Μονομαχία στο «Ελ-Εκκλησία»


Όσο και αν κριτικάρω τη θρησκεία και τους ανά την υφήλιο μαυροφορεμένους αντιπροσώπους του απόντα θεού, όσο και αν γράφω λογικά επιχειρήματα τα οποία πέφτουν στο κενό όταν τα διαβάζουν οι πιστοί, όσο και αν προσπαθώ να συνεισφέρω στο κίνημα της αθεΐας, τόσο καταλαβαίνω πως οι δικές μου ενέργειες είναι ένα τίποτα μπροστά στην αυτοκαταστροφική διάθεση ορισμένων από τους πωλητές της θρησκείας.

Μιλάω βέβαια για την ανοιχτή πρόσκληση/πρόκληση του Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφίμ προς τον Καθολικό Αρχιεπίσκοπο της Ελλάδας κ. Φώσκολο. Ακόμα και να ήθελα, παρόμοια ιδέα δεν θα μπορούσα να έχω και βέβαια αν την είχα γράψει θα την είχαν διαβάσει μόνο οι 17 αναγνώστες αυτού του μπλογκ.

225j9j875

Ο σίγουρος νικητής

Από τη στιγμή όμως που το πρότεινε ο Πειραιώς το μάθαμε όλοι και μπορούμε ελεύθερα να γελάμε.

Τί πρότεινε αυτός ο γραφικός, ρατσιστής, σεξιστής και γενικά άξιος αντιπρόσωπος του Χριστιανισμού; Να γίνει μια μονομαχία, ένα πείραμα μεταξύ των δύο αρχιεπισκόπων. Να πάρουν νερό, να το αγιάσουν ώστε να γίνει αγιασμός, να το σφραγίσουν και ένα μήνα μετά να το εξετάσουν. Ο Πειραιώς ισχυρίζεται πως το νερό που θα έχει αγιάσει ο ίδιος θα μυρίζει όμορφα και θα είναι πεντακάθαρο, ενώ αυτό που θα έχει αγιάσει ο ανταγωνιστής του θα βρωμάει και θα είναι βρώμικο.

Ο σίγουρος ηττημένος

Ο σίγουρος ηττημένος

Με αυτό το τρόπο θα αποδειχθεί, λέει ο Πειραιώς, πως ο θεός των Ορθοδόξων είναι ο πραγματικός θεός και αυτός των Καθολικών είναι ψεύτικος. Μας ενημερώνει εντέλει   πως, η πρόσκληση/πρόκληση σε μονομαχία είναι χρονικά “ανοιχτή” διότι είναι σίγουρος πως ο Καθολικός πωλητής ψευδής ελπίδας δεν θα δεχθεί αμέσως. Υποθέτω πως ο Πειραιώς πιστεύει πως ο κ. Φώσκολος θα δεχθεί αργότερα όταν η πίεση από το ποίμνιό του θα έχει γίνει αφόρητη και όλοι θα ζητάνε απόδειξη πως ο δικός τους θεός είναι ο αληθινός και όχι ο θεός των απέναντι. Τότε ο κ. Φώσκολος θα δεχθεί το πείραμα και το μεγαλείο του Ορθόδοξου θεού θα λάμψει και όλοι θα μάθουν, σε όλο τον κόσμο υποθέτω, ποιός είναι ο πραγματικός θεός.
Θα ακολουθήσει απορρόφηση της καθολικής εκκλησίας από την ορθόδοξη, η οποία ξαφνικά θα γίνει γιγαντιαίων διαστάσεων με πιστούς σε όλη την υφήλιο και όχι μόνο σε μερικές χώρες. Ο Πάπας θα προσφέρει το Βατικανό στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, όλη η περιουσία του Βατικανού θα περάσει στα άξια χέρια της ορθόδοξης εκκλησίας και η περιβόητη βιβλιοθήκη του Βατικανού θα σταλεί στο Άγιο Όρος όπου φυλάσσονται και άλλα σημαντικά κειμήλια της χριστιανοσύνης όπως είναι οι 6 θαυματουργές εικόνες της Παναγίας που έχει μόνο η μονή Βατοπεδίου μαζί με την Αγία Ζώνη (γιατί το μέσο με το οποίο μάζευε τα ρούχα της η Παναγία είναι άγιο παραμένει μυστήριο).

Πέραν όμως όλων αυτών των κοσμογονικών αλλαγών, με αυτό το πείραμα θα έχει αποδειχθεί και η ύπαρξη του θεού, μιας και, αν το πείραμα έχει γίνει σωστά και όλες οι παράμετροι που το επηρεάζουν είναι υπό έλεγχο, τότε η μοναδική εξήγηση θα πρέπει να είναι το θαυματουργό άγγιγμα του μεγαλοδύναμου ο οποίος αποφάσισε, μετά από χιλιάδες χρόνια εμφάνισης μόνο σε κορμούς δέντρων, βιτρίνες γραφείων και ψημένα κομμάτια ψωμί, να εμφανιστεί, έστω με τη μορφή έλλειψης μικροβίων και όμορφης μυρωδιάς, στο νερό του Πειραιώς! Μιλάμε για γεγονότα που θα συνθλίψουν τα κινήματα των άθεων που ανθίζουν ανά τον κόσμο και θα δώσουν μηδενική αξία σε όλα τα γραπτά μου σε αυτό το μπλογκ (όχι πως είχαν και καμιά ιδιαίτερη αξία ούτως ή άλλως, αλλά λέμε τώρα).

Δεν ξέρω αν οι περιορισμένες αφηγηματικές μου ικανότητες μπορούν να περιγράψουν το μεγαλείο της πρότασης/πρόκλησης του Πειραιώς, αλλά νομίζω πως είναι προφανές πως, μέσα στη παραζάλη και το ακαταλόγιστο που έχουν όλοι οι παπάδες (γιατί άραγε;), έδωσε με ένα “χτύπημα” λύση σε πάρα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η θρησκεία και δη η ορθοδοξία.

Προσωπικά λοιπόν είμαι υπέρ αυτού του πειράματος. Όχι μόνο πιστεύω πως θα κάνει καταπληκτική Reality TV μιας και οι εικόνες των αγχωμένων αλλά “σίγουρων για το αποτέλεσμα” ιερέων θα είναι πραγματικά ανεκτίμητες, αλλά θα δώσει σε όλους μας την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τις κωλοτούμπες τους όταν τα δύο φιαλίδια (του Πειραιώς και του κ Φώσκολου) θα βρεθούν να είναι ακριβώς στην ίδια κατάσταση (εφόσον έχουν ακολουθηθεί τα βήματα ενός σωστού πειράματος).
Θα είναι εντυπωσιακό να δούμε γιατί πιστεύουν πως ο θεός επέλεξε να βρωμίσει ή να διατηρήσει καθαρό το νερό και των δύο ιερέων αλλά και του δείγματος ελέγχου (control sample) το οποίο θα πρέπει να έχει δεχθεί ακριβώς την ίδια διαδικασία εκτός της ευλογίας.

Τέλος, ο Πειραιώς θα μπορέσει να κερδίσει και το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 1.000.000 δολαρίων που προσφέρει το ίδρυμα James Randi Educational Foundation

σε όποιον μπορέσει να αποδείξει, στις ελεγχόμενες συνθήκες ενός επιστημονικού πειράματος, την ύπαρξη παραφυσικών δυνάμεων. Είμαι σίγουρος πως το ίδρυμα, εκτός της αμοιβής, θα δεχθεί να οργανώσει αυτό τη μονομαχία μεταξύ των δύο ιερών τεράτων της χριστιανικής εκκλησίας ώστε να έχουμε ένα δίκαιο και ξεκάθαρο αποτέλεσμα.

Τί άλλο να ζητήσω, για πείτε μου;

Πηγές:

Advertisements

Tagged: , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: