Η ομοιοπαθητική γιατρεύει τα πάντα


Χθες έγραφα πως μια έρευνα έχει δείξει πως όταν κάποιοι έχουν δυνατά πιστεύω για κάποιο θέμα τότε ότι επιχειρήματα και αν τους δώσεις, ότι αποδείξεις και αν τους παρουσιάσεις, έχουν την τάση να τις αγνοούν και να προσκολλούνται με μεγαλύτερη δύναμη στα πιστεύω τους.

Είναι λοιπόν πολύ πιθανό να έχει συμβεί το ίδιο και με τους ομοιοπαθητικούς οι οποίοι δέχονται επίθεση από την επιστήμη και δη την ιατρική η οποία βέβαια είναι το εργαλείο των μεγάλων φαρμακευτικών που πουλάνε θανατηφόρα σκουπίδια, που ξεγελούν τον κόσμο, που προκαλούν μιζέρια και στενοχώρια, που μας κάνουν πειραματόζωα, που…που…που, όρεξη να έχω να γράφω και εσείς να διαβάζετε. Αν θέλετε τη γνώμη μου για την ομοιοπαθητική δείτε εδώ και αν θέλετε να πάρετε μια γρήγορη γεύση δείτε το βίντεο στο τέλος.

Έτσι λοιπόν είμαι στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσω τις νέες κατακτήσεις της ομοιοπαθητικής. Τα νέα σκευάσματα που υπόσχονται νέα επίπεδα ανακούφισης από σημαντικές παθήσεις. Στο site του John Benneth μπορείτε να μάθετε πως η ομοιοπαθητική δίνει λύνει στα παρακάτω (τα νούμερα είναι ετήσια κρούσματα στην Αμερική):

 • 14.000 ατυχήματα στην εργασία: Δίνοντας aconitum napellum θα μπορούσε να μειωθεί το σοκ. Αν το ήξερα νωρίτερα θα είχα γλυτώσει το χτύπημα του μεγάλου ποδοδάχτυλου σε αυτή την καταραμένη παλέτα που άφησαν μέσα στη μέση σίγουρα σαν παγίδα για εμένα! Κάτι για τις συνωμοσίες εναντίον μου γιατί δεν έχει η ομοιοπαθητική;
 • 20.000 δηλητηριάσεις  από το βακτήριο E Coli: Μία δόση Pyrogenium αρκεί να λύσει αυτό το πρόβλημα και η γυναίκα μου θα είχε γλυτώσει αρκετές ώρες καθισιού στη τουαλέτα (αν και δεν είμαι σίγουρος τί είχε ακριβώς, απλώς είχε φάει εκείνα τα οικολογικά λαχανάκια Βρυξελλών).
 • 30.000 παιδιά κακοποιούνται το χρόνο από τους γονείς τους. Το Magnesium muriaticum θα μπορούσε να βοηθήσει. Δεν διευκρινίζεται ποιός πρέπει να ακολουθήσει την ομοιοπαθητική θεραπεία, οι γονείς ή το παιδί, αλλά ας το πάρουν και οι δύο να είμαστε σίγουροι.
 • 60.000 άτομα δηλητηριάζονται από τοξικά χημικά: Δεν μας δίνει συγκεκριμένο σκεύασμα αλλά γενικά η ομοιοπαθητική βοηθάει και αυτές τις περιπτώσεις. Τώρα τί εννοεί με τη λέξη χημικά δεν είναι ξεκάθαρο μιας και όλος ο κόσμος γύρω μας είναι προϊόν της χημείας και όλα μπορούν να είναι τοξικά. ΟΛΑ!
 • 85.000 τραυματισμοί από όπλα και από αυτούς οι 38.000 οδηγήθηκαν στο θάνατο: εδώ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια ευρεία γκάμα σκευασμάτων όπως edum pelustre , aconitum napellum και arnica Montana. Την επόμενη φορά λοιπόν που κάποιος θα έχει όρεξη να πυροβολήσει το πόδι του με τη κυνηγετική καραμπίνα, ας πάρει ένα από τα παραπάνω και η όρεξη θα του περάσει. Αν λειτουργούσε αποτρεπτικά για την όρεξη για σοκολάτα σήμερα θα έβλεπα τους κοιλιακούς μου.
 • 100.000 άτομα αρρωσταίνουν από μικρόβια σχετικά με τη δουλειά τους: πάρτε Tuberculinum, Am-c. ARS. Bar-c. Bell. CALC. Caust. Chin. Cina Hep. Iod. Kali-c. Lach. Lyc. Merc. Nit-ac. Nux-v. Phos. Puls. Rhus-t. Sil. SULPH και θα δείτε! Δεν έχω ιδέα τί είναι τα παραπάνω, απλώς αντιγράφω.
 • 100.000 άτομα πεθαίνουν από αρρώστιες σχετικές με τη δουλειά τους: και εδώ η ομοιοπαθητική έχει τη λύση αλλά δεν μας λέει τί να πάρουμε. Σε αυτό το σημείο αρχίζω να αναρωτιέμαι μήπως η καλύτερη λύση είναι απλώς να αλλάξεις δουλειά.

και τέλος, το καλύτερο από όλα

 • 150.000 παιδιά εξαφανίζονται κάθε χρόνο: Η ομοιοπαθητική το λύνει και αυτό με Absin. Cimic. OP. Phos. Plb. Rhus-t. Staph. Stram., Falco-p, και Magnesium muriaticum. Απίστευτο και όμως αληθινό, αλλά πάλι δεν διευκρινίζει ποιός πρέπει να κάνει αυτή τη θεραπεία, το παιδί που εξαφανίζεται, οι γονείς που πιθανόν να το σπρώχνουν με την κακοποίηση (εμ, δεν πήραν το φάρμακο που είπαμε και να!), οι πιθανοί απαγωγείς, όλοι οι παραπάνω;

Δεν ξέρω εσάς αλλά τέτοιες βλακείες εμένα με θυμώνουν πολύ, πάρα πολύ. Το να ισχυριστεί κάποιος πως με ζάχαρη και νερό μπορεί να θεραπεύσει το κρύωμα είναι ένα θέμα. Η επιστήμη είναι ξεκάθαρη, αλλά τέλος πάντων.

Αλλά το να ισχυριστεί πως με την ομοιοπαθητική θα μειώσει την παιδική κακοποίηση, ή πως θα μειώσει τις εξαφανίσεις παιδιών…ε, νομίζω πως αν κάπου έπρεπε να έχουμε τραβήξει μια γραμμή, το σημείο θα ήταν πολύ πιο πίσω από αυτά που μαθαίνουμε από τον John Benneth. Αν μη τί άλλο ίσως θα έπρεπε άμεσα να κληθεί ο συγκεκριμένος κύριος να αποδείξει τα λεγόμενά του. Αν δεν μπορέσει τότε να γίνει γνωστό πως είναι τσαρλατάνος για να το μάθουν και οι ανυποψίαστοι.

Γιατί άλλο είναι να πατάς στο φαινόμενο του πλασέμπο για να πουλήσεις νερό και άλλο είναι να παίζεις με ανθρώπινες ζωές  σε αυτό το επίπεδο. Κάπου πρέπει να σταματήσει.

Πηγές:

Advertisements

Tagged: , , ,

4 thoughts on “Η ομοιοπαθητική γιατρεύει τα πάντα

 1. […] ομοιοπαθητική έχω αναφερθεί πολλές φορές και ποτέ με καλά λόγια. Πρόκειται για μια […]

  Μου αρέσει!

 2. […] λοιπών στοιχείων) Zyκlon B εδώ, όσο και ο Greek Sceptic εδώ, εδώ, εδώ κι εδώ. Φυσικά, αποτελεί και αγαπημένο θέμα του Ben […]

  Μου αρέσει!

 3. Margarita Απρίλιος 26, 2014 στο 18:11 Reply

  δοκιμασε την και μετα γραψε για αυτην.

  Μου αρέσει!

  • Theodore Απρίλιος 26, 2014 στο 18:50 Reply

   Μαργαρίτα σε ευχαριστω για το σχόλιό σου.

   Ευτυχώς για εμάς τους ανθρώπους, η εποχή που έπρεπε να δοκιμάζουμε κάτι προκειμένου να μάθουμε αν έχει θετικό, αρνητικό ή κανένα αποτέλεσμα, έχει περάσει.
   Χάρη στην επιστήμη πλέον υπάρχουν μέθοδοι όπου μπορούμε να ελέγξουμε σχεδόν τα πάντα και να καταλάβουμε αν κάτι δουλεύει ή όχι, ακόμα και χωρίς να τα δοκιμάσουμε. Για παράδειγμα, σύμφωνα με το όριο του Avogadro, σε διάλυμα μεγαλύτερο από 6χ1023 δεν υπάρχει πιθανότητα να βρούμε έστω και ένα μόριο του ενεργού συστατικού.
   Στην προκειμένη περίπτωση, έχουμε ακριβώς αυτές τις αναλογίες δραστικής ουσίας και νερού. Γιατί να δουλέψει;
   Αλλά ακόμα και αν δεν δέχεσαι το παραπάνω, και επιμένεις στη δοκιμή, υπάρχει ολόκληρη βιβλιογραφία από έγκυρες μελέτες που δείχνουν πως η ομοιοπαθητική δουλεύει όσο το πλασέμπο.
   Μπορείς να δεις εδώ για περισσότερα:
   https://greeksceptic.com/2012/10/25/ομοιοπαθητική-απάτη-ή-θαύμα-homeopathy-fraud-or-miracle/

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: