Κουκούτσι μυαλό!


Η ζωή είναι αρκετά δύσκολη από μόνη της, δεν χρειαζόμαστε αρρώστιες που την τερματίζουν πιο γρήγορα για να μας το θυμίσουν. Ειδικά όταν έχουμε παιδιά και μια ολόκληρη ζωή μπροστά μας, το να μάθεις πως πάσχεις από μια θανατηφόρα ασθένεια είναι βαρύ.

9760c6e1fad9913b167f60dad494239a_LΕίναι λογικό λοιπόν, σε αυτές τις περιπτώσεις, μέσα στη θολούρα και την απελπισία που μπορεί να νιώθεις, να προσπαθήσεις με όλα τα μέσα που έχεις στη διάθεσή σου να αναστρέψεις την κατάσταση. Λογικό, ως ένα σημείο. Διότι από τη στιγμή που η λογική παύει να οδηγεί τις επιλογές σου και ο πανικός παίρνει τα ηνία, τότε αρχίζουν τα λάθη που μπορεί να στοιχίσουν μέχρι και μια ζωή.

Πριν από καιρό είχα αναφερθεί σε ένα από τα «θαυματουργά» φάρμακα κατά του καρκίνου, το οποίο ήταν δωρεάν και διαθέσιμο σε όλους. Μπορείτε να βρείτε το άρθρο εδώ. Χάρη σε αυτό το «φάρμακο», και τη ζωή σας θα μπορούσατε να σώσετε αλλά και να δείξετε το δάχτυλο (ξέρετε, το μεσαίο), στις «κακές» φαρμακοβιομηχανίες που θέλουν να ξεζουμίζουν τους ημιθανείς πελάτες τους. Όπως εξήγησα στο άρθρο αυτό, το «φάρμακο» αυτό δεν είναι φάρμακο αλλά επικίνδηνο δηλητήριο. Αλλά το μπλογκ μου έχει μόλις 18 αναγνώστες και η τάση είναι μειούμενη μιας και δεν με ενδιαφέρει να «χαϊδέψω» αυτιά προκειμένου να κερδίσω likes. Έτσι λοιπόν ελάχιστοι διάβασαν εκείνο το άρθρο και ακόμα λιγότεροι επέλεξαν να κάνουν τη δική τους έρευνα προκειμένου να επιβεβαιώσουν ή να απορρίψουν τα γραπτά μου.

Πρόσφατα είδα δύο άρθρα. Το πρώτο είναι εδώ και είναι σχεδόν ίδιο με το παλαιότερο και λέει, χωρίς καμία απολύτως επιστημονική απόδειξη, πως όσο πιο πικρό το φαγητό που τρώμε τόσο πιο πολύ καταπολεμά τον καρκίνο. Η ιστορία βασίζεται σε μια φυλή την οποία ανακάλυψε ένας γιατρός από το Memorial, γνωστό αμερικάνικο νοσοκομείο, η οποία τρώει και τα κουκούτσια των βερίκοκων και δεν έχει παρουσιάσει καρκίνο. Βασισμένη λοιπόν σε αυτό το «γεγονός», η συγγραφέας που δηλώνει διαιτολόγος-διατροφολόγος, μας ενημερώνει πως:

«Θυμηθείτε. Το κουκούτσι από το βερίκοκο είναι πάρα πολύ πικρό.
Θυμηθείτε! Το πικρό είναι αναγκαίο για τον καρκίνο.
Θυμηθείτε! Το πικρό ανοίγει την όρεξη και πολλοί καρκινοπαθείς δεν έχουν όρεξη και πεθαίνουν από καχεξία (υπερβολικό αδυνάτισμα).
Θυμηθείτε! Το κουκούτσι από το βερίκοκο έχει βιταμίνη Β17.
Θυμηθείτε! τα παλικάρια των φαρμακευτικών έθαψαν την εφαρμογή της επιστημονικής γνώσης στο πεδίο του καρκίνου και εκατομμύρια άνθρωποι θα πεθάνουν άδικα.»

Μάλιστα. Λατρεία για τη φύση σε βαθμό παραλογισμού μαζί με θεωρίες συνωμοσίας για τις μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες που θέλουν το κακό μας και αδιαφορούν αν πεθάνουμε. Σαν να μην  έφτανε αυτό, το άρθρο αναφέρει ακόμα και την περιβόητη φραπελιά, το κουρκούτι που είχε κάνει διάσημο η Άννα Δρούζα στην εκπομπή της μερικά χρόνια πριν και το οποίο η επιστημονική κοινότητα το καταδίκασε σαν άχρηστο και βλαβερό.

Αλλά ξέρω, είναι εύκολο να απορρίψετε τα δικά μου λεγόμενα ως κατευθυνόμενα, άσχετα ή οτιδήποτε άλλο σας επιτρέπει να συνεχίσετε να πιστεύετε στα ίδια. Κανένα πρόβλημα. Δεν θα το πάρω προσωπικά. Αλλά πρώτα διαβάστε και αυτό το άρθρο, το οποίο μας ενημερώνει για τα παρακάτω:

Δεκάδες περιστατικά με οξεία δηλητηρίαση από κουκούτσια πικραμύγδαλων και βερίκοκων, κατέγραψε κατά το τελευταίο διάστημα των 6 μηνών, το Κέντρο Δηλητηριάσεων του Νοσοκομείου «Παν. και Αγλαΐας Κυριακού».

Με επείγουσα ανακοίνωσή του προς το Υπουργείο Υγείας, οι υπεύθυνοι του κέντρου δηλητηριάσεων κάνουν λόγο για ανθρώπους στους οποίους εντοπίστηκαν συμπτώματα οξείας δηλητηρίασης από κυανιούχα.

Οι πυρήνες (κουκούτσια) από πικραμύγδαλα και βερίκοκα διατίθενται ως «ξηροί καρποί», στα super market και τα καταστήματα «υγιεινής διατροφής», με υποτιθέμενη αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση, λόγω της περιεκτικότητας τους σε αμυγδαλίνη, ουσία που περιέχει κυανιούχες ουσίες σε μικρές ποσότητες.

«Η λήψη από του στόματος αυτής της ουσίας συνεπάγεται υδρόλυση και παραγωγή υδροκυανίου, το οποίο σε μεγάλη ποσότητα μπορεί να αποβεί και θανατηφόρο» επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους οι επιστήμονες του Κέντρου Δηλητηριάσεων. Ενώ όπως αναφέρουν, «λόγω ελλιπούς επισήμανσης για την ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού, η κατανάλωση περισσοτέρων από 10 πυρήνων ημερησίως μπορεί να προκαλέσει, ανάλογα με την ποσότητα, από ήπια, οξεία έως και θανατηφόρο δηλητηρίαση».

Έτσι λοιπόν έχουμε και λέμε, τρως κουκούτσι -> αυτό περιέχει κυάνιο -> προκαλείται υδρόλυση του κυάνιου -> παράγεται υδροκυάνιο από τον οργανισμό μας -> ένα ισχυρό δηλητήριο το οποίο στις κατάλληλες ποσότητες μπορεί να μας σκοτώσει.

Τί να πω που δεν έχω ξαναπεί.

 • Οι φαρμακευτικές δεν θέλουν να πεθαίνει ο κόσμος διότι έτσι χάνουν πελάτες. Προτιμούν να τους γιατρεύουν διότι έτσι και άλλοι θα ψωνίσουν τα προϊόντα τους.
 • Αν η ίαση του καρκίνου ήταν τόσο εύκολη, πχ με σόδα και λεμόνι, τότε δεν θα υπήρχε πλέον καρκίνος και δεν θα είχαμε ανάγκη τα φάρμακα.
 • Η περιβόητη «απόκρυψη του φάρμακου» είναι βασισμένη στην ιδέα πως οι επιστήμονες θέλουν να διατηρήσουν το status quo. Αυτό είναι χαζό και αν ξέρεις μερικούς επιστήμονες που σέβονται τον εαυτό τους, θα ξέρεις πως ζούνε για να ανατρέπουν το status quo. Μόνο όταν βρίσκεις κάτι καινούργιο μπορείς να διακριθείς σε αυτό το χώρο, τότε έρχονται τα βραβεία Νόμπελ, τότε έρχονται τα χρήματα για έρευνα, τότε έρχεται και η διασημότητα.
 • Αν τις λύσεις και τα φάρμακα τα είχαν μόνο οι πλούσιοι τότε άτομα σαν τον Steve Jobs δεν θα πέθαιναν από καρκίνο. Αλλά πεθαίνουν και μάλιστα νέοι.

Αν θέλετε να μάθετε πληροφορίες για διατροφολογικά θέματα ένας διατροφολόγος είναι καλή πηγή, αλλά βρείτε έναν ο οποίος σας ενημερώνει και για τις πηγές από τις οποίες αντλεί τις πληροφορίες του και τις έρευνες στις οποίες βασίζει τις συμβουλές που σας δίνει. Ένα καλό site για αυτές τις δουλειές είναι το http://www.metavolismos.com .

Τέλος, αν έχετε καρκίνο το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να κρατήσετε την ψυχραιμία σας και να ακούτε τί σας λένε οι γιατροί. Αυτοί ξέρουν καλύτερα.

Αλλά ακόμα και αν δεν κάνετε τα παραπάνω, τουλάχιστον να αποφεύγετε τις φραπελιές και τα κουκούτσια.

Advertisements

Tagged: , , ,

2 thoughts on “Κουκούτσι μυαλό!

 1. Υπάρχει ελπίδα; | greek skeptic Ιουλίου 20, 2014 στο 14:13 Reply

  […] ανέβασε το αντι-επιστημονικό άρθρο που λέει πως τα κουκούτσια των βερίκοκων γιατρεύουν τον καρκίνο. Το αποτέλεσμα; Θα πάνε στο νοσοκομείο με δηλητηρίαση […]

  Μου αρέσει!

 2. Expert Ιουλίου 23, 2014 στο 01:16 Reply

  Απάτη!

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: