Ποιός θα προστατεύσει τους Χριστιανούς;


Καιρό τώρα τα διάφορα TimeLines μου βομβαρδίζονται από φωτογραφίες νεκρών παιδιών και αμάχων από τη Γάζα. Το ένα άρθρο μετά το άλλο που διάφοροι φίλοι μοιράζονται μαζί μου είναι καταπέλτες και καταδικαστικά της Ισραηλινής πολιτικής και βέβαια των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη περιοχή.

Ανεξάρτητα από το ποια είναι η θέση του καθενός στη διαμάχη μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνιων, το να πάρεις θέση είναι σωστό. Η θέση σου αυτή γίνεται ακόμα πιο σωστή όταν την υποστηρίζεις με επιχειρήματα λογικά και όχι συναισθηματικά.

Αλλά τον τελευταίο καιρό έχω παρατηρήσει πως υπάρχει μια ανακολουθία στα TimeLines των φίλων μου σε όλα τα social media.

Ενώ μέχρι χθες μιλούσαν όσο περισσότερο μπορούσαν για το Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους, ακόμα και άτομα που μέχρι προχθές ανέβαζαν μόνο φωτογραφίες με μωρά που κρατούν αγκαλιά ένα γατάκι αλλά ξαφνικά οι ευαισθησίες τους πληγώθηκαν αρκετά ώστε να ανεβάσουν και μερικές αιματοβαμμένες φωτογραφίες, τις τελευταίες ημέρες υπάρχει τρομακτική σιωπή, ειδικά για τις σφαγές των Χριστιανών σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Isis fighters parade through RaqqaΌπως αρκετοί γνωρίζετε, είμαι άθεος, οπότε τα δικά μου κριτήρια δεν είναι θρησκευτικά. Αλλά θα περίμενα από τους φίλους που πριν μερικές μέρες μας εύχονταν μαζικά να μας ευλογήσει η Παναγιά για να ζήσουμε σωστή ζωή, να δείξουν μεγαλύτερη ευαισθησία στους θανάτους ομόθρησκών τους. Θα περίμενα να μιλήσει κάποιος για αυτούς τους θανάτους με το ίδιο και μεγαλύτερο πάθος που μιλούσαν πριν από λίγες μέρες για τους μουσουλμάνους Παλαιστίνιους.

Θα περίμενα κάποιος να μιλήσει για τις σφαγές και τις απαγωγές χιλιάδων Χριστιανών που έχουν γίνει από την ομάδα που ονομάζεται Boko Haram στη Νιγηρία πριν από δύο μόλις εβδομάδες.

Θα περίμενα κάποιος να μιλήσει για τους περίπου μισό εκατομμύριο Χριστιανούς Άραβες που έχουν αναγκαστεί να μεταναστεύσουν από τη Συρία τα τρία τελευταία χρόνια που γίνεται εμφύλιος.

Θα περίμενα κάποιος να μιλήσει για τους χιλιάδες Χριστιανούς που έχουν καταδιωχθεί και θανατωθεί από το Λίβανο μέχρι το Σουδάν.

Θα περίμενα κάποιος να μιλήσει για τις σφαγές που θυμίζουν Ναζιστική Γερμανία στο Ιράκ, όπου η IS σκοτώνει όχι μόνο μουσουλμάνους αλλά και Χριστιανούς. Αποκεφαλίζει παιδιά και παλουκώνει τα κεφάλια τους για παραδειγματισμό (ούτε οι Ναζί δεν έκαναν κάτι τέτοιο).

Αλλά δεν βλέπουμε, όχι μόνο δακρύβρεχτα ποστ στο Facebook συνοδευόμενα από κατάρες για παντοτινή καταστροφή των Εβραίων που κακώς ξέφυγαν από τους Ναζί, αλλά ούτε ένα θλιμμένο καλλιτέχνη να βγαίνει και να μιλά με δάκρυα στα μάτια υποσχόμενος συναυλία μεγέθους Pink Floyd για τα θύματα.

Δεν βλέπουμε ούτε έναν πολιτικό, όχι μόνο από την αριστερά που πιστεύει πως έχει την αποκλειστικότητα στο δάκρυ για τους βασανισμένους, αλλά από οποιοδήποτε κόμμα, ούτε καν έναν από αυτούς που πιστεύουν φωναχτά στο Θεό και πάνε στην εκκλησία μαζί με τον πρωθυπουργό μας.

Δεν βλέπουμε ούτε μια πορεία αλληλεγγύης προς κάποια πρεσβεία, ένα τζαμί, ένα τσιπουράδικο, κάτι ρε παιδί μου να πούμε πως βγήκαμε στους δρόμους!

Δεν βλέπουμε έναν παπά να κατακεραυνώνει τους φονιάδες από τον άμβωνα και να ζητάει από την πολιτεία και τον λαό να ξυπνήσουν και να πάρουν τα όπλα, όπως ζητούσαν όταν πήραμε τα πρώτα δάνεια από την Τρόικα.

Δεν βλέπουμε ούτε ένα κομβόι βοήθειας για τους χιλιάδες Γιαζιδιστές που είναι αποκλεισμένοι στα βουνά του Ιράκ και περιμένουν ή να τους σκοτώσει όλους η IS ή να τους σώσει ο Ομπάμα βομβαρδίζοντας τους τζιχαντιστές. Αν αυτό δεν είναι η απόλυτη κατάντια, ο κακός Ομπάμα να κάνει κινήσεις υπέρ των κατατρεγμένων πριν τους εγχώριους επαναστάτες, τότε δεν ξέρω τί είναι.

Τί συμβαίνει λοιπόν στην Ελλάδα αλλά και τον κόσμο;

Γιατί οι ευαισθησίες μας εξαντλήθηκαν στη Γάζα όπου υποστηρίζαμε μουσουλμάνους οι οποίοι ασπάζονται μια θρησκεία που τους δίνει το ΟΚ να σκοτώσουν οποιονδήποτε αλλόθρησκο ακόμα και αριστερό;

Ειλικρινά δεν ξέρω, αλλά αν υποθέσω πως μας αρέσουν οι μπαμπούλες και ο αγαπημένος μας είναι το Ισραήλ θα πέσω έξω; Αν δεν κρατάει ο Εβραίος το όπλο τότε αυτό δεν σκοτώνει αρκετά για να μας ενοχλήσει;

Δεν έχω απαντήσεις. Ή τουλάχιστον αυτές που τριγυρνούν το μυαλό μου δεν μου αρέσουν γιατί θέλω να πιστεύω πως δεν είμαστε τόσο επιφανειακοί ώστε να μας ενοχλούν οι μεν θάνατοι αλλά όχι οι δε. Θέλω να πιστεύω πως δεν είμαστε υποκριτές και πως είναι θέμα χρόνου οι ευαισθησίες μας να ενοχληθούν και να κάνουμε αυτό που κάναμε κάθε φορά όταν βλέπαμε αδικία.

Γιατί αν η υπεράσπιση των χριστιανών έχει πέσει στις πλάτες αυτού του άθεου, τότε υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα από αυτό που νόμιζα.

Advertisements

Tagged: , , ,

4 thoughts on “Ποιός θα προστατεύσει τους Χριστιανούς;

 1. Agelos Pikoulas Αύγουστος 21, 2014 στο 02:38 Reply

  Οι Έλλειμες μισούμε πάντα αυτούς που είναι [πολύ] καλύτεροι από εμάς και που δεν μπορούμε [και ουτε καν προσπαθούμε] να τους φτάσουμε. Και επίσης ταυτιζόμαστε με τους [αρκετά] χειρότερους από εμάς, μιας και προς τα εκεί τείνουμε. Βάλε τα κουτάκια στη θέση τους, και έχεις την απάντηση: Το Ισραηλ, Γερμανοί και USA είναι καλύτεροι, άρα τους μισούμε. Οι καημένοι οι παλεστήνιοι και οι ιρακινοι τζιχαντιστές (ή οι Σερβοι εθνικιστές γενοκτόνοι το `90) είναι χειρότεροι, άρα τους συμπαθούμε.

  Μου αρέσει!

 2. mixalis Αύγουστος 23, 2014 στο 11:25 Reply

  ε, καλά, εσύ είσαι άθεος χάρη στο χριστιανισμό.
  Δε θα ήσουν άθεος αν δεν ήσουν γενημμένος σε χριστιανικό κράτος (πχ στη Σαουδική Αραβία – μουσουλμάνος)
  Στο ερώτημά σου πάντως, η απάντηση βγαίνει αβίαστα:
  Αυτοί που ελέγχουν τα πράγματα μας στρέφουν κατά των Εβραίων, των ναζί της Χ.Α. & υπέρ των Παλαιστινίων και του νεοφιλελευθερισμου ενώ οι ίδιοι αποσιωπούν τις σφαγές χριστιανών.

  Μου αρέσει!

 3. […] διάφορα άρθρα που έχω γράψει για την ISIS (δείτε εδώ και εδώ), αλλά και παλαιότερα για τους Χριστιανούς […]

  Μου αρέσει!

 4. chinobis (@O_Kyrios_Tsino) Σεπτεμβρίου 30, 2014 στο 15:16 Reply

  Αν τους Γιαζίντι, ή τους χριστιανούς του Ιράκ και της Συρίας τους σκότωναν οι Εβραίοι θα είχε ξεσηκωθεί όλη η Ελλάδα. Αρα δεν μας ενδιαφέρει ποιοί σκοτώνονται, αλλά ποιοί σκοτώνουν. Damn Juice.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: