Εμβόλιο-τρομολαγνεία


Δεν είχα προλάβει να κάνω publish το προηγούμενο άρθρο σχετικά με την αναγκαιότητα των εμβολίων, όταν λαμβάνω στο inbox μου link για αυτό.

Όταν ένα άρθρο ξεκινά με τη λέξη ΣΟΚ και μερικά θαυμαστικά μετά από αυτήν, καταλαβαίνεις πως δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια προσπάθεια εντυπωσιασμού από τον τίτλο μιας και το περιεχόμενο είναι επιεικώς άθλιο.

Το άρθρο λέει για μια δήθεν περίπτωση ενός εμβολίου το οποίο έχει προκαλέσει θανάτους παιδιών σε διάφορες χώρες. Αναφέρεται σε δημοσιεύματα εφημερίδων αλλά δεν μας λέει ποιες, δεν μας δίνει link, δεν μας δίνει καμία πληροφορία, πλην της αναφοράς για τη Δρ Rebecca Lee Carley, η οποία, όπως φαίνεται, έχει γράψει ένα γράμμα κόλαφο για τα εμβόλια και για το ότι τα παιδιά μας γίνονται πειραματόζωα για λογαριασμό των μεγάλων φαρμακευτικών εταιριών και άλλες λάγνες συνωμοσιολογικές ιστορίες.

Δεν θέλει μεγάλη προσπάθεια για να βρεις πως η εν λόγω γιατρός έχει χάσει την άδεια διότι ευρέθη να είναι ψυχολογικά ανίκανη να εξασκήσει την ιατρική! Ψυχολογικά ανίκανη! Το 2003 η γιατρός έχασε την άδεια της και θα μπορούσε να την πάρει πίσω, αν νέες εξετάσεις έδειχναν πως έγινε καλά. Αυτή αντί να προσπαθήσει να επανέρθει αποφάσισε να ξεγράψει την πραγματική ιατρική και να γίνει ολιστική γιατρός. Δηλαδή τσαρλατάνος.

Πληροφορίες εδώ.

Νομίζω πως οποιοσδήποτε λάβει το συγκεκριμένο άρθρο θα πρέπει όχι μόνο να το αγνοήσει και να μην το προωθήσει, αλλά να ενημερώσει αυτόν που του το έστειλε να το αφαιρέσει. Μόνο κακό μπορεί να κάνει.

Πρόκειται για μια χυδαία μορφή ενημέρωσης που σκοπός της είναι να μαζέψει like βασισμένη σε αισχρά ψέματα χωρίς να ενδιαφέρεται για τα προβλήματα που δημιουργεί.

Βάλτε ένα τέλος τώρα!

emvolio

Advertisements

Tagged: ,

9 thoughts on “Εμβόλιο-τρομολαγνεία

 1. lord Ιουνίου 25, 2014 στο 12:46 Reply

  «Σίγουρα υπάρχουν πολλές μέθοδοι. Μια από αυτές θα είναι, προκειμένου να μπει ένα παιδί στο σχολείο, οι γονείς να φέρουν συμπληρωμένο το βιβλίο εμβολίων. Σε διαφορετική περίπτωση το παιδί δεν θα πρέπει να έχει πρόσβαση στη δημόσια παιδεία.

  Ένας άλλος τρόπος θα είναι να ξεκαθαρίσουμε πως όποιος αρρωστήσει από ασθένεια που αντιμετωπίζεται από εμβόλιο, που ο ίδιος επέλεξε να μην κάνει, να μην μπορεί να νοσηλευτεί στο δημόσιο σύστημα υγείας αλλά και να μην του προσφέρονται φάρμακα δωρεάν. Εφόσον είναι δική του επιλογή, να κληθεί να πληρώσει και τον γιατρό και τα φάρμακα και τα νοσήλια.

  Ίσως να υπάρχουν και άλλοι τρόποι. Θα πρέπει να τους βρούμε και να τους εφαρμόσουμε. Σε άλλες χώρες η άρνηση εμβολιασμού έχει προκαλέσει επιδημίες ασθενειών που είχαν εξαφανιστεί. Για να μην συμβεί το ίδιο σε εμάς θα πρέπει να δράσουμε άμεσα και αποφασιστικά.»

  σίγουρα υπάρχει καλύτερος τρόπος να εκφράσεις τον φασιστάκο που κρύβεις μέσα σου..!έτσι με το ζόρι θα κάνεις τα εμβόλια!γιατί?γιατί έτσι θεωρεί ο greeksceptic ότι πρέπει..δεν έχει σημασία τι θέλεις εσύ αλλά το σύνολο οπότε τράβα τρυπήσου τρύπα και το παιδί σου..δεν είμαι κατά των εμβολίων ούτε και υπέρ,αλλά είμαι κατά της φασιστονοοτροπίας ότι έτσι πρέπει επειδή το κάνουν όλοι..καλά για τους τρόπους που πρέπει να αντιμετωπίζεται ένα παιδί χωρίς εμβόλια,εντάξει εκεί έδωσες ρεσιτάλ φασισμου..!!

  χώρια που πλέον έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει δημόσια υγεία και φάρμακα ακόμη και εμβόλια που έχεις κάνει,οπότε βρες άλλο τρόπο..

  Μου αρέσει!

  • Theodore Ιουνίου 25, 2014 στο 13:36 Reply

   Λοιπόν lord, κατ’ αρχήν καλωσήρθες.

   Τα λόγια σου κρύβουν μια μικρή αλήθεια. Η δημοκρατία μπορεί να θεωρηθεί, με λογικά επιχειρήματα κιόλας, σαν τον εξαναγκασμό των λίγων από τους πολλούς. Κάτι σαν φασισμό, αν και έτσι ξεχειλώνουμε τόσο πολύ τις έννοιες που παύουν να έχουν νόημα.

   Αυτό που λέω στο άρθρο βέβαια δεν είναι να αναγκάσουμε κανέναν να εμβολιαστεί. Απλώς λέω πως αν κάποιος συνειδητά αρνείται να εμβολιαστεί, έχει ενημερωθεί πως η θεση της επιστήμης είναι ξεκάθαρη πως τα εμβόλια βοηθάνε στην πρόληψη κάποιων ασθενιών, αλλά επιμένει στη, χωρίς λογική βάση, θέση του, δεν θα πρέπει να αποτελέσει κίνδυνο για τους υπόλοιπους. Η ηλιθιότητα δεν είναι δικαιολογία, ειδικά αν δεν έχει γεννετική προέλευση.

   Αν λοιπόν κάποιος δεν θέλει να εμβολιαστεί, παρόλο που γνωρίζει όλα τα παραπάνω και παρόλαυτά επιμένει να παίρνει ιατρικές συμβουλές από στάρλετ του Χόλυγουντ και ομοιοπαθητικούς, τότε θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες των πράξεών του.

   Από την άλλη, η στάση σου «δεν είμαι υπέρ, δεν είμαι και κατά» δείχνει άτομο που θέλει τόσο πολύ να ικανοποιήσει όσους περισσότερους μπορεί που φτάνει στο σημείο να αγνοεί την πραγματικότητα προκειμένου να κερδίσει μερικά likes.

   Ναι, η χλιαρή θέση σου θα ικανοποιήσει πολλούς, αλλά δεν παύει να είναι λάθος και, μακροπρόθεσμα, μπορεί ακόμα και να προκαλέσει προβλήματα.

   Μου αρέσει!

   • lord Ιουνίου 26, 2014 στο 10:04

    δεν με ξέρεις και πώς θα γινότανε να με ξέρεις άλλωστε,αλλά θα σου πω ότι κανένα σχόλιο μου δεν θέλει like..πόσο μάλλον εγώ..αλλά..
    αν κάποιος δεν γουστάρει να κάνει εμβόλια δικαίωμα του (αυτό όμως μπορεί να περιλαμβάνει συνεχή ιατρική παρακολούθηση του παιδιού και ας μην έκανε εμβόλια,δεν σημαίνει ότι αποκόπτεται από την ιατρική επειδή δεν έκανε εμβόλια,μπορεί να έχει μια πολύ ισορροπημένη διατροφή (μητρικό γάλα το καλύτερο εμβόλιο και ορός!!!) που θα του ενισχύσει πολύ περισσότερο το ανοσοποιητικό απ’ότι τα εμβόλια που εκθειάζεις,μπορεί να κάνει κάποια εμβόλια απαραίτητα και όχι από την ηλικία των 8 μηνών που το ανοσοποιητικό του δεν υπάρχει ακόμη και εσύ του βάζεις αντισώματα τεχνητά(?) για ηπατίτιδα(???)..γιατί υπάρχει περίπτωση να έρθει το μωρό σε επαφή με άνθρωπο που φέρει το αυστραλιανό αντιγόνο (??)…και δεν θα είναι επί 1.5 τουλάχιστον χρόνο μόνο στην αγκαλιά της μάνας (?)..δεν θα τα αναπτύξει μόνο του μετά από τον 1 χρόνο τα αντισώματα?)..και ναι τώρα θα σε εκπλήξω,ξέρω άνθρωπο που δεν έχει εμβολιάσει τα παιδιά του και τα παιδιά χαίρουν άκρας υγείας,γιατί κάνει όλα αυτά που ανέφερα..τώρα εσύ αυτό τον άνθρωπο τον θεωρείς ανεύθυνο και επικίνδυνο για την δημόσια υγεία και θέλεις να απομονωθεί..(όχι καθόλου φασιστικό!!) γιατί επειδή εσένα αυτά σου έμαθαν και σου είπαν ότι μόνο έτσι μπορεί να γίνει?!όχι υπάρχουν και άλλοι δρόμοι επίσης ασφαλείς..Η επιστήμη πρέπει να είναι στην υπηρεσία του ανθρώπου και όχι το αντίθετο..δεν την εμπιστεύομαι με κλειστά μάτια όσο το κέρδος είναι πάνω από τον άνθρωπο,πόσο μάλλον σε μια τεράστια επιχείρηση όπως τα εμβόλια..
    επίσης να σου υπενθυμίσω ότι αυτό είναι ένα άρθρο από τον Μάρτιο και αν ήθελα like δεν θα περίμενα τώρα που πάλιωσε το άρθρο και το βρίσκεις μόνο με ψάξιμο, αλλά δεν θα έμπαινα καν στον κόπο να σχολιάσω..σχολίασα γιατί ήξερα ότι θα το δεις μόνο εσύ..εκτός αυτού δεν υπάρχει και κουμπί like για να μου κάνουν..καλά τα φάρμακα καλά τα εμβόλια κάποιες φορές,αλλά δεν είναι πανάκεια για όλους και όλα τα παιδιά..γι ‘αυτό άλλωστε και υπάρχουν οι παρενέργειες σε κάποια παιδιά και όχι σε άλλα..

    καλώς σας βρήκα!

    Μου αρέσει!

   • Theodore Ιουνίου 26, 2014 στο 10:08

    Pseudoscience galore! Όλα τα παραπάνω που τα αναφέρεις τα έχω σχολιάσει σε περισσότερα από ένα άρθρα σχετικά με τα εμβόλια. Δεν θα μπω εδώ σε αυτή τη συζήτηση.

    Μου αρέσει!

 2. lord Ιουνίου 26, 2014 στο 11:15 Reply

  είναι και αυτός ένας τρόπος να μου δείξεις ότι είναι εύκολο να κατηγορείς χωρίς στοιχεία ή απλά με copy-paste από ξένα site..εγώ απάντησα μόνο γιατί υπαινίχτηκες ότι το κάνω για τα like..στα απλά ερωτήματα μου όμως λακίζεις από την άλλη..εγώ πήρα το μήνυμα της αφοσίωσης σου στην αλήθεια..

  Μου αρέσει!

  • Theodore Ιουνίου 26, 2014 στο 11:17 Reply

   Η θέση σου δεν παύει να είναι λανθασμένη.

   Μου αρέσει!

   • lord Ιουνίου 26, 2014 στο 11:51

    μπορεί αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι σωστή η δική σου..απλά πράγματα..

    Μου αρέσει!

 3. Που τραβάμε τη γραμμή; | greek skeptic Δεκέμβριος 3, 2014 στο 13:26 Reply

  […] (με ελάχιστες εξαιρέσεις) προβλήματα υγείας (δείτε εδώ, εδώ και εδώ για μερικά μόνο), αλλά γιατί η […]

  Μου αρέσει!

 4. Που τραβάμε τη γραμμή; | ELLINIKA HOAXES Νοέμβριος 4, 2017 στο 15:14 Reply


  https://polldaddy.com/js/rating/rating.js[…] (με ελάχιστες εξαιρέσεις) προβλήματα υγείας (δείτε εδώ, εδώ και εδώ για μερικά μόνο), αλλά γιατί η […]

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: