Ο ξεμωραμένος γέρος και οι πιστές γυναίκες


225j9j875Για άλλη μια φορά ο Μητροπολίτης Σεραφείμ έβαλε τη σφραγίδα του σε ένα κείμενο που μόνο στον μεσαίωνα θα μπορούσε να είχε γραφτεί.

Μάλιστα δεν θα το είχε γράψει ο οποιοσδήποτε αλλά κάποιο μέλος της Ισπανικής Ιεράς Εξέτασης!

Γράφει λοιπόν ο Σεραφείμ, σχολιάζοντας το σύμφωνο συμβίωσης με το οποίο θα μπορούν και νομικά να αναγνωρίζονται σαν ζευγάρια ακόμα και τα ομόφυλα, πως οι γυναίκες είναι μοχθηρές!

Ο Μητροπολίτης αναφέρει ως πηγή έναν Ιταλό εγκληματολόγο λες και είναι ειδικός, ο οποίος λέει πως οι γκέι συνδυάζουν τον δυναμισμό των ανδρών και την μοχθηρία των γυναικών και για αυτό δεν έχουν ηθικές αναστολές και μεταφυσικά ιδεώδη.

Το απόσπασμα από την επιστολή ως έχει:

«Δέν θά διαλανθάνει ἀσφαλῶς τῆς ἐπιστημονικῆς Σας συγκοτήσεως ὁ περιώνυμος ὁρισμός τοῦ μεγάλου Ἰταλοῦ ἐγκληματολόγου Τσέζαρε Λομπρόζο (1835-1909) «ὁ ἀρρενοθήλυς κέκτηται τόν δυναμισμόν τοῦ ἄρρενος καί τήν μοχθηρία τοῦ θήλεως, δέν ἔχει οὐδεμία ἠθικήν ἀναστολήν καί οὐδέν μεταφυσικόν ἰδεῶδες» πού δεικνύει ἐναργῶς τά τραγικά ἀποτελέσματα αὐτῆς τῆς συμπεριφορᾶς».

Εντάξει, όποιος έχει παντρευτεί ίσως να μην διαφωνεί απόλυτα με τον Μητροπολίτη. Ίσως μάλιστα κάποιος θα μπορούσε να πει πως οι γυναίκες μας παντρεύονται επειδή ακριβώς είναι μοχθηρές.

Αλλά επειδή αυτά τα άρθρα τα διαβάζει και η γλυκιά γυναίκα μου, θέλω να βάλω τα πράγματα στη θέση τους και να ξεκαθαρίσω πως…τέλος πάντων.

Πέραν της πλάκας, κάποιος θα πρέπει να μιλήσει στον σεβασμιότατο και να τον ενημερώσει πως δεν ζούμε ούτε με τους Ταλιμπάν ούτε και στον μεσαίωνα. Πέραν της ψύχωσης των άγιων Ποιμένων με την ομοφυλοφιλία και το τί κάνουν οι ενήλικες στις κρεβατοκάμαρές τους, η θρησκεία εξακολουθεί να θεωρεί τις γυναίκες κατώτερες και να τις στολίζει με κοσμητικά επίθετα τύπου «μοχθηρές». Αλλά, όσοι έχουμε μυαλό, τα έχουμε απορρίψει αυτά σαν αβάσιμες ηλιθιότητες και προϊόντα μιας θρησκείας που αξία δίνει μόνο τους άντρες.

Αλλά το μεγαλύτερο ερώτημα παραμένει: οι γυναίκες που δηλώνουν πιστές, πως νιώθουν με παρόμοιες ανακοινώσεις των θρησκευτικών τους ηγετών;

Advertisements

Tagged: , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: