Στην Ταλιμπανική Ελλάδα


Τελικά το παλικάρι που είχε τη σελίδα του Γέροντα Παστίτσιου στο Facebook τιμωρήθηκε από την Ελληνική δικαιοσύνη με 10 μήνες φυλακή με αναστολή.

1511523_385830434894420_1443058197_n

Φαντάζομαι ότι αυτή η απόφαση θα ικανοποίησε αυτούς που τον έσυραν στα δικαστήρια για προσβολή προς τα Θεία. Φαντάζομαι ότι αυτά τα άτομα θα είναι με ένα χαμόγελο στο στόμα και θα νιώθουν άξιοι χριστιανοί που υπερασπίστηκαν τη θρησκεία τους και τον θεό τους.

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι, πριν προχωρήσουμε. Ο Γέροντας Παϊσιος δεν είναι θεός, υιός του θεού, άγιος, όσιος, ή κάτι άλλο ιερό. Ήταν ένας γέροντας που μόνασε σε μια παράγκα στο Άγιο Όρος, που μιλούσε με σαύρες και έλεγε προφητείες ή τέλος πάντων για προφητίες τις καταλάβαιναν οι άλλοι. Με ποιό τρόπο λοιπόν ο Παστίτσιος προσέβαλε τα θεία, όταν το μόνο που έκανε ήταν να σατιρίζει έναν γραφικό γέροντα και τη λατρεία που του δείχνουν χιλιάδες ανεγκέφαλοι;

Αλλά, αν θέλουμε να είμαστε πραγματικοί Χριστιανοί, δεν θα πρέπει να αρκεστούμε σε μια απόφαση με αναστολή, οποία επιείκεια! Στη Βίβλο είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Στο Λεβιτικό μαθαίνουμε πως όταν ένας από τους Εβραίους  απλώς χρησιμοποίησε το όνομα του θεού, ούτε καν τον έβρισε ή σατύρισε, απλώς χρησιμοποίησε το όνομά του, τον λιθοβόλησαν, μέχρι θανάτου φυσικά!
(Λεβιτικό 22-24).

Αν η απλή αναφορά του ονόματος του θεού είναι αρκετή να προκαλέσει τον θάνατο, τότε η προσβολή για την οποία κρίθηκε ένοχος ο Παστίτσιος θα πρέπει τουλάχιστον να επισύρει μερικά χαλίκια στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου του, έτσι για να κρατάμε τα προσχήματα. Ας μην ξεχνάμε ότι το γεγονός πως ο νόμος του ανθρώπου δεν προβλέπει τέτοια τιμωρία, δεν σημαίνει πως ο νόμος του θεού θα πρέπει να αγνοηθεί.

1512474_575540472538777_1527097792_nΣυνεπώς, και αν αυτοί που έσυραν τον Παστίτσιο στα δικαστήρια, θέλουν να είναι σωστοί χριστιανοί και να ακολουθήσουν τον νόμο του θεού τον οποίο υπερασπίζουν με τόση θέρμη, θα πρέπει να λιθοβολούν και να σκοτώνουν τις μοιχαλίδες, τους άπιστους, αυτούς που δουλεύουν το Σάββατο, τα παιδιά που αντιμιλούν στους γονείς τους, αλλά και αυτούς που φορούν ρούχα φτιαγμένα από δύο διαφορετικά υφάσματα. Δεν θα πρέπει να περιορίσουν την οργή τους στον Παστίτσιο. Ο νόμος του θεού είναι ξεκάθαρος και θα πρέπει να ακολουθείται σε κάθε περίπτωση και όχι μόνο όταν μας βολεύει.

Τέλος, θα αναφερθώ σε κάτι που έχω πει τόσες πολλές φορές που η γλώσσα μου δεν έχει μαλλιάσει απλώς, αλλά έχει μια πλεξούδα μέχρι τον αφαλό μου: η θρησκεία είναι μια ΙΔΕΑ. Τίποτα παραπάνω από μια ιδέα η οποία δεν βασίζεται σε καμία λογική και κανένα επιστημονικό στοιχείο. Οι Χριστιανοί πιστεύουν στο θεό τους επειδή το λέει η Βίβλος, η οποία είναι αλάνθαστη επειδή το λέει η ίδια, το τέλειο κυκλικό επιχείρημα!
Ως μια απλή ιδέα λοιπόν, όχι μόνο πρέπει να επιτρέπεται η κριτική σε αυτή, αλλά να επιβάλλεται! Και όχι μόνο η κριτική αλλά και ο χλευασμός και η κοροϊδία. Σας φαίνεται τραβηγμένο;

Αν αύριο, εγώ ως πιστός του Ιπτάμενου Μακαρονοτέρατος, έλεγα πως το να τρώμε μακαρόνια είναι η υπέρτατη προσβολή προς τον θεό μου και ή σταματάμε να τα τρώμε, ή η τιμωρία θα είναι εκτέλεση σε βραστό νερό, τί θα πείτε; Θα δεχθείτε αδιαμαρτύρητα την άποψή μου επειδή λέω πως είναι η θρησκεία μου; Θα κάνετε τα στραβά μάτια όταν θα πεθάνουν οι πρώτοι άπιστοι; Δεν θα κριτικάρετε τα πιστεύω μου; Δεν θα τα κοροϊδέψετε;

Φανταστείτε τώρα οι ομοφυλόφιλοι να είχαν ένα βιβλίο που να έλεγε ότι πρέπει να λιθοβολούνται οι Χριστιανοί! Πως σας φαίνεται;

Από πότε οι ιδέες πρέπει να χαίρονται σεβασμού εξ ορισμού; Όλες οι ιδέες πρέπει να αμφισβητούνται και όταν φανεί πως δεν στέκουν θα πρέπει να απορρίπτονται. Όταν μια (μεγάλη) μερίδα ατόμων αρνείται να απορρίψει μια προφανώς λανθασμένη ιδέα και το μόνο επιχείρημα που έχει είναι πως “πιστεύει”, τότε πάνε γυρεύοντας να τους κοροϊδέψουμε όπως θα κοροϊδεύατε εμένα αν με βλέπατε να προσεύχομαι πάνω από μια γαβάθα μακαρόνια.

Που βρίσκεται η διαφορά;

Advertisements

Tagged: ,

5 thoughts on “Στην Ταλιμπανική Ελλάδα

 1. Κωστας Φεβρουαρίου 18, 2014 στο 21:52 Reply

  Άγιος της Χριστιανικής Εκκλησίας. Αποκαλείται «πρωτομάρτυρας», επειδή πρώτος αυτός μαρτύρησε για τον Χριστό. Η μνήμη του εορτάζεται από την Ορθόδοξη Εκκλησία στις 27 Δεκεμβρίου, η εύρεση του λειψάνου του στις 15 Σεπτεμβρίου και η ανακομιδή στις 2 Αυγούστου. Οι Δυτικές Εκκλησίες (Ρωμαιοκαθολική, Αγγλικανική, Λουθηρανική) τιμούν τη μνήμη του στις 26 Δεκεμβρίου.

  Ο Στέφανος ήταν ο πρώτος και ο πλέον διακεκριμένος από τους επτά διακόνους, που είχαν εκλεγεί και χειροτονηθεί από τους αποστόλους να βοηθούν με κοινά γεύματα και με κάθε άλλο μέσο τους φτωχούς, τα ορφανά και τις χήρες. Διακρινόταν για τη ρητορική του ικανότητα και την εν γένει χριστιανική δράση του. Οι Ιουδαίοι βλέποντας τη δραστηριότητά του και φοβούμενοι τη δράση του, τον διέταξαν να σταματήσει το κήρυγμα. (Πράξεις των Αποστόλων, κεφ. Στ΄, 1-8).

  Αυτός του αγνόησε και συνέχισε να κηρύττει το Λόγο του Θεού. Τότε, κάποιοι μισαλλόδοξοι Ιουδαίοι τον συκοφάντησαν ότι βλασφημούσε τον Θεό, τον Ναό του Σολομώντος και τον προφήτη Μωυσή. Με την κατηγορία αυτή συνελήφθη και σύρθηκε ενώπιον του Ιουδαϊκού Συνεδρίου για να απολογηθεί και να δικασθεί. (Πράξεις των Αποστόλων, κεφ. στ΄, 9-15). Ο Στέφανος με θάρρος υπερασπίστηκε την πίστη του και κατηγόρησε τους Ιουδαίους, ότι φάνηκαν σκληροί στους προφήτες, τους οποίους σκότωσαν, καθώς και σε όλους τους ανθρώπους του Θεού, ενώ επιχειρηματολόγησε για τη θεότητα του Χριστού. (Πράξεις των Αποστόλων, κεφ. Ζ΄, 1-53)

  Το μόνο που κατάφερε ο Στέφανος ήταν να εξοργίσει ακόμη περισσότερο τους κατηγόρους του, οι οποίοι τον άρπαξαν από την αίθουσα του Συνεδρίου και τον οδήγησαν έξω από την Ιερουσαλήμ, όπου άρχισαν να τον λιθοβολούν. Ο Στέφανος ατάραχος δέχθηκε το λιθοβολισμό με τα λόγια «Κύριε Ιησού, δέξου το πνεύμα νου» και γονατισμένος προσευχόταν για τους διώκτες του, λέγοντας: «Κύριε μη καταλογίσεις σ’ αυτούς αυτή την αμαρτία». Αμέσως μετά παρέδωκε το πνεύμα του. Τη σκηνή του λιθοβολισμού παρακολούθησε κι ένας νεαρός Φαρισαίος, ονόματι Σαύλος, ο οποίος φύλαγε τα ρούχα των λιθοβολούντων και επιδοκίμασε την εκτέλεση του Στέφανου. (Πράξεις των Αποστόλων, κεφ. ζ΄, 54-60). Ήταν ο μετέπειτα Απόστολος Παύλος. Κατά την παράδοση, το λείψανο του πρωτομάρτυρα Στέφανου μεταφέρθηκε από τον Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο στην Κωνσταντινούπολη.

  Αν δοκιμασεις την βιωματικη θεολογια που σημαινει πιστευω , παραλληλα με την εκκλησιαστικη θεολογια και τα πατερικα κειμενα και μετεχεις των μυστηριων τοτε θα αντιληφθεις πως πιστευοντας γνωριζεις και δεν πιστευεις απλως . Επισης γνωριζεις και την υπερβατικη διασταση της ζωης που πια ειμαι απολυτως σιγουρος πως υπαρχει . Το γιατι ειμαι σιγουρος δεν εχει σημασια . Μεσα απο αυτα αντιλαμβανεσαι τι ειναι Χριστος και το βαθος που υπαρχει στην Ορθοδοξια και δεν το γραφω αυτο με καμια ελιτιστικη διαθεση προς αλλες θρησκειες ή αιρεσεις. Σου εστειλα το παραπανω κειμενο με τον Αγιο Στεφανο γιατι ενιωσα οτι εχεις ταυτισει τον Εβραισμο με τον Χριστιανισμο . Βεβαια η παρουσια της Παλαιας Διαθηκης ως ενα απο τα δυο βασικα βιβλια της Αγιας Γραφης σε ωθησε να κανεις την ταυτιση . Δεν προκειται να αναφερθω σε αυτο οχι γιατι δεν θελω να σου απαντησω αλλα γιατι αυτα απτονται εκκλησιολογικης ερμηνειας και δεν τα διαβαζεις απλως θεωρητικα και στη συνεχεια βγαζεις απλως συμπερασματα . Να ξερεις οτι υπαρχουν Αγιοι μεσα στην κοινωνια , εγω δεν ειμαι φυσικα , αλλα ειναι ελαχιστοι και ζουνε στην αφανεια .Ισως καποια στιγμη βρεθεις τυχερος και γνωρισεις εναν ή μία . Οσο για το αν ηταν αγιος ο Παισιος δε χρειαζεται να το πει η εκκλησια απαραιτητα .Σου προτεινω ενα βιβλιο το οποιο θα το βρεις σε καποιο βιβλιοπωλειο , βγαινει σε ενα βιβλιο ή σε δυο . Δεν ειναι μεγαλα και σου υποσχομαι οτι θα το διαβασεις με πολυ ενδιαφερον .Λεγεται »Τρελο-Γιαννης » και μιλα για εναν Δια Χριστον σαλο που εζησε στις μερες μας .Δε θα σου πω λεπτομερειες αλλα εχει ενδιαφερον ακομη και για εναν που δε πιστευει καθολου .Και μην ξεχνας οτι οταν πριν χιλιαδες χρονια αναφερονταν στον προαιωνιο και δημιουργο θεο , σημερα οι επιστημονες μπορουν να φτασουν ενα βημα πριν τη μεγαλη εκρηξη του συμπαντος το οποιο δε μπορει να προηλθε απο το τιποτα , οποτε μαλλον πριν απο αυτο μαλλον υπηρχε κατι προαιωνιο και το οποιο υπερβαινει και το ιδιο το συμπαν. Ο Θεος υπαιρβαινει το συμπαν . Αυτο απλως στο λεω γιατι επιστημη και Θεος δεν ειναι απαραιτητα εχθροι αλλα αυτα ειναι λεπτομερειες…Ολα τα παραπανω στα εγραψα οχι γιατι πιστευω οτι εχω καποια κυριαρχικη δυναμη πανω σου ωστε να σου περασω την αποψη μου αλλα μονο για να σου προτεινω »κατι» που ισως σου κεντρισει το »εγγενες ενδιαφερον σου » οπως το αποκαλω που μπορει να αναζητα καποιες απαντησεις. Νομιζω πως ολοι το εχουμε και πως ακομη και αν το μισουμε αυτο υπαρχει . Τελος αυτο που με οδηγησε να σχολιασω τα γραφομενα σου ηταν ενας και μοναδικος λογος . Διεκρινα ενα μισος και λογικη αποδομησης του Χριστιανισμου , μονο που το δικο μου μισος απεναντι στον Χριστιανισμο παμπολλες φορες ητανε κατα πολυ μεγαλυτερο ή
  ακομα κι αν κανω λαθος εκτιμηση μπορει και το ιδιο .Ετσι ως »πρωην συναδελφος» …μου αγγιξες μια ευαισθητη χορδη … Πολλους χαιρετισμους .., καλη σου τυχη …
  Φιλικα…. Κωστας …

  ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/biographies/755#ixzz2thJSOMBm

  Μου αρέσει!

  • Theodore Φεβρουαρίου 19, 2014 στο 18:39 Reply

   Κώστα σε ευχαριστώ για το εκτενές σχόλιό σου.
   Μου λες να πιστέψω για να γνωρίσω και πως ίσως δεν θα έπρεπε να ασχολούμαι με την Παλαιά Διαθήκη. Μου δίνεις ως παράδειγμα τη ζωή του Άγιου Στέφανου και μιλάς για το big bang που δημιουργήθηκε από το τίποτα και αυτό σε οδηγεί στο συμπέρασμα πως υπήρχε ο θεός πιο πριν. Τέλος μου λες πως η επιστήμη δεν είναι εχθρός της θρησκείας.
   Καλά τα λέω ως εδώ; Ελπίζω.

   Ας τα πάρουμε με τη σειρά, τη χρονολογική τουλάχιστον όσο είναι δυνατόν.
   Το big bang δεν είναι αυτό που τόσο απλοϊκά περιέγραψες. Προτείνω πριν το απορρίψεις ώς ένα μπαμ από το τίποτα να διαβάσεις περισσότερα για αυτό. Δεν πρόκειται για λεπτομέριες. Το big bang δεν δημιουργήθηκε από το τίποτα, αλλά δεν θα μπω σε λεπτομέριες εδώ. Αλλά ακόμα και αν ήταν έτσι (που δεν είναι), το συμπέρασμα πως πριν από το big bang υπήρχε ο θεός είναι εντελώς αυθαίρετο και δεν στηρίζεται παρά μόνο από τα πιστεύω σου.

   Δεν ξέρω αν η επιστήμη είναι εχθρός της θρησκείας, αλλά σίγουρα δεν είναι συμβατά. Το ένα ισχυρίζεται πως έχει όλες τις απαντήσεις και όταν το δεύτερο δείχνει πως τα πράγματα δεν είναι όπως τα λέει το πρώτο, τότε το πρώτο κάνει απίστευτη φασαρία και δημιουργεί προβλήματα πριν αποδεχτεί αυτό που λέει το δεύτερο, αν το κάνει ποτέ. Μάντεψε ποιό είναι το δεύτερο και ποιό το πρώτο.

   Αυτά που εσύ θεωρείς γνώση που αποκτάται από την μελέτη είναι βασισμένα σε μια σειρά βιβλίων που έχουν μαζευτεί σε αυτό που αποκαλείται Καινή Διαθήκη. Το πρόβλημα είναι πως αυτά τα βιβλία είναι αγνώστου συγγραφέως, διαφωνούν μεταξύ τους σε σημαντικά θέματα όπως η γέννηση και η σταύρωση του Ιησού και έχουν τρομακτικές ανακρίβιες. Παράλληλα αυτά που γράφουν δεν βεβαιώνονται από καμία άλλη ιστορική πηγή και έτσι, σαν ιστορική πηγή, η Καινή Διαθήκη είναι το λιγότερο εξαιρετικά προβληματική και το χειρότερο απορριπτέα. Το γεγονός πως έχεις βασίσει όλη σου την πίστη και γνώση σε αυτά τα βιβλία και δεν σε προβληματίζει καθόλου, είναι εξαιρετικά ανησυχητικό και ενδεικτικό της έλλειψης κριτικής σκέψης και τυφλής αποδοχής του δόγματος με το οποίο σε μεγαλώσανε. Στην τελική γιατί να υπάρχει ο Χριστιανικός θεός και όχι ένας ή όλοι οι χιλιάδες θεοί που έχει εφεύρει ο άνθρωπος από την απαρχή της ιστορίας του;

   Κάνεις λάθος, δεν μισώ τον Χριστιανισμό αν και σε εσάς τους Χριστιανούς σας αρέσει η αίσθηση καταδίωξης μιας και σας φέρνει πιο κοντά στον θεό σας. Διάθεση αποδόμησης βέβαια έχω έντονη αλλά δεν είναι και κάτι δύσκολο. Ο χριστιανισμός και οι άλλες θρησκείες έχουν τόσα πολλά προβλήματα που το να τις αποδομήσεις είναι τόσο εύκολο όσο το να κλέψεις την καραμέλα της 4χρονης κόρης μου. Ούτε βέβαια τους Χριστιανούς μισώ. Μερικοί από τους καλύτερους φίλους μου δηλώνουν ευθέως πιστοί χριστιανοί.
   Το πρόβλημά μου είναι, και θα το ήξερες αν διάβαζες το μπλογκ μου πιο συχνά, η διάθεση της εκκλησίας να πιέσει όλους, συμπεριλαμβανομένου και τα μη μέλη της, στα δικά της πρότυπα. Η δύναμη της εκκλησίας στην Ελλάδα είναι τεράστια και βρίκεται παντού. Όταν αποφασίσετε λοιπόν οι πιστοί να ασχοληθείται ιδιωτικά με τον θεό σας και δεν με αναγκάζεται να μαθαίνω θρησκευτικά στο σχολείο, να πληρώσω τους μισθούς των παπάδων σας, ή να προσαρμόσω τη ζωή μου στις ανάγκες της θρησκείας σας, τότε και εγώ θα σιωπήσω και δεν θα ξαναενοχλήσω.

   Μέχρι τότε, σε ευχαριστώ για το σχόλιό σου, αλλά δεν νομίζω πως μπορείς να μου πεις κάτι που δεν έχω ακούσει τουλάχιστον 10 φορές από άλλα άτομα που όλα ισχυρίζονται, όπως εσύ, πως δεν κατέχουν την αλήθεια και πως είναι μετριόφρονες και απλοί, αλλά που στο βάθος τους διακρίνει η αλαζονία να πιστεύουν πως γνωρίζουν την μοναδική αλήθεια και πως είναι καθήκον τους να σώσουν την αμαρτολή ψυχή μου.

   Σε ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω.

   Μου αρέσει!

 2. Πετρος Αύγουστος 10, 2014 στο 15:55 Reply

  Να σημειώσω ότι το βιβλίο τρελό Γιάννης αναφέρεται σε ένα πρόσωπο το οποίο ούτε καν υπήρξε μάλλον. Τώρα βγάζουν και δεύτερο τόμο … Φυσικά τα testimonies στο βιβλίο για τις ιςτοριες εμφανίζονται με ψευδώνυμο όπως και με ψευδώνυμο εμφανίζεται και μια τραγική μορφή … Ένας τραβεστι τον όποιον έφερε κοντά στο θεό ο τρελό Γιάννης. Βασικά υποτίθεται ότι ήταν ένας κατα Χριστον σαλος αυτός ο τρελό Γιάννης αλλά δε νομίζω ούτε καν να υπήρξε ως άτομο. Φυσικά το βιβλίο γίνεται αποδεκτό χωρίς κριτική σκέψη, όπως και το θαύμα που έφτιαξε ο παστίτσιος που ήταν μούφα δική του που ειναι φυσικά και ο λόγος για τον όποιον τον πολέμησαν, γιατι η αλήθεια τους έτσουξε. Επίσης ο παστιτσιος δεν κορόιδευε τον πατέρα παισιο αλλά όσους τον εκμεταλλεύτηκαν σαν προφήτη και συνεχίζουν τα ίδια. Έβγαλαν μέχρι και βιβλίο για έναν ινδουιστη που ταχα ξέφυγε με θαυματουργικες βοήθειες απο τον παισιο. Το βιβλίο ειναι γραμμένο με ψευδώνυμο. Γνωρίζω κοντινό φίλο αυτού του ανθρώπου που το έγραψε με ίδια μυαλά και ο οποίος πρόσφατα είχε πεςει θύμα της απάτης για το θέμα του βιβλιοπωλείου στην αμερικη που άνοιξε Νιγηριανός (που το διαφημίζει το σταρ) το οποίο στην πραγματικότητα έχει κλείσει εδώ και χρόνια, Όταν γνωστός μου του υπέδειξε την αλήθεια έχοντας μιλήσει με τον πρώην ιδιοκτήτη που επιβεβαίωσε του λόγου το αληθές, αυτός τον έβρισε και συνέχισε να διαφημίζει το ίδιο ψέμα. Να σημειωθεί ότι και ο μακαρίτης π. Πολύκαρπος Μαντζαριδης αναφέρθηκε γραπτώς στις αλλοιώσεις των λόγων του πατρος παισιου απο το μοναστήρι της Σουρωτής. Ποιος έχει κάνει έλεγχο των πηγών για όλα αυτά τα θέματα με ονόματα και αναφορές κλπ? κανένας, όλοι δέχονται ο,τι τους λένε σαν πρόβατα.

  Το δεύτερο βιβλίο που έβγαλε για τον παισιο ο βιογράφος του (δοχείο κάπως λεγόταν) Χριςτοδουλος, αναφέρει συν τοις αλλοιώς ότι ο παισιος του είχε πει ότι τα δέκα καρέτα της αποκάλυψης ηταν η ευρωπαϊκή ένωσης με τα δέκα κράτη της…. Οποτε αν αυτό ειναι αλήθεια τότε θα έπρεπε όλοι αυτοί που υποστηρίζουν τον παισιο να καταλάβουν ότι πρόκειται περί ψευδοπροφητη

  Μου αρέσει!

 3. Πετρος Αύγουστος 10, 2014 στο 15:59 Reply

  Σορυ αλλά το auto correct παίρνει και δίνει. Τα δέκα κράτη της ΕΕ φυσικά και όχι καρέτα. Και συν τοις αλλοις. Επίσης θυμήθηκα το όνομα του βιβλίου. Σκευος εκλογής του Μοναχου Χριστοδούλου, βιογράφου του πατρος Παισιου.

  Μου αρέσει!

 4. Πετρος Αύγουστος 10, 2014 στο 16:03 Reply

  Ουφ τελικά το πέτυχα. Τα δέκα κερατα του θηριου της αποκάλυψης ότι ειναι τα δέκα κράτη της τότε ευρωπαϊκής ενώσεως. Μόνο που απο τότε όχι μόνο δεν έπεσε η ευρωπαϊκή ένωση (άλλη προφητεία αυτή) αλλά και … Έβγαλε και αλλά κερατα. (Μάλλον πρέπει να σταματήσω να γράφω απο το ipad χωρίς σωστό πληκτρολόγιο)

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: