους αμαρτωλούς.

Εγώ marketing σπούδασα και ξέρω πως αν θες να κερδίσεις πελάτες δεν τους πλακώνεις στο ξύλο μέχρι να στρώσουν, αλλά τους δίνεις αυτό που θέλουν. Ίσως οι ομοφυλόφιλοι ποτέ να μην αλλάξουν σεξουαλικές προτιμήσεις, ποιός ενδιαφέρεται; Αλλά υπάρχουν χριστιανοί που ενοχλούνται από τις δηλώσεις μίσους και ρατσισμού των άγιων ιεραρχών και σιγά σιγά απομακρύνονται από την εκκλησία, χωρίς όμως να χάνουν τη πίστη τους. Αυτό για μια επιχείρηση σαν την εκκλησία μεταφράζεται ως απώλεια εσόδων και αν ήμουν εγώ CEO θα με προβλημάτιζε. Θα με προβλημάτιζε τόσο ώστε να αλλάξω λιγο το ύφος της επικοινωνίας των στελεχών μου και να το προσαρμόσω στην εποχή που ζούμε για να ξεφύγει λίγο από το βούρκο του μεσαίωνα στον οποίο είναι κολημένο.

Αλλιώς η εκκλησία και οι περί αυτήν είναι καταδικασμένοι από εδώ και πέρα να χάνουν δύναμη συνεχώς μέχρι να μείνει μια χούφτα ανθρώπων που θα τους στηρίζει και αυτοί με το ένα πόδι στον τάφο.

Το δικαίωμα στην διαφορετικότητα, ειδικά όταν αυτή δεν επηρεάζει τη ζωή κανενός άλλου και ασκείται από συναινώντες ενήλικες, είναι αναφαίρετο. Αν δεν είναι ας προωθήσουμε νομοσχέδιο ώστε όλοι να είναι οπαδοί του Ολυμπιακού. Τί καλύτερο για τη ψυχική υγεία;

225828_10152897839405117_525614504_n

Advertisements

Tagged: , ,

One thought on “«Κίναιδοι!»

  1. Βασίλης Γ. Αύγουστος 28, 2014 στο 23:04 Reply

    Μου αρέσει η προσέγγισή σου. Το πρόβλημα -συμφωνώ- είναι ευρύτερο. Προσωπικά το εντάσσω στο πλαίσιο της κοινωνικής βίας, η οποία εκδηλώνεται σε μεγαλύτερο -και ανησυχητικά αυξανόμενο βαθμό- σε περιόδους κοινωνικής και οικονομικής κρίσης. Ως ιστορικός, μπορώ να πω ότι η οικονομική κρίση μετακυλά σε επίπεδο πολιτικό και κοινωνικό. Στην περίπτωση αυτή παρατηρούνται αυξημένα ποσοστά επιθετικής συμπεριφοράς, που συνοδεύονται από τάσεις μισαλλοδοξίας και στερεότυπα αρνητικά απέναντι σε κοινωνικές ομάδες που θεωρούνται -ψευδώς βέβαια- ως δείγμα και εικόνα της παρακμής. Οι ομοφυλόφιλοι ή οποιοιδήποτε άλλοι είναι τότε ο εύκολος στόχος και ο κοινωνικός ρατσισμός μάλλον ο κανόνας. Πολυειπωμένο, αλλά επίκαιρο: όλα είναι θέμα παιδείας.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: