Συνέπειες της υπερθέρμανσης του πλανήτη


Η επιστημονική κοινότητα έχει αποφανθεί για το θέμα. Οι μέσες θερμοκρασίες του πλανήτη σταδιακά ανεβαίνουν. Αυτό είναι ένα φυσικό φαινόμενο που όμως έχει επιταχυνθεί από την ανθρώπινη δραστηριότητα.

Για τα παραπάνω δεν υπάρχουν πολλές αμφιβολίες, όσο και αν μερικοί επιλέγουν να αμφισβητήσουν το δεύτερο μέρος, δηλαδή την σημασία της ανθρώπινης συμπεριφοράς προς τον πλανήτη.

Οι επιστήμονες λένε εδώ και χρόνια πως αυτή η αύξηση θα έχει ολέθρια για εμάς αποτελέσματα με πρώτο την άνοδο της στάθμης της θάλασσας. Πολλοί γελάσανε, ΜΟΥΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ, ή κάπως έτσι τέλος πάντων.

Πρόσφατα δύο διαφορετικές ομάδες επιστημόνων δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στο Science and Geophysical Research Letters Τα ευρήματα λένε πως το στρώμα πάγου στην Ανταρκτική έχει αρχίσει να καταρρέει και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να το σταματήσουμε.

Η κατάρρευση αυτή έχει προβλεφθεί εδώ και χρόνια, αλλά για πρώτη φορά έχουμε απτές αποδείξεις για αυτή την αλλαγή. Πιο πιθανή αιτία του λιώσιμου των πάγων είναι τα θερμά ρεύματα νερού.

Η στάθμη της θάλασσας αναμένεται να ανέβει κατά περίπου 3 μέτρα! Στην παρακάτω φωτογραφία μπορούμε να δούμε τί συνέπειες θα έχει αυτή η άνοδος των νερών στην περιοχή της Φλόριντα.

Bnc_GPzCEAI-ORc

Ο κατακλυσμός της Φλόριντα, όπως φαίνεται παραπάνω, δεν θα γίνει μέσα σε μια νύχτα βέβαια. Θα πάρει αρκετά χρόνια ακόμα αλλά προβλέπεται να ολοκληρώνεται μέχρι το 2200, όχι και τόσο μακρυά για τα παιδιά μας.

Αν οι επιστήμονες δεν έχουν κάνει λάθος, δεν θα είναι η πρώτη φορά, άνθρωποι είναι, τότε θα πρέπει όλοι να προγραμματίσουμε ανάλογα, μιας και δεν μπορούμε να το σταματήσουμε.

Πέραν του να μην αγοράσουμε παραθαλάσσια οικόπεδα, εκτός και αν θέλουμε να γίνουν μελλοντικές ιχθυοκαλλιέργειες, θα πρέπει να δούμε τί θα κάνουμε και με τις περιουσίες που θα χαθούν αλλά και την άνοδο των υφάλμυρων υπόγειων νερών. Το τελευταίο ίσως επηρεάσει χώρες σαν την Ελλάδα αρκετά.

Περισσότερες πληροφορίες.

Advertisements

Tagged: ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: