Τί έχει προσφέρει η θρησκεία στον κόσμο αυτό το μήνα


Συχνά αναφέρομαι στα δεινά που έχει προκαλέσει η θρησκεία στον κόσμο και στο πόσοι άνθρωποι έχουν πληγωθεί και πληγώνονται από αυτή.
Ακόμα πιο συχνά με έχουν κατηγορήσει πως στέκομαι σε παλαιότερα γεγονότα (σταυροφορίες, ιερά εξέταση, κτλ) για παραδέιγματα της ζημιά που έχει κάνει η θρησκεία και πως σήμερα πλέον, η θρησκεία μόνο προσφέρει.

Κατ’ αρχήν να ξεκαθαρίσω πως όταν λες πως «σήμερα η θρησκεία προσφέρει» είναι σαν να παραδέχεσαι πως η θρησκεία παλαιότερα δεν προσέφερε μόνο αλλά, όπως ισχυρίζομαι βασισμένος σε ιστορικά γεγονότα, έκανε και ζημιά. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα που όλοι οι απολογητές των θρησκειών κάνουν αλλά δεν συνειδητοποιούν μιας και θέλουν να σκέφτονται πως η θρησκεία έχει μόνο θετικά ή προτιμούν να μειώνουν σε τέτοιο βαθμό τα αρνητικά ώστε να είναι τόσο λίγα οπότε και να τα αγνοήσουν άνετα.

Βεβαίως έχω δώσει πολλά παραδείγματα προβλημάτων που δημιουργεί η θρησκεία αυτή την εποχή, αλλά θες διότι δεν παρακολουθώ ειδήσεις λόγο φόρτου εργασίας, θες διότι ασχολούμαι αρκετά με την οικογένεια, δεν είμαι σε θέση να ενημερώνομαι όπως θα ήθελα.

Ευτυχώς για εμένα, υπάρχουν άτομα που κάνουν αυτή ακριβώς τη δουλειά. Παρακολουθούν τα νέα και τα μαζεύουν ώστε να φανεί ακριβώς τί προσφέρει η θρησκεία αυτή τη μοντέρνα περίοδο. Μια περίοδο που όλοι θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν κυριαρχείται από μύθους και δεισιδαιμονίες, αλλά τελικά τα στοιχεία μας δείχνουν πόσο μακριά από την αλήθεια βρίσκεται αυτή η ιδεά. Δείτε το παρακατω βίντεο για να καταλάβετε:

Βέβαια, όπως έχω ξανα αναφέρει, έχω μαντικές ιδιότητες και μπορώ να προβλέψω το μέλλον. Ξέρω λοιπόν και τί θα μου πούν σαν αντεπιχείρημα σε αυτό το βίντεο: «Μα δεν δείχνεις τα καλά που κάνει η θρησκεία άρα είσαι προκατηλημένος και άδικος.»

Αλλά είμαι όντως προκατειλημένος και άδικος; Τί καλά έχει κάνει η θρησκεία τον τελευταίο καιρό; Δεν θυμάμαι να είδα κάτι στη τηλεόραση αλλά, όπως είπα, δεν βλέπω και πολύ οπότε είναι λογικό να μου ξέφυγε. Από την εμπειρία μου μπορώ να υποθέσω πως η εκκλησία έχει αναλάβει να μοιράσει φαγητό σε άπορους σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, να δώσει στέγη σε αρκετούς, να κάνει κάποιες δωρεές.

Καλά αυτά, δεν λέω.

Αλλά δεν είναι απαραίτητο να είσαι θρήσκος για να τα κάνεις. Πολλοί άθεοι βοηθάνε με τον τρόπο τους και πολλά ιδρύματα βοηθάνε άπορους και δεν το κάνουν στο όνομα του θεού. Επιπλέον, τα χρήματα που δίνει η θρησκεία σε όλες αυτές τις δραστηριότητες προκύπτουν από την έλλειψη φορολογίας των εμπορικών δραστηριοτήτων της εκκλησίας, αλλά και της μισθοδοσίας των παπάδων από τον προϋπολογισμό του κράτους. Οπότε είναι σαν να κάνω εγώ αγαθοεργίες με λεφτά των άλλων και να κρατάω και ένα ποσοστό για εμένα.

Δεν ξέρω εσάς, αλλά εμενα αυτό δεν μου φαίνεται σαν μεγάλη θυσία και σίγουρα δεν είναι απαραίτητο να συντηρείται ένα σύστημα όπως αυτό της θρησκείας προκειμένου να γίνονται αυτά. Μπορούμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας και χωρίς το θεό, το έχουμε αποδείξει δεκάδες φορές όταν ο θεός στέλνει μια θεομηνία και σκοτώνει χιλιάδες.

Οπότε τί προσφέρει η θρησκεία στον κόσμο; Ότι προσέφερε και παλαιότερα, τίποτα ιδιαίτερο, κυρίως πόνο.

Advertisements

Tagged: , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: