Η υποκρισία του Ισλάμ


Για το Ισλάμ έχω αναφερθεί αρκετά, ίσως όχι όσο για το χριστιανισμό, αλλά αυτό δεν συμβαίνει επειδή φοβάμαι, όπως λένε κάποιοι χαιρέκακοι χριστιανοί, αλλά γιατί δεν το ξέρω τόσο καλά.

Αλλά στην τελική, το Ισλάμ δεν έχει και τόσο μεγάλη διαφορά από τον Χριστιανισμό. Έχει και αυτό ένα ιερό βιβλίο, με τις δικές του ιστορίες δημιουργίας του κόσμου, είναι γεμάτο οδηγίες για το πως να λατρεύεις τον Αλλάχ, τί να μην κάνεις ώστε να μη σε τιμωρεί ο Αλλάχ για πάντα μετά θάνατον, και τί να κάνεις για να έχεις ένα μάτσο παρθένες και βουνά από ρύζι και μέλι. Άσχετο, αλλά οι παρθένες μετά το σεξ ξαναγίνονται παρθένες ή είναι κάτι σαν το εφάπαξ;

Τέλος πάντων, δεν είναι σημαντικό και σίγουρα δεν είναι το θέμα μας.

Το θέμα είναι πως πρόσφατα μια ομάδα μουσουλμάνων κληρικών έβγαλε μια φάτβα (απαγόρευση, λίγο έως πολύ) για τα ταξίδια στο Άρη. Όπως μας ενημερώνει το άρθρο, μια ομάδα κληρικών απαγόρευσε σε μουσουλμάνους να πάνε ταξίδι με τον Mars One διότι η αποστολή είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και μπορεί να πεθάνουν.

Και βέβαια δεν διαφωνώ με την επικινδυνότητα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ένα τέτοιο ταξίδι έχει εξαιρετικά μεγάλα ρίσκα και ο θάνατος των συμμετεχόντων είναι πιθανός. Καταλαβαίνω επίσης πως οι μουλάδες θέλουν να διατηρήσουν τους πιστούς τους ζωντανούς. Κανένα πρόβλημα ως εδώ.

Το πρόβλημα όμως ξεκινά όταν οι Ισλαμιστές ιερείς απαγορεύουν στους πιστούς τους να πάνε με την αποστολή της NASA στον ‘Αρη που δεν θα γίνει πριν το 2023, αλλά δεν απαγορεύουν το φόνο μιας γυναίκας από τους συγγενείς της επειδή βιάστηκε, δεν απαγορεύουν τις τρομοκρατικές επιθέσεις αυτοκτονίας, ή τις σφαγές στη Συρία, τις εκτελέσεις με απαγχονισμό ή λιθοβολισμό σε χώρες σαν τη Σαουδική Αραβία, την Υεμένη και τη Σομαλία, τους ακρωτηριασμούς των γυναικείων γεννητικών οργάνων, ή τους γάμους ανήλικων κοριτσιών.

Νομίζω πως ο μουσουλμανικός κόσμος έχει πολύ σοβαρότερα προβλήματα από την αποστολή μερικών ατόμων στον Άρη, με τα οποία θα όφειλαν οι κληρικοί του να ασχοληθούν. Δυστυχώς για όλους μας το Ισλάμ έχει γυρίσει εκατομμύρια ανθρώπους στο μεσαίωνα και μοιάζει να μην υπάρχει κάποιος να αναστρέψει αυτή την κατάσταση.

Κάτι θα πρέπει να γίνει για αυτό το θέμα διότι με την εξάπλωση των μουσουλμάνων μεταναστατών μας απασχολεί πλέον όλους. Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται σε μια απομονωμένη έρημο του κόσμου αλλά στη διπλανή μας πόρτα και δεν μπορούμε να τα αγνοούμε. Βέβαια εμείς, ως μη μουσουλμάνοι, δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά. Αν είναι να γίνει κάτι θα πρέπει να γίνει μέσα από τον Ισλαμικό κόσμο, να βρεθεί κάποιος φωτισμένος άνθρωπος που θα δώσει τα σωστά μηνύματα και θα ξεκολλήσει τους πιστούς από το βούρκο στον οποίο έχουν πέσει.

Υπάρχει όμως κάτι που μπορούμε να κάνουμε. Μπορούμε να το συζητάμε και να το αναδείξουμε σαν πρόβλημα. Να φέρουμε τη θρησκευτική ηγεσία του Ισλάμ προ των ευθυνών της και να πιέσουμε για αλλαγές. Να ξεκαθαρίσουμε πως η κοινωνία μας δεν πρόκειται να προσαρμοστεί στις δικές τους θρησκευτικές ανάγκες και πιστεύω και πως αν θέλουν να ενταχθούν σε αυτή θα πρέπει να τη σεβαστούν και να μην προσπαθήσουν να την αλλάξουν. Δεν περάσαμε από τον θρησκευτικό μεσαίωνα του χριστιανισμού μόνο για να βρεθούμε σε αυτόν του Ισλάμ.

Αλλά για να γίνει το παραπάνω θα πρέπει να ξεπεράσουμε την ιδέα πως όλες οι θρησκευτικές πεποιθήσεις είναι εξ ορισμού άξιες σεβασμού και πως δεν έχουμε δικαίωμα να αμφισβητήσουμε τις αρχές τους. Το ακούω ακόμα και από ανοιχτόμυαλους χριστιανούς και θυμώνω. Αν δεν αμφισβητήσουμε τις συμπεριφορές που δεν ταιριάζουν με τις δικές μας αξίες, αν επιτρέψουμε ή κοιτάξουμε από την άλλη μεριά όταν δολοφονηθεί μια γυναίκα διότι την βιάσανε, τότε είναι θέμα χρόνου να κυλίσουμε στον ίδιο βούρκο που βρίσκεται και το Ισλάμ. Και όταν βρεθούμε εκεί θα χάσουμε τη μάχη διότι δεν θα παίζουμε με κανόνες που γνωρίζουμε.

Από εμάς εξαρτάται. Μοναδικός μας στόχος θα πρέπει να είναι η υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων τα οποία κερδίσαμε μετά από αιώνες μάχης και ποταμούς αίματος. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε μια οπισθοδρομική θρησκεία σαν το Ισλάμ να μας πισωγυρίσει. Το οφείλουμε στα παιδιά μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να πούμε τη γνώμη μας. Χωρίς φόβο.

Advertisements

Tagged: , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: