Ο διαδικτιακός πόλεμος για τα Chemtrails


Πρόσφατα πέτυχα στο Facebook μια πρόσκληση για μια παγκόσμια συγκέντρωση κατά των αεροψεκασμών που θα γίνει στις 25/8 στο Σύνταγμα στην Αθήνα.

f710044bf79a4b1f5d8b085e5e5d9711_M

Αρχικά, αν με ρωτούσε κάποιος θα του έλεγα να μη χάσει το χρόνο του, αλλά τώρα δεν ξέρω. Ίσως να πρότεινα να παραβρεθεί. Τί μεσολάβησε; Έκανα κλικ στη φωτογραφία και με οδήγησε εδώ, το site των παιδιών που οργανώνουν και υποστηρίζουν αυτή την προσπάθεια, το να σταματήσουν οι «αεροψεκασμοί». Ακόμα και αν διαφωνώ μαζί τους το να οργανωθούν όπως έκαναν και να φτιάξουν και site είναι θετικό και επικροτώ.

Η πρώτη μου επιλογή στο site ήταν ένα tab που λεγόταν «Αποδείξεις Chemtrails». Δεν σας κρύβω πως είχα αγωνία! Η εικόνα που είδα ήταν αυτή:

αποδείξεις

Κενή! Εντάξει, ας είμαι δίκαιος. Είναι προφανές πως το site είναι νέο, σίγουρα το ενημερώνουν μόνοι τους χωρίς ιδιαίτερη χρηματοδότηση, οπότε αυτή και άλλες σελίδες είναι ακόμα υπό κατασκευή. Θα περιμένω όμως να δω τι αποδείξεις θα αναρτηθούν εκεί.

Συνέχισα να χαζεύω το site, όπως κάνω με όλα τα site που αποτελούν πηγές έμπνευσης και βρήκα ένα άρθρο που λέγονταν «Διαδυκτιακός Πόλεμος Εντυπώσεων». -«Ενδιαφέρον», σκέφτηκα και άρχισα να διαβάζω.

Οποία έκπληξη! Το άρθρο αυτό ήταν μια κριτική ενός δικού μου άρθρου που είχα γράψει παλαιότερα με θέμα τα Chemtrails! Το έδειξα αμέσως στη γυναίκα μου και μου είπε πως πρέπει να νιώθω όμορφα, «κοπλιμέντο» ήταν η λέξη που χρησιμοποίησε και είχε δίκιο (και να μην είχε τί θα έλεγα;). Είναι ωραίο κάποιος να διαβάζει τη δουλειά σου, ακόμα και αν δεν συμφωνεί μαζί σου. Είναι ακόμα πιο ωραίο ο άλλος να έχει επιχειρήματα τα οποία σε βάζουν σε σκέψεις για την αλήθεια του δικού σου κειμένου. Τί επιχειρήματα είχε η κριτική του άρθρου μου; Ας τα δούμε με τη σειρά που εμφανίζονται (με bold τα επιχειρήματα, με plain οι απαντήσεις μου):

 • Αυτοί είναι «διανοητικά ανάπηροι» ενώ εγώ είμαι «πεφωτισμένος». Προφανώς γράφτηκε με ειρωνική διάθεση αλλά δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο και προσπάθησα ιδιαιτέρως να αποφύγω τέτοιο ύφος. Νομίζω το πέτυχα, αλλά αν όχι θα ήθελα να μου δείξουν σε ποιό σημείο απέτυχα.
 • Φιλοδοξώ με «στόμφο» να αποδομήσω τη θεωρία των χημικών ψεκασμών. Έπρεπε να κοιτάξω τί σημαίνει η λέξη «στόμφος». Όχι πολύ καλό για κάποιον «πεφωτισμένο».
 • Χρησιμοποιώ απλή γλώσσα και συναίσθημα για να αγγίξω το μέσο χρήστη του διαδικτύου. Είναι κακό αυτό; Απλώς δεν μπορώ να γράψω καλύτερα, δεν είμαι συγγραφέας.
 • Επιχειρηματολογώ με «αερολογίες». Γιατί είναι αερολογίες; Που κάνω λάθος; Παρακαλώ επιστημονικά δεδομένα, όχι βίντεο του Youtube.
 • Όταν λέω πως το αλουμίνιο που υπάρχει στην ανάλυση της λάσπης είναι φυσιολογικό, κάνω λάθος. Μα δείχνω με στοιχεία γιατί είναι φυσιολογικό, που είναι το λάθος;
 • Προσπαθώ με έμπειρο και «ήρεμο» τρόπο. Το «ήρεμο» είναι σε εισαγωγικά που σημαίνει πως δεν είμαι ήρεμος; Αντιθέτως δεν βάζουν σε εισαγωγικά το «‘έμπειρο» που σημαίνει πως παραδέχονται πως είμαι έμπειρος; Μάλλον το αντίθετο θα έπρεπε να κάνουν.
 • «Χαϊδεύω» τη Μονσάντο. Το όνειρό μου είναι να με πληρώνει η Μονσάντο για να κηρύξω πόλεμο σε όλους αυτούς που την εναντιώνονται, αλλά μέχρι σήμερα όλες οι προσπάθειες στέφθηκαν με αποτυχία…
 • Είναι προφανές πως αρνήθηκα τη «τηλεμαχία» (ναι, μου προτάθηκε κάτι τέτοιο) γιατί δεν έχω επιχειρήματα. Όχι, ο λόγος είναι απλός: κανείς δεν θέλει να δει εμένα να μιλάω για αεροψεκασμούς. Κανείς! Ούτε καν η γυναίκα μου.

Τα παραπάνω τα βρίσκω εντυπωσιακά κυρίως γιατί αυτό το άρθρο, το δικό μου, από τότε που το έγραψα μέχρι σήμερα, έχει συνολικά 160 views. Δηλαδή κάποιοι έχουν δει το άρθρο 160 φορές αλλά όχι απαραίτητα διαβάσει (μπορεί να έφυγαν από τη σελίδα μετά από τις 10 πρώτες σειρές, λογικό μου φαίνεται) και σίγουρα είναι λιγότερα από 160 άτομα. Αν αφαιρέσουμε τους πιστούς της θεωρίας (παραδέχονται οι ίδιοι πως είναι θέμα πίστης χρησιμοποιώντας της λέξη «πιστεύω») που δεν γνωρίζω πόσοι είναι στην Ελλάδα και μερικούς φίλους που ξέρω πως το διάβασαν, οι ξένοι σ’ εμένα αναγνώστες δεν πρέπει να ξεπερνάν τους 100! Μιλάμε λοιπόν για άρθρο που ταρακούνησε τα Ελληνικά δεδομένα και δημιούργησε κύματα σε μέγεθος τσουνάμι! Έλεος!

Αλλά όλα αυτά είναι καλά. Δεν έχω πρόβλημα με την κριτική, ακόμα και όταν πρόκειται κατά το πλείστον για προσωπικές επιθέσεις που δεν βασίζονται σε επιχειρήματα. Δεν με ενοχλεί καν το γεγονός πως δεν απαντούν παρά μόνο σε ένα από τα επιχειρήματά μου (αυτό της λάσπης που αναλύθηκε) και ακόμα και εκεί δεν μου λένε γιατί κάνω λάθος. Εδώ που τα λέμε πάω γυρεύοντας όταν γίνομαι εθελοντικά ο υπερασπιστής της μεγάλης και κακιάς Μονσάντο.

Αυτό που με πείραξε, και με πείραξε πολύ, είναι που η διεύθυνση στην οποία θα βρείτε το άρθρο είναι η ακόλουθη: http://www.chemtrails.gr/component/k2/item/33-internet-debate-with-trolls
Διαβάστε τη προσεκτικά και πείτε μου τί βλέπετε…..το είδατε;…….τώρα;……Trolls? TROLLS?  Είμαι τρολ; Γιατί είμαι τρολ; Πώς έγινα τρολ; Επειδή έγραψα τη γνώμη μου στο δικό μου μπλογκ; Δεν πήγα στη δική τους σελίδα να γράψω κάτι. Δεν έκανα ούτε ένα σχόλιο, ούτε καν ένα like στη σελίδα που τηρούν στο Facebook. Αντιθέτως αυτοί ήρθαν στο μπλογκ μου, αυτοί μου έκαναν ερωτήσεις και αυτοί δημοσίευσαν τη συζήτηση στο δικό τους site. Και είμαι εγώ το τρολ;

Τέλος πάντων. Δεν έχει τόση σημασία και ξέρετε γιατί; Γιατί αν το προηγούμενο άρθρο μου το διάβασαν 160 άτομα max, αυτό δεν θα το διαβάσουν ούτε 50! Ναι, τόσοι πολοί. Μάλιστα δεν υπερβάλλω όταν λέω πως το αναγνωστικό μου κοινό δεν είναι πάνω από 20 άτομα. Είμαι χαρούμενος όταν όλο το μπλογκ, και τα 220 άρθρα, πιάσουν 50 views σε ημερήσια βάση και αν πιάσουν πάνω από 100 ανοίγουμε σαμπάνιες με τη γυναίκα μου για να το γιορτάσουμε! Τέτοια αναγνωσιμότητα. Τέτοιος πόλεμος.

Παλικάρια, ναι τώρα απευθύνομαι σε εσάς. Χαίρομαι που προσπαθείτε να κάνετε κάτι που πιστεύετε. Αυτό δείχνει πως το πιστεύετε πολύ και αυτό είναι καλό, μάλλον. Αν όμως θέλετε να μου «την πείτε» στα πλαίσια ενός υποτιθέμενου πόλεμου που διάφοροι, μεταξύ αυτούς και εγώ, έχουν ανοίξει εναντίον σας, καλό θα ήταν να έχετε επιχειρήματα συγκεκριμένα και βασισμένα στην επιστήμη. Το άρθρο που γράψατε δεν απαντά ούτε σε ένα από τα ερωτήματά μου, ούτε σε ένα από τα δικά μου επιχειρήματα. Πώς θέλετε να κάνετε διάλογο; Παρακαλώ πολύ μη μου στείλετε βίντεο και φωτογραφίες. Τα έχω δει όλα, δεν αποδεικνύουν τίποτα. Αν θέλετε να πείσετε εμένα αλλά και άλλους, προτείνω κάθε φορά που λέτε κάτι να το υποστηρίζετε με λογικά επιχειρήματα.

Παράδειγμα.

 • Λέτε: Οι γραμμές στο ουρανό που σβήνουν γρήγορα είναι contrails και συνεπώς αθώες, ενώ οι γραμμές που παραμένουν είναι χημικές και συνεπώς ένοχες.
 • Πείτε μου: Γιατί πιστεύετε πως τα contrails σβήνουν γρήγορα; Με ποιό τρόπο επιτυγχάνεται αυτό σε σχέση με τις «χημικές» γραμμές; Ποιός είναι ο μηχανισμός;

Έτσι λοιπόν κάθομαι στις 4 τα χαράματα και γράφω αυτό το κείμενο. Όχι γιατί θα κάνει πάταγο, ούτε γιατί θα είναι ένα λογοτεχνικό αριστούργημα, αλλά γιατί την ερχόμενη Κυριακή θα είναι η μάζωξη στο Σύνταγμα και θέλω και οι 17 αναγνώστες μου να μάθουν για αυτή εγκαίρως και να πάνε. Ναι, να πάνε. Όσο πιο πολοί πάνε τόσο το καλύτερο. Όσο πιο πολλές ερωτήσεις γίνουν πάνω στο θέμα τόσο το καλύτερο. Όσο πιο πολλοί ενδιαφερθούν τόσο πιο γρήγορα θα ακυρωθεί ή θα επιβεβαιωθεί η θεωρία των αεροψεκασμών. Προσωπικά δεν θα μπορέσω να πάω διότι θα είμαι ακόμα διακοπές, αλλά θα παρακολουθώ με αγωνία και θα είμαι εκεί στο πνεύμα.

Σύντομα υπόσχομαι ένα τελευταίο άρθρο, λίγο διαφορετικό από το προηγούμενο και από αυτό που διαβάζετε. Αλλά θα είναι έτοιμο το Σεπτέμβρη μάλλον διότι χρειάζεται πολύ δουλειά και δεν έχω τόσο χρόνο όσο θέλω. Οι πρώτες μέρες μετά την άδεια μου προβλέπονται εξαιρετικά δύσκολες οπότε θα έχω το μυαλό μου αλλού. Αλλά θα έρθει και όποιος έχει απαντήσεις ας τις δώσει. Μέχρι σήμερα δεν έχω πάρει ούτε μία.

Ελπίζω να μου αλλάξετε τη γνώμη και όταν γίνει αυτό θα με βρείτε στο πλευρό σας με το μπλογκ μου και τους 17 αναγνώστες μου να δίνουμε μάχη. Να θυμάστε όμως, το βάρος της απόδειξης είναι πάνω σας. Εσείς πρέπει να αποδείξετε πως οι αεροψεκασμοί συμβαίνουν και όχι εγώ πως δεν συμβαίνουν. Έτσι είναι τα πράγματα. Μέχρι τότε…πάω για μπάνιο.

Πηγή:

Advertisements

Tagged: , , ,

2 thoughts on “Ο διαδικτιακός πόλεμος για τα Chemtrails

 1. […] Πάντα περίμενα κάποια αντίδραση μιας και στόχος μου είναι, αν μπορέσω να αγγίξω αυτούς τους ανθρώπους που βασανίζονται με την ιδέα πως όλοι μας αργοπεθαίνουμε από το φαινόμενο των contrails, η οποία και ήρθε με τη μορφή ενός σύντομου διαλόγου και δικής μου απάντησης εδώ. […]

  Μου αρέσει!

 2. […] Δεν θα αναλύσω το θέμα ξανά, το έχω κάνει εδώ, εδώ, εδώ και εδώ. Το έχω κάνει σε τέτοιο βαθμό που νομίζω πως […]

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: