Η Ισπανική κυβέρνηση βραβεύει ένα άγαλμα της Παναγίας


Τελικά, όπως φαίνεται, δεν υπάρχει όριο γελοιότητας για τους φανατικά πιστούς και την αγάπη που δείχνουν στους φανταστικούς φίλους τους.

Η Ισπανική κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει το παράσημο αστυνομικής ανδρείας στο άγαλμα της Παναγίας! Πιο συγκεκριμένα ο Υπουργός Εσωτερικών Jorge Fernandez Diaz, αποφάσισε να δώσει το χρυσό παράσημο ανδρείας, που συνήθως δίνεται σε εν ενεργεία αστυνομικούς, στο άγαλμα τη Παναγίας της Μάλαγα.

Στον λόγο που έβγαλε ο Υπουργός τον περασμένο Φεβρουάριο κατά την απονομή, εξήρε την προσφορά του αγάλματος και την εξαιρετική συνεργασία που είχε με την αστυνομία αλλά και τη φροντίδα, το ενδιαφέρον και την ομοψυχία που έδειξε κατά την Άγια εβδομάδα (Holy Week)!

Έτσι λοιπόν ένα άγαλμα βραβεύτηκε ενώ δεν έκανε απολύτως τίποτα!

Αλλά μη νομίζετε, ο συγκεκριμένος Υπουργός είναι κατ’ εξακολούθηση εικονολάτρης. Το 2012 βράβευσε, με την υψηλότερη τιμή που δίδεται στην Guardia Civil, την εικόνα της Παρθένου της Πιλλάρ στη Σαραγόσα. Η εικόνα είναι ο προστάτης άγιος της Guardia Civil και ο Υπουργός θεώρησε σκόπιμο να δείξει την ικανοποίησή του για τη βοήθεια που η εικόνα έχει προσφέρει τόσα χρόνια.

Τα παραπάνω συμβαίνουν σε ένα πολιτισμένο και Ευρωπαϊκό κράτος όπως αυτό της Ισπανίας.

Ευτυχώς η αστυνομία αντέδρασε στη συγκεκριμένη κίνηση λέγοντας:

Δώστε στο άγαλμα ότι θέλετε. Δώστε λουλούδια, κάντε το προστάτη των πολιτών, αλλά μη του δώσετε ένα αστυνομικό μετάλλιο!

Παράλληλα οι αντιδράσεις δεν σταματούν στην αστυνομία και ακόμα και ενώσεις secularist αντιδρούν και δηλώνουν πως θα προχωρήσουν σε μηνύσεις εναντίων του Υπουργού.

Ευτυχώς υπάρχουν και λογικοί άνθρωποι και το θέμα δεν θα μείνει εκεί.

Ομολογώ πως όταν διάβαζα αυτή την ιστορία γελούσα και αναρωτιόμουν που έμπλεξαν οι φίλοι μου οι Ισπανοί. Μετά όμως θυμήθηκα πως πριν μερικές μέρες φέραμε, με ένα άδειο αεροπλάνο και τιμές αρχηγού κράτους, ένα αναμμένο φανάρι, ξοδεύοντας πολλά από τα χρήματα που δεν έχουμε. Θυμήθηκα τις αντιδράσεις των πιστών που δεν θέλουν να σκέφτονται πως δεν θα μπορούν να ανάψουν τη λαμπάδα τους με το μαγικό φως, στα άρθρα που έλεγαν πως αυτά τα πράγματα είναι χαζά, και μου κόπηκε το γέλιο.

Image

Ο Υπουργός Diaz

Advertisements

Tagged: , ,

4 thoughts on “Η Ισπανική κυβέρνηση βραβεύει ένα άγαλμα της Παναγίας

 1. Μαρία Μαΐου 14, 2014 στο 12:13 Reply

  Καλό θα ήταν σε τέτοιου είδους θέματα που έχουν να κάνουν με την προβολή και την γελοιοποίηση ενός ατόμου ή μιας ολόκληρης μερίδας ατόμων, να συμπεριλαμβάνονται στα κείμενα που αναρτούνται σε blogs έγκυρες πηγές για να μπορούμε εύκολα να ανατρέξουμε και να επιβεβαιώσουμε την εγκυρότητα των όσων έχουν ειπωθεί. Το παραπάνω κείμενο αναφέρεται σε μία πηγή, στην οποία δεν υπάρχει καμία αναφορά, με αποτέλεσμα να πρέπει να ψάξουμε στο Internet για την εγκυρότητα της είδησης, κάτι που όπως καταλαβαίνεις είναι χρονοβόρο και δύσκολο. Σε κάθε περίπτωση, ο τύπος σίγουρα είναι παρανοϊκός (τουλάχιστον), αλλά τώρα μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε άνετα.

  Εδώ ένα έγκυρο link για την επιβεβαίωση της παραλογίας (δυστυχώς το βρήκα μόνο στα ισπανικά): http://www.cadenaser.com/sociedad/articulo/medalla-policial-virgen-acaba-tribunales/csrcsrpor/20140411csrcsrsoc_4/Tes

  Φιλικά
  Μαρία

  Μου αρέσει!

  • Theodore Μαΐου 14, 2014 στο 15:01 Reply

   Μαρία,
   Σε ευχαριστώ για το σχόλιο.

   Στο κείμενο είχα βάλει link που οδηγεί εδώ: http://rationalist.org.uk/articles/4656/has-spanish-minister-gone-too-far-by-giving-a-policing-award-to-the-virgin-mary

   Δεν ήταν έγκυρο;

   Πάντως καταλαβαίνω την επιφυλακτικότητά σου και συμφωνώ και εγώ με τη λογική που λέει πως οι πηγές είναι το 70% της αξίας του άρθρου. Σε αυτό το μπλογκ δεν θα βρεις ανυπόστατες πληροφορίες, προσπάθιες εντυπωσιασμού και αστήριχτες κατηγορίες.
   Ίσως για αυτό το διαβάζεις εσύ και άλλοι 15. 😉

   Μου αρέσει!

 2. psychotik Μαΐου 15, 2014 στο 12:24 Reply

  Καλημέρα και πάλι,

  Σ’ευχαριστώ για την απάντηση.
  Το άρθρο στο rationalist.org δεν είναι έγκυρο γιατί παραπέμπει σε ένα άλλο site, στο οποίο εκεί δεν αναφέρεται καμία πηγή. Φτάνουμε δηλαδή σε αδιέξοδο.

  Σε κάθε περίπτωση, τα άρθρα σου είναι πολύ ενδιαφέροντα οπότε έχεις κερδίσει ήδη έναν αναγνώστη. 😉

  Καλή συνέχεια!

  Μου αρέσει!

  • Theodore Μαΐου 15, 2014 στο 13:39 Reply

   Έχεις δίκιο Μαρία. Είναι dead-end. Θα προσέχω περισσότερο στο μέλλον.

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: