Η μαθηματική δομή της ελληνικής γλώσσας και άλλες τέτοιες βλακείες


Πολλά θέματα έρχονται και φεύγουν διότι δεν έχω τις γνώσεις να ασχοληθώ μαζί τους αλλά ούτε και το χρόνο να μάθω. Ένα τέτοιο είναι το αρκετά διαδεδομένο άρθρο σχετικά με τη μαθηματική δομή της Ελληνικής γλώσσας. Ήταν προφανές πως το κείμενο ήταν μπαρούφα, αλλά δεν είχα τις γνώσεις να το δείξω. Ευτυχώς για εμένα ο Νίκος Σαραντάκος στο δικό του μπογκ το κονιορτοποιεί με τρόπο που δεν αφήνει αμφιβολίες. Καλή διασκέδαση!

Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Ένα καινούργιο παραμύθι κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες στο ελληνικό Διαδίκτυο, ένα κείμενο που διατείνεται ότι «Μιλώντας ελληνικά διατυπώνουμε μαθηματικές εξισώσεις» και  έχει ήδη διαγράψει εντυπωσιακή πορεία, αφού έφτασε να δημοσιευτεί σε προβεβλημένους ιστότοπους σαν το «σκανδαλοθηρικό» παράρτημα του yahoo.gr (το οποίο βέβαια έχει και στο παρελθόν δημοσιεύσει απίστευτες μπαρούφες περί γλώσσας), ή τον γνωστό κυπριακό ιστότοπο CyToday. Κάποιοι φίλοι, και όχι ένας ή δύο, μου ζήτησαν να το σχολιάσω, κι έτσι προέκυψε το σημερινό άρθρο.

Δεν αξίζει να αναδημοσιεύσω ολόκληρη την ηλεμπαρούφα, θα σχολιάσω μερικά σημεία της. Στην αρχή, ο συντάκτης της διατείνεται ότι Η ελληνική γλώσσα δεν είναι τυχαία γλώσσα. Χτίστηκε πάνω στα μαθηματικά, και αυτό που ελάχιστοι ακόμα ξέρουν είναι ότι κάθε λέξη στην ελληνική έχει μαθηματικό υπόβαθρο. Συνεχίζει: Η πιο σημαντική τους ιδιότητα είναι ότι το κάθε γράμμα έχει μια αριθμητική τιμή/αξία, κάθε γράμμα είναι ένας αριθμός, οπότε κατ επέκταση και κάθε λέξη είναι ένας…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 2.556 επιπλέον λέξεις

Advertisements

Tagged: ,

One thought on “Η μαθηματική δομή της ελληνικής γλώσσας και άλλες τέτοιες βλακείες

  1. Iων Σεπτεμβρίου 5, 2013 στο 16:35 Reply


    Ο αρθρογράφος δεν ξέρει τι λέει και παραληρεί. Απορώ πώς το ΑΒ ξέπεσε τόσο ώστε να δημοσιεύσει ένα ανθελληνικό παραλήρημα.
    Βεβαίως και έχει και μαθηματική δομή και «νοημοσύνη» η ελληνική γλώσσα, βεβαίως και υπερέχει των άλλων γλωσσών κι αυτό το απέδειξε πρώτος ο Ιπποκράτης Δάκογλου σε τετράτομο μαθηματικό έργο. Δείτε αυτό το λίνκ, με τον μαθηματικό Αργυρόπουλο,… δείτε το όμως ολόκληρο, αν πράγματι θέλετε να σχηματίσετε άποψη.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: