Όταν η πολιτική ηγεσία υποκύπτει στη θρησκεία


Τις απόψεις της εκκλησίας τις ξέρουμε, δεν είναι καινούργιες και δεν έχουν αλλάξει από την εποχή που γράφτηκαν τα ευαγγέλια.

Ξέρουμε επίσης πως η εκκλησία πιστεύει πως ο κόσμος έχει ηλικία 6.000 χρόνων (δείτε εδώ) και πως η θεωρία του Δαρβίνου σχετικά με την εξέλιξη των ειδών είναι λανθασμένη στην καλύτερη περίπτωση, ή προϊόν του διαβόλου στη χειρότερη.

Τα παραπάνω δεν με πολυαπασχολούν μιας και ο καθένας έχει το δικαίωμα να ζει στο δικό του μικρόκοσμο και να αγνοεί την επιστήμη, ή όποια μέρη αυτής δεν τον βολεύουν. Βλέπετε, η επιστήμη είναι αυτή που έδωσε τη δυνατότητα στην εκκλησία να επικοινωνεί με τους πιστούς της μαζικά μέσω της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου. Η επιστήμη έδωσε τη δυνατότητα στους κληρικούς να επικοινωνούν με τα κινητά τους, να κυκλοφορούν με τα αυτοκίνητά τους, να δίνουν σωτήρια φάρμακα στα παιδιά τους. Αλλά όπου η θρησκεία σκοντάφτει στην επιστήμη τότε η επιστήμη απορρίπτεται για χάρη ενός βιβλίου που γράφτηκε στην εποχή του χαλκού από αμόρφωτους νομάδες και  αναφέρει πράγματα  για τα οποία δεν θα μπορούσαν να έχουν τις απαραίτητες γνώσεις.

Και ως εδώ καλά, είπαμε, αν ο Άνθιμος και ο κάθε Άνθιμος θέλει να πιστεύει σε βλακείες ποιός είμαι εγώ που θα τον σταματήσει. Όχι μόνο δεν μπορώ, αλλά δεν θέλω κιόλας!

Το πρόβλημα αρχίζει να δημιουργείται όταν οι πολιτικοί της χώρας μας πιστεύουν τόσο πολύ στις ίδιες μπαρούφες που αρχίζουν να έχουν παραισθήσεις. Γιατί πως να περιγράψεις τις δηλώσεις του Σαμαρά πως επικοινώνησε με το θεό; Αν κάποιος μετανάστης από το Κονγκό έβγαινε και έλεγε πως του μίλησε ένα άυλο πλάσμα που ζει στον ουρανό και έχει φτερωτούς βοηθούς να του κάνουν τα θελήματα, πόσοι από εσάς δεν θα γελάγατε και δεν θα τον απορρίπτατε με τη μία;

Βγαίνει λοιπόν ο Σαμαράς και λέει στις ανακοινώσεις του πως δεν θα αλλάξει τίποτα στη διδακτέα ύλη των σχολείων και τα θρησκευτικά θα συνεχίσουν να διδάσκονται κανονικά όπως και πριν, και σαν να μην έφταναν αυτά τα όμορφα γυρνάει και λέει απευθείας στον Άνθιμο, τον άνθρωπο που προτιμά τον σκοταδισμό και τη θρησκειολαγνεία του μεσαίωνα από το να δεχθεί τη θεωρία του Δαρβίνου: “Παναγιότατε, τέρμα αυτά”.

Εσάς δεν σας φαίνεται σαν να έφαγε βρισίδι ο Σαμαράς από τον Παναγιότατο και τώρα να του λέει: “εντάξει, τα μάζεψα τα σκυλιά μου, βλακείες πήγαν να κάνουν με τις αλλαγές, τέρμα αυτά!”;

Αυτή είναι η πολιτική ηγεσία που, μεταξύ άλλων, πρέπει να προσφέρει ένα σοβαρό και μοντέρνο εκπαιδευτικό σύστημα στα παιδιά μας ώστε αυτά να είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνιστικό κόσμο που θα βρουν μπροστά τους σε μερικά χρόνια; Με αυτό τον τρόπο μας δείχνει ο Σαμαράς και ο κάθε Σαμαράς πόσο σημαντική θεωρεί την επιστήμη και πόσο τη θρησκεία;
Παράλληλα βλέπουμε και ποιές είναι οι προτεραιότητές του. Όχι να φτιάξει ένα εκπαιδευτικό σύστημα που να ανταποκρίνεται στις μοντέρνες ανάγκες, αλλά ένα που θα στείλει τα παιδιά μας χρόνια, πολλά χρόνια πίσω.

Και μη μου πει κανένας “σιγά τώρα, η θεωρία της εξέλιξης δεν είναι σημαντική για τα παιδιά, ας μάθουν τα υπόλοιπα και θα είναι μια χαρά”, γιατί τότε θα ρωτήσω αν και η γεωλογία που δείχνει πως ο κόσμος δεν είναι 6.000 χρόνων και που υποστηρίζει τη θεωρία της εξέλιξης είναι το ίδιο άχρηστη. Μήπως και η φυσική και η αστρονομία που μας δείχνουν την ηλικία του σύμπαντος και δεν συμφωνούν με τη θρησκεία είναι άχρηστες επιστήμες; Μήπως τα μαθηματικά με τη βοήθεια των οποίων καταλήγουμε στα επιστημονικά συμπεράσματα είναι και αυτά άχρηστα μιας και οδηγούν στο διάβολο; Μήπως η βιολογία και η χημεία που και αυτές υποστηρίζουν τη θεωρία του Δαρβίνου; Μήπως να τα σβήσουμε όλα και να γίνουμε ένα νέο Ιράν (δεν απέχουμε και πολύ) και να δεχθούμε και τους νόμους της βίβλου και να ζούμε βάση αυτών;
Ξέρω, πολλοί θα σκέφτεστε “ε, τί κακό υπάρχει αν ζούμε με τους νόμους της βίβλου; Ο θεός τους έδωσε άρα είναι σωστοί”. Για όλους εσάς που σκέφτεστε κάτι τέτοιο θα πω μονάχα αυτό: η βίβλος λέει πως η τιμωρία ενός άτακτου παιδιού είναι ο θάνατος με λιθοβολισμό. Πάρτε λοιπόν κοτρώνες και  μπείτε στη σειρά γιατί προβλέπω να χύνεται πολύ αίμα.

Στο προ-προηγούμενο άρθρο έλεγα πως δεν είμαι συνέχεια θυμωμένος.

Σήμερα είμαι έξω φρενών!

ΥΓ1: Δεν σας ενοχλεί που ο Σαμαράς μοιάζει να δίνει λογαριασμό στους διάφορους Άνθιμος για το τί θα μαθαίνουν τα παιδιά μας στο σχολείο; Δεν είμαι βίαιος άνθρωπος αλλά αν ήταν κοντά μου αυτή τη στιγμή…

ΥΓ2: Ο Άνθιμος και ο κάθε Άνθιμος δεν έχει δικαίωμα να υπερασπίζεται τη αρχαιοελληνική κληρονομιά μας. Δεν πρέπει να ξεχνάει πως αν ήταν στο χέρι των πρώτων χριστιανών κανένα από τα μνημεία που έχουμε σήμερα δεν θα ήταν όρθιο! Αρκετά πια!

Πηγές:

Advertisements

Tagged: , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: