Τα μεταλλαγμένα τρόφιμα της Φουκουσίμα


Μάρτιος 2011, Ιαπωνία. Ένας μεγάλος υποθαλάσσιος σεισμός προκαλεί τσουνάμι που χτυπάει το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα.

Μεγάλες ποσότητες ραδιενεργών υλικών διαρρέουν στη θάλασσα και το ατύχημα θεωρείται μεγαλύτερο από αυτό του Τσερνομπίλ το 1986.

Λες και δεν μας έφταναν όλες οι πηγές βλακείας και αρλούμπας που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, σε αυτές προστέθηκε και αυτό το ατύχημα.

Σε άρθρο που κυκλοφορεί και τιτλοφορείται “Μεταλλαγμένα τρόφιμα της Φουκουσίμα” βλέπουμε μια σειρά από 34 φωτογραφίες με δήθεν μεταλλαγμένα τρόφιμα. Το άρθρο όμως είναι γεμάτο προβλήματα. Αναφέρεται σε 18.500 θύματα της καταστροφής, αλλά όπως το έχει γράψει υπονοεί πως υπεύθυνη για τους νεκρούς είναι η ραδιενέργεια, ενώ στην πραγματικότητα το τσουνάμι και ο σεισμός είναι οι υπεύθυνοι.

Από αυτό και μόνο μπορείς να καταλάβεις πως κάτι δεν πάει καλά. Αν μετά δεις με προσοχή τις φωτογραφίες καταλαβαίνεις πως τα πράγματα είναι χειρότερα.

fukushima-mutant-vegetables

Για καμία από αυτές δεν έχουμε την παραμικρή ένδειξη πως είναι από την περιοχή της Φουκουσίμα. Ούτε σε μία φωτογραφία δεν αναφέρεται από που είναι. Άσε που οι περισσότεροι που εμφανίζονται σε αυτές τις φωτογραφίες χαμογελούν περήφανα και δεν μοιάζουν καθόλου φοβισμένοι.

Τα λαχανικά και φρούτα που βλέπουμε δεν είναι παρά φυσιολογικές διαφοροποιήσεις των φυτών αυτών. Εμάς μας φαίνονται περίεργες διότι η επαφή μας με αυτά γίνεται μόνο μέσα από τα καλάθια των λαϊκών αγορών όπου τα τρόφιμα έχουν ήδη επιλεγεί και τα κομμάτια που έχουν προβληματική εμφάνιση έχουν αφαιρεθεί. Δεν σας φαίνεται περίεργο που όλες οι μελιτζάνες και όλες οι πατάτες και όλα τα λαχανικά γενικότερα είναι απόλυτα ομοιόμορφα; Αυτό συμβαίνει διότι οι αγρότες ξεχωρίζουν και πουλάνε τα πιο εμφανίσιμα κομμάτια.

Αλλά ακόμα και έτσι να μην είναι, υπάρχει άρθρο 

που έχει ερευνήσει τις φωτογραφίες αυτές και λέει που βρέθηκαν και υπό ποιές συνθήκες τραβήχτηκαν. Μερικές από αυτές τραβήχτηκαν εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τη Φουκουσίμα ή και μερικά χρόνια πριν το ατύχημα. Εκτός και αν η ραδιενέργεια διέρρευσε εκτός από τη θάλασσα και πίσω στο χρόνο, όλες αυτές οι φωτογραφίες είναι μπούρδες.

Από όλα τα παραπάνω καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως το παραπάνω άρθρο είναι απλό σκουπίδι και όχι μόνο δεν θα έπρεπε να το επικοινωνούμε μέσω των κοινωνικών δικτύων, αλλά θα έπρεπε να το αγνοήσουμε πλήρως.

Εκτός και αν μας αρέσει να πιστεύουμε ότι μας σερβίρουν, αρκεί αυτό να ταιριάζει με τις προϋπάρχουσες ιδέες μας για τον κόσμο.

Πηγές:

Advertisements

Tagged: , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: