Ψεκασμένα επιχειρήματα


Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που ασχολήθηκα με τις θεωρίες συνωμοσίας περί αεροψεκασμών. Στο πρώτο άρθρο για το θέμα αυτό και το πιο εκτενές, έγραψα στο τέλος μια λίστα με ερωτήσεις.

Μεταξύ αυτών των ερωτήσεων ήταν και η ακόλουθη:

Όλοι αυτοί που ψεκάζουν ξέρουν πως όταν ψεκάζεις από τόσο ψηλά τα χημικά που ρίχνεις μπορεί να βρεθούν χιλιόμετρα μακριά λόγω των ανέμων. Συνεπώς δεν υπάρχει ασφαλές μέρος για να κρυφτείς από τους ψεκασμούς. Καταλήγουμε λοιπόν στο συμπέρασμα πως όλοι όσοι αναφέρθηκαν στην προηγούμενη παράγραφο, αλλά και αυτοί που κρυφά οργανώνουν το όλο σχέδιο για ίδιον όφελος, θέλουν να πεθάνουν τόσο αυτοί όσο και οι οικογένειές τους. Πόσο πιθανό είναι να συμβαίνει κάτι τέτοιο;

Την ίδια ερώτηση έχω κάνει αρκετές φορές σε διάφορες διαδικτυακές συζητήσεις και μια λογική απάντηση δεν έχω πάρει.

Χθες ανακάλυψα πως η Ομάδα Δράσης Αττικής κατά των χημικών αεροψεκασμών (ΟΔΑ) (ναι υπάρχει και τέτοια) ήταν προσκεκλημένη στην εκπομπή του Τράγκα στο κανάλι Ε. Το κομμάτι της εκπομπής όπου αναφέρονται οι αεροψεκασμοί διαρκεί περίπου μία ώρα και κυριαρχεί ο παραλογισμός και η ακραία συνωμοσιολογία όχι όμως από την ΟΔΑ αλλά από τους άλλους καλεσμένους. Τα δύο μέλη της ΟΔΑ που ήταν στο πάνελ πρέπει να μίλησαν συνολικά περίπου 5 λεπτά μόνο. Πρόλαβαν όμως και είπαν διάφορα από τα οποία θα επικεντρωθώ σε ένα. Στο τέλος και υπό την πίεση του χρόνου προσπάθησαν να δώσουν απάντηση στο παραπάνω ερώτημα και η απάντηση είχε ως εξής:

Γιατί μας λέτε πως δεν είναι λογικό τα άτομα που είναι υπεύθυνα για τους ψεκασμούς να σκοτώνουν τις οικογένειές τους και τους εαυτούς τους, αφού η ανθρωπότητα έχει κάνει πάνω από 2.000 πυρηνικές δοκιμές και αυτές είναι μόλυνση και καταστροφή τεράστιας κλίμακας. Αυτό δεν αποδεικνύει πως και στο θέμα των αεροψεκασμών θα υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν πρόβλημα να αυτοκτονήσουν;

Το επιχείρημα λοιπόν είναι πως οι πυρηνικές δοκιμές και οι αεροψεκασμοί είναι το ίδιο πράγμα και μιας και είναι γεγονός πως έχουν γίνει χιλιάδες δοκιμές που είναι επιβλαβείς για τον άνθρωπο, προκύπτει πως γίνονται και αεροψεκασμοί και οι εμπλεκόμενοι δεν έχουν πρόβλημα να σκοτώσουν τα παιδιά τους.

Πράγματι έχουν γίνει περίπου 2.000 πυρηνικές δοκιμές σε όλο τον κόσμο και παρακάτω μπορείτε να δείτε ποιές χώρες τις έχουν κάνει αλλά και που τις έχουν κάνει που είναι και το πιο σημαντικό:

(πηγή Wikipedia)

Αν δούμε λίγο προσεκτικά αυτή τη λίστα θα προσέξουμε πως όλες, μα όλες οι πυρηνικές δοκιμές έχουν γίνει ή σε ακατοίκητες περιοχές του πλανήτη ή υπόγεια σε ορυχεία. Αν εξαιρέσουμε την πρώτη δοκιμή στη Νεβάδα που έγινε από το Project Manhatan, και στην οποία είχαμε άτομα κοντά στην έκρηξη με αποτέλεσμα να μολυνθούν από ραδιενέργεια, καθώς και μία ακόμα των Ρώσων (που γνωρίζουμε) που είχαν βάλει στρατό κοντά, τότε όλες οι άλλες ήταν μακριά από ανθρώπους. Μάλιστα έγιναν προσπάθειες, ειδικά από τη στιγμή που μάθαμε τί κάνει η πυρηνική ενέργεια στον άνθρωπο, όλες οι δοκιμές να γίνουν όσο πιο μακριά γίνεται από κατοικημένες περιοχές.

Στην παρακάτω εικόνα βλέπουμε την έκθεση σε ραδιενέργεια από τις δοκιμές στη Νεβάδα.

US_fallout_exposure

Δεν άργησαν οι επιστήμονες να καταλάβουν τί συμβαίνει και οι πιέσεις να σταματήσουν οι δοκιμές άρχισαν να αυξάνονται μέχρι την τελική τους παύση.Πουθενά στον κόσμο πλέον δεν γίνονται πυρηνικές δοκιμές εκτός της Β. Κορέας, ένα κράτος μισότρελο το οποίο όμως κάνει τις δοκιμές του υπόγεια!

Άρα, οι επιστήμονες, οι στρατιωτικοί και οι πολιτικοί που ήθελαν και θέλουν δοκιμές, όχι μόνο δεν ήθελαν να σκοτώσουν δικούς τους ανθρώπους, αλλά στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, δεν ήθελαν να σκοτώσουν ούτε καν άγνωστους!

Συνεπώς το επιχείρημα αυτό, το ότι αφού κάναμε πυρηνικές δοκιμές δεν έχουμε πρόβλημα να αυτοκτονήσουμε με αεροψεκασμούς, όπως μας το παρουσίασε η ΟΔΑ, δεν στέκει μιας και οι χημικοί αεροψεκασμοί, αν συμβαίνουν, δεν μπορούν να ελεγχθούν και καταλήγουν πάνω στον οποιονδήποτε, ακόμα και στις οικογένειες και τους ίδιους τους “ενόχους” μιας και σε αντίθεση με τις πυρηνικές δοκιμές, η συντριπτική τους πλειοψηφία γίνεται σε κατοικημένες περιοχές.

Αλλά κακώς ασχολούμαι με αυτά τα επιχειρήματα. Αυτό που θα έπρεπε να γίνει και δεν έχει γίνει ακόμα, είναι να μας παρουσιάσουν ξεκάθαρες αποδείξεις πως οι χημικοί αεροψεκασμοί συμβαίνουν, όπως οι ίδιοι τους περιγράφουν. Μέχρι να γίνει αυτό οι συζητήσεις μας είναι φιλοσοφικού χαρακτήρα και τη φιλοσοφία τη βαριέμαι όσο λίγα πράγματα.

Advertisements

Tagged: ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: