Πως να πείσεις κάποιον να κάνει αυτό που θες


Μην περιμένετε οδηγίες ή κόλπα που να σας επιτρέψουν να γλιτώσετε από μια κλήση όταν ο αστυνομικός σας έχει πιάσει να περνάτε το κόκκινο φανάρι με 150χλμ στο αντίθετο ρεύμα. Ούτε με ποιό τρόπο να πείσετε το αφεντικό σας να σας δώσει αύξηση παρόλο που δεν πατάτε ποτέ στην ώρα σας στη δουλειά.

Το παρακάτω δεν είναι «κόλπο», απλώς βασίζεται σε ένα φαινόμενο που γνωρίζουν καλά οι πωλητές και είναι μια πολύ απλή ψυχολογική συμπεριφορά.

Βλέπετε, το να πείσεις κάποιον να κάνει αυτό που θες είναι δύσκολο αν αυτό που ζητάς είναι μεγάλο. Αλλά αν έχεις ξεκινήσει με κάτι μικρότερο, κάτι απλό, εύκολο και χωρίς να νιώσει ο άλλος πως κάνει κάποια θυσία, τότε έχεις κάνει το πρώτο βήμα για να του ζητήσεις να κάνει το μεγαλύτερο.

Δείτε το παρακάτω βίντεο του Richard Weisman και θα καταλάβετε.

Απλό δεν είναι; Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι πως στη θεωρία ακόμα και τον αστυνομικό που είναι έτοιμος να σας δώσει κλήση μπορείτε να σταματήσετε, αλλά αν δεν έχετε κάνει την απαραίτητη προεργασία δεν θα μπορέσετε. Αυτο που του ζητάτε ξαφνικά να κάνει είναι μεγάλο. Αν όμως είχατε προϊστορία και παλαιότερα του είχατε ζητήσει επιτυχώς να σας χαρίσει μια κλήση για παράνομο παρκάρισμα, ίσως τώρα να είχατε περισσότερες ελπίδες.

Το μήνυμα πίσω από αυτό το άρθρο βέβαια δεν είναι πως να γλυτώνετε κλήσεις. Αυτό επιτυγχάνεται εξαιρετικά εύκολα αν δεν οδηγείτε σαν τρελός. Αλλά αν θυμάστε αυτό το απλό ψυχολογικό εργαλείο και περισσότερες πωλήσεις θα μπορέσετε να κάνετε, αλλά και να αποφύγετε ανεπιθύμητες αγορές.

Γιατί τελικά όλα ψυχολογία είναι και αν ξέρουμε πως να διακρίνουμε τις αδυναμίες μας θα είμαστε πιο έτοιμοι να τις αντιμετωπίσουμε.

Advertisements

Tagged: ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: