Η επικινδυνότητα της άγνοιας


Για το θέμα των εμβολίων δεν έχω γράψει πολλές φορές κυρίως επειδή, στην Ελλάδα, το θέμα δεν έχει πάρει τις διαστάσεις που έχει στην Αμερική.

Αλλά που και που πέφτει στα χέρια μου κάτι που δεν μπορώ να μην το μοιραστώ μαζί με τους 19 αναγνώστες αυτού του blog. Μια τέτοια περίπτωση είναι αυτή. Πρόκειται για την ανάρτηση στο Facebook μιας εντελώς ηλίθιας φωτογραφίας που λέει πως δεν θα πρέπει να εμπιστευόμαστε τα εμβόλια και πως δεν θα πρέπει να εμβολιάζουμε τα παιδιά μας. Το επιχείρημα του δημιουργού της φωτογραφίας είναι εντελώς σαθρό μιας και δείχνει παντελή άγνοια για το πως δημιουργούνται και δουλεύουν τα εμβόλια στο σώμα μας.

Ευτυχώς έρχεται κάποιος που λέει πως είναι επιστήμονας και είναι αρκετά θυμωμένος και ελαφρώς πιομένος, όχι μόνο για να απαντήσει αλλά και να δώσει πολύ συγκεκριμένα επιχειρήματα για το πως δουλεύουν τα εμβόλια. Αν και δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τα γραπτά του (λόγω άγνοιας του αντικειμένου), μου φαίνεται ακριβές.

Το θέμα πάντως είναι ξεκάθαρο ακόμα και χωρίς τη διευκρίνηση του επιστήμονα. Τα εμβόλια δεν προκαλούν αυτισμό και είναι εξαιρετικά σημαντικά για την συλλογική υγεία μας. Έχουν παρενέργειες αλλά τα οφέλη τους με διαφορά υπερτερούν των προβλημάτων τους και όλα αυτά έχουν αποδειχθεί  επιστημονικά.

Απολαύστε λοιπόν την απάντηση (είναι στα αγγλικά. Δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό, λυπάμαι).

bdc9f6cbb2d0ea27dd1cf81434509887529e9417d2641417f626e6b365543e46

Advertisements

Tagged: , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: