Η σωτηρία της Κεφαλονιάς από τους σεισμούς


Αυτή η περίπτωση είναι αυτό που λέμε “να θες να αγιάσεις και να μην σε αφήνουν”.

Είπα και εγώ να μειώσω τα θρησκευτικού χαρακτήρα ποστ και να καταπιαστώ με λίγη επιστήμη που τόσο αγαπώ, αλλά όταν οι μπαρούφες και οι ηλιθιότητες πέφτουν με καταιγιστικό ρυθμό, τότε δεν μπορώ να τις αγνοήσω.

Έγινε λοιπόν σεισμός στην Κεφαλονιά. Έγιναν και ζημιές. Δεν έχω καμία αμφιβολία πως οι Κεφαλλονίτες θα σταθούν στο ύψος τους και θα καταφέρουν να βγουν από αυτή τη δοκιμασία με το κεφάλι ψηλά και πιο δυνατοί. Δυστυχώς οι σεισμοί είναι κάτι που βρίσκεται πέρα από τις δυνάμεις μας για να τους ελέγξουμε και είμαστε υποχρεωμένοι να τους δεχθούμε, όσοι τουλάχιστον ζούμε στην Ελλάδα ή άλλες σεισμογενείς περιοχές του πλανήτη, μέχρι η επιστήμη να μας δώσει καλύτερα εργαλεία.

Αλλά διαβάζοντας διάφορα στο διαδίκτυο βρήκα αυτό το άρθρο

το οποίο αναφέρει ξεκάθαρα πως η Κεφαλονιά χτυπήθηκε διότι ο Θεός προσβλήθηκε από το περσυνό καρναβαλικό άρμα πάνω στο οποίο είχε τοποθετηθεί  ένα ομοίωμα του Χριστού. Με άλλα λόγια ο θεός τιμωρεί τους Κεφαλλονίτες γιατί τον θύμωσαν!

Μια στιγμή! Έχω μπερδευτεί και μάλιστα πολύ. Εγώ νόμιζα πως ο Θεός είναι ένας πανάγαθος θεός και όχι ένας θεός-τιμωρός που πρώτα μας δίνει τη δυνατότητα να πάρουμε μόνοι μας αποφάσεις και μετά μας τιμωρεί επειδή δεν πήραμε αυτές που ήθελε. Ας μη σταθώ στο γεγονός πως, ως παντογνώστης, θα πρέπει να ήξερε πως οι Κεφαλλονίτες θα συμπεριφερόντουσαν με τόση ασέβεια στο πρόσωπου του γιού του πολύ πριν το κάνουν και να τους στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα που να λέει “παλικάρια, μην κάνετε άρμα με τον Ιησού και γενικά να αποφεύγετε από εδώ και στο εξής τα καρναβάλια γιατί με χαλάνε” και να μην αρκεστεί σε οδηγίες γραμμένες σε ένα βιβλίο μερικών χιλιάδων χρόνων που έχει ερμηνευτεί με τόσους διαφορετικούς τρόπους που τύφλα να έχει το Billy Jean του MJ.

Επιτρέψτε μου να διαλύσω τα όνειρα περί πανάγαθου θεού. Ας σπάσουμε αυτή τη φούσκα να δούμε τί πραγματικά είναι ο θεός γιατί όλοι μας, εγώ, εσείς και ο θεός, κρινόμαστε από τις πράξεις μας και όχι από τα λόγια μας.

Τί έχει κάνει λοιπόν ο θεός για να μας δείξει με πράξεις πόσο πανάγαθος είναι και πόσο μας αγαπάει, εμάς το αγαπημένο του δημιούργημα;

Μας έφτιαξε κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση και μόλις είδε πως δεν κάναμε αυτό που ήθελε μας έπνιξε σε μια γιγαντιαία πλημύρα, εμάς και όλα τα αθώα ζώα και φυτά.

Μας λατρεύει, αλλά αν δεν τον λατρέψουμε και εμείς θα μας στείλει στη φυλακή που έφτιαξε ειδικά για εμάς και όπου θα βασανιζόμαστε με τους πιο φριχτούς τρόπους για πάντα, ακόμα και αν η αμαρτία μας ήταν μικρή και βέβαια δεν διάρκεσε ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!

Μας αγαπάει τόσο που μας θεωρεί υπεύθυνους για το προπατορικό αμάρτημα, ξέρετε, εκεί όπου η γυναίκα άκουσε ένα φίδι να μιλά και έφαγε τον απαγορευμένο καρπό της γνώσης (!), παρόλο που δεν ήμασταν εκεί για να συμμετέχουμε στην αμαρτία. Μας θεωρεί και υπεύθυνους για τη σταύρωση του γιού του παρόλο που οι περισσότεροι από εμάς, αν ήμασταν εκεί, θα είχαμε σημαντικές αντιρρήσεις για αυτό που συνέβη. Αλλά είμαστε προσωπικά υπεύθυνοι και αν δεν το δεχθούμε και δεν ζητήσουμε συγχώρεση τότε θα πάμε στην κόλαση όπου είπαμε τί θα συμβαίνει, ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!

483942_519020354839121_1911008927_n

Μας αγαπάει όμως και θέλει να τον αγαπάμε και εμείς αλλά και να τον φοβόμαστε ταυτόχρονα. Αν δεν το κάνουμε αυτό, και δεν ξέρω με ποιο τρόπο είναι εφικτό να γίνει, τότε θα πάμε στην κόλαση, ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!

Μας αγαπάει και μας έδωσε εντολές να ακολουθήσουμε. Μια από αυτές είναι να μην χρησιμοποιούμε το όνομά του επί ματαίω, αλλά μια εντολή που να λέει πως δεν πρέπει να βιάζουμε παιδιά δεν ήθελε να γράψει. Αλλά πες το όνομά του και πας στην κόλαση, ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!

Σε άλλη εντολή/οδηγία μας λέει πως πρέπει να κόβουμε την άκρη του πέους των παιδιών ώστε να δείξουμε πως τον αγαπάμε και κάνουμε ότι μας λέει. Τί να πω…

Ενδιαφέρεται τόσο πολύ για εμάς ώστε μας παρακολουθεί όταν είμαστε μόνοι μας στο δικό μας δωμάτιο και αυνανιζόμαστε και ξέρει αν έχουμε βρώμικες σκέψεις. Αν κάνουμε κάτι από τα δύο τότε πάμε στην κόλαση, ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!

Μας λατρεύει, αλλά επιτρέπει να πονάνε και να υποφέρουν εκατομμύρια παιδιά κάθε χρόνο από αρρώστιες και φυσικές καταστροφές τις οποίες δεν προκαλέσαμε και δεν μπορούμε να σταματήσουμε, ενώ ο ίδιος θα μπορούσε να τις εξαφανίσει στη στιγμή, αν ήθελε. Αλλά το κάνει για το καλό μας, για να μάθουμε να είμαστε καλά παιδιά και να μην πάμε στην κόλαση, ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!

Είναι πανάγαθος, αλλά επιτρέπει σε ανθρώπους τέρατα να βασανίζουν τις κόρες τους, να τις βιάζουν αυτές και τα παιδιά τους, κατ’ επανάληψη, να τις κρατούν αιχμάλωτες σε υπόγεια για χρόνια και όλο αυτό τον καιρό να αγνοεί τις προσευχές τους για βοήθεια, λύτρωση ή θάνατο. Γιατί μας αγαπά και οι προσευχές είναι μόνο για να βρίσκουμε θέση να παρκάρουμε.

Αυτός είναι ο θεός του Χριστιανισμού. Ένας αδιάφορος δυνάστης που ασχολείται μαζί μας μόνο για να μας τιμωρήσει που δεν είμαστε αυτό που θέλει. Αλλά βοήθεια μην περιμένετε.

Καταλήγουμε λοιπόν αβίαστα στο συμπέρασμα πως το άρθρο που είδαμε νωρίτερα σχετικά με το καρναβάλι έχει δίκιο! Ο θεός πράγματι μας εκδικείται γιατί τον θυμώσαμε και είναι σίγουρο πως δεν θα σταματήσει στον σεισμό. Έρχονται χειρότερα, πολύ χειρότερα, ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!

Μετανοείτε λοιπόν γιατί χανόμαστε και καλού κακού κόψτε και τα καρναβάλια!

Advertisements

Tagged: , ,

2 thoughts on “Η σωτηρία της Κεφαλονιάς από τους σεισμούς

 1. Δημητρούλα Ιουλίου 27, 2014 στο 12:12 Reply

  Λοιπόν θέλω να ξεκινησω λέγοντας σχετικα με το άρθρο για τα γενέθλια. Και απαντώ πως οτάν ένας άνθρωπος θέλει να κάνει μωρο δεν το κανει με πορνικον τρόπον αλλά με τον τροπο δια τον όποιον μπορεί να αναπαραχθεί. Το παιδι δεν είναι αμαρτωλό παρασκεύασμα του ανθρώπου άλλα μια αγνή ψυχή την οποία ευλογεί ο θεός με τα βαφτίσια και επισημάνει κατα κάποιο τροπο την είσοδό του στη θρησκευτική ζώη. Ο θεός μπορεί να μην αντιδρά σε όλα Οσα γίνονται καθημερινά οστοσο μπορεί να αργήσει να τιμωρήσει τον ενοχο άλλα δεν θα τον λισμονισει ( sorry για τα ορθογραφικά). Δεν είναι τιμωρος απλός παραδηγματιζει τον άνθρωπο και μερικές φορες με λάθος τρόπο ότο ξεφεύγει απο την πορεία που του προσφέρει για την γην της απαγγελίας , οστοσο προσπαθεί με την αγάπη του να βοηθήσει τον άνθρωπο να προστατευτεί απο το μισός , την απατη και την κακκια και γενικά ολά τα άσχημα όπως τη ζήλια και τον φθόνο.

  Σημείωση… Δεν είμαι μεγάλος αλλά ενα παιδι που επρόκειτο να παει α’γυμνασιου. Τα λογια μου τα Λεώ με αγάπη για τον συνάνθρωπο και χωρίς να πληγωσω κανέναν.

  Μου αρέσει!

  • Theodore Ιουλίου 27, 2014 στο 17:45 Reply

   Δημητρούλα,
   Σε ευχαριστώ για το σχόλιο. Αν είσαι πράγματι τόσο μικρή, να θυμάσαι πως οι γονείς σου ίσως να μην θέλουν να διαβάζεις τέτοια κείμενα.

   Από την άλλη, είναι βέβαια δικαίωμά σου να νομίζεις πως ο θεός μας δοκιμάζει, αλλά η δική μου άποψη είναι πως όχι μόνο δεν μας δοκικάζει, αλλά απλώς δεν υπάρχει. Θεωρώ πως ένας θεός που μας δοκιμάζει μοιράζοντας πόνο εδώ και εκεί είναι πολύ μικρός και πολύ κακός.
   Αλλά αυτή είναι η δική μου γνώμη,
   Σχετικέ με τα περί γενεθλείων, πολλοί από αυτούς που θεωρούνται σοφοί και καμιά φορά άγιοι από την εκκλησία, σε μια άλη εταιρία δεν θα μπορούσαν να πάρουν ούτε θέση θυρωρού. Αλλά στην εκκλησία διαπρέπουν. Τί να πω;

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: