Το HAARP πέθανε, ζήτω το HAARP!


Δυστυχώς δεν αξιώθηκα να γράψω για το HAARP. Δεν είχα χρόνο, δεν είχα διάθεση, όπως και να έχει το πράγμα δεν έγραψα για τη μεγαλύτερη πηγή κακού που έχει ποτέ δημιουργηθεί. Το έχω βέβαια αναφέρει κάνα δυο φορές και έχω δεχθεί και σχόλια για αυτό, αλλά ποτέ δεν μπήκα στο κόπο να προσπαθήσω να αντικρούσω τις ιστορίες που ακούγονται.

HAARP-auroras

Ίσως δεν το έκανα γιατί μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να αντικρούσεις κάτι που μπορεί να δημιουργήσει τυφώνες, σεισμούς, τσουνάμι, να προκαλέσει το θάνατο χιλιάδων ανθρώπων με ανεμοστρόβιλους σε όλο το κόσμο, να ελέγχει τη σκέψη μας, να ρίξει αεροπλάνα που αμέριμνα πετούν και ταυτοχρόνως, σε συνεργασία με τα chemtrails (που είναι και η αγαπημένη μου συνωμοσία), να καταστρέψει την ανθρωπότητα.

Από την άλλη, αν το καλοσκεφτείς, είναι εξαιρετικά εύκολο να αντικρούσεις αυτές τις θεωρίες ακριβώς για τους λόγους που αναφέρω παραπάνω. Είναι δηλαδή πάρα πολύ δύσκολο να με πείσεις πως μια σειρά από κεραίες που στέλνουν ELF (Extremely Low Frequency) ηλεκτρομαγνητικά κύματα στην Ιονόσφαιρα, με δύναμη χιλιάδες φορές μικρότερη από αυτή που στέλνει ο ήλιος, μπορεί να προκαλέσει ΟΛΑ αυτά για τα οποία κατηγορείται. Είναι απλό, ο σεισμός προκαλείται από διαφορετικά αίτια από ότι ένα τσουνάμι, ένας τυφώνας, ή η πτώση αεροπλάνων. Είναι λοιπόν εξαιρετικά απίθανο, έως σχεδόν αδύνατο, να μπορεί ένα εργαλείο να προκαλέσει τόσα διαφορετικά φαινόμενα.

Και κανονικά, εδώ θα έπρεπε να σταματήσω μιας και ειλικρινά δεν νομίζω πως έχω πολλά ακόμα να προσθέσω. Για εμένα είναι αρκετά ξεκάθαρο και όλες οι ιστορίες συνωμοσίας γύρω από το θέμα κάνουν λάθος.

Όμως η ζωή προχωρά και οι καταστάσεις αλλάζουν. Τίποτα δεν μένει ίδιο και το HAARP κλείνει. Τί έκανε λέει;; Το HAARP κλείνει;;

Ναι, βρίσκομαι στη δύσκολη θέση να ενημερώσω τους αναγνώστες μου πως το HAARP, μετά από χρόνια περήφανου ελέγχου του καιρού, των σεισμών και των μυαλών μας, κλείνει λόγο έλλειψης χρημάτων. Ο Dr James Keeny, Site Manager του HAARP, λέει με βαριά καρδιά πως οι εγκαταστάσεις είναι αυτή τη στιγμή άδειες. Ο λόγος είναι η έλλειψη χρημάτων.

425px-Rusty_Padlock

Μήπως ήρθε λοιπόν η ώρα να χαρούμε; Μήπως μπορούμε όλοι να φωνάξουμε με όλη τη δύναμη των πνευμόνων μας “ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ!”. Μήπως, εμείς οι σκεπτικιστές, μπορούμε να χαρούμε γιατί όλες οι θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με το κακό HAARP θα πεθάνουν μαζί του; Μήπως οι πιστοί αυτών των θεωριών μπορούν- να χαρούν- διότι ένα τεράστιο κακό όπλο έπαψε να υπάρχει και να χρησιμοποιείται εναντίον μας; Μήπως;

Όποιος το πιστεύει αυτό είναι απλώς αφελής. Αφελής διότι δεν μπορεί να καταλάβει πως λειτουργεί το συνωμοσιολογικό μυαλό.

Από τη στιγμή που έγινε η ανακοίνωση της παύσης λειτουργίας του HAARP έχουν εμφανιστεί άλλες 20 περίπου κρυφές εγκαταστάσεις σε όλο το κόσμο που κάνουν την ίδια δουλειά και οι οποίες δεν σκοπεύουν να σταματήσουν καθόλου να σπέρνουν πόνο και μιζέρια.

Υπάρχουν εγκαταστάσεις στην Αλάσκα, στη Χαβάη, στην Αγγλία και στη Κίνα, για να αναφέρω μερικές. Όπως φαίνεται, οι εγκαταστάσεις που έκλεισαν ήταν απλώς “στάχτη στα μάτια μας” και οι κακοί άνθρωποι σκοπεύουν να συνεχίσουν τις κακές τους πράξεις.

“Ο διάβολος δεν ξεκουράζεται ποτέ”, μου έλεγε η μακαρίτισσα η γιαγιά μου και προφανώς ήξερε για το HAARP, δεν εξηγείται διαφορετικά.

Όχι, δεν υπάρχει περίπτωση οι συνωμοσιολόγοι να έχουν κάνει λάθος και το HAARP να μην είναι τίποτε περισσότερο από αυτό που μας λένε. Όχι, το HAARP δεν ήταν μια μικρή εγκατάσταση με ελάχιστη δύναμη, που δεν μπορούσε να ελέγξει όχι μόνο το καιρό αλλά ούτε την ίδια τη χρηματοδότησή της. Όχι, το HAARP εξακολουθεί να υπάρχει γιατί το να σκοτώσεις μια συνωμοσία είναι σαν να προσπαθείς να σκοτώσεις τον Θεό. Όπως και Αυτός, έτσι και οι συνωμοσίες είναι παντοτινές και αθάνατες.

Αλλά ας μην απογοητευόμαστε, αν μη τι άλλο, αυτή η εξέλιξη θα μας δώσει τη δυνατότητα να γράφουμε για θεωρίες συνωμοσίας για πολλά χρόνια ακόμα (τρίβω τις παλάμες μου με χαιρέκακο ύφος) και να τρομάζουμε με σκιές στους τοίχους.

Καλή μας διασκέδαση.

Evil-laugh-picture

Πηγές:

Advertisements

Tagged: , , , ,

5 thoughts on “Το HAARP πέθανε, ζήτω το HAARP!

 1. Bill Ιουλίου 23, 2013 στο 12:08 Reply

  Δεν έκλεισε το HAARP, όπως λανθασμένα πέρασε η ορολογία στο διαδίκτυο. Αρκετοί έσπευσαν να πιαστούν από τον τίτλο «έκλεισε το χάρπ» και να αρχίσουν το «πάρτυ». Η αλήθεια όμως είναι άλλη. Οι εγκαταστάσεις στην Αλάσκα έχουν κάνει suspend προσωρινά, είτε μέχρι να βρεθούν κονδύλια για το απαραίτητο upgrade που χρειάζονται οι κινητήρες, είτε μέχρι να αλλάξει ο contractor που θα «τρέξει» αυτά τα facilities στο μέλλον. Υπάρχει ήδη project που θα τρέξει το φθινόπωρο με χρηματοδότηση από την DARPA εξάλλου. Και όταν παίζονται δις δολλάρια και άλλα παιχνίδια γεωπολιτικής και γεωστρατηγικής σημασίας, τα μικροπροβλήματα που μπορεί να έχει η Αλάσκα με τους περιβαντολλογικούς νόμους των ΗΠΑ θα.. ξεπεραστούν αργά ή γρήγορα.

  Μέχρι τότε βέβαια, μπορούν όλοι να «ξεφαντώσουν»…

  Μου αρέσει!

  • tmagoula Ιουλίου 23, 2013 στο 14:46 Reply

   Όλα όσα σωστά αναφέρεις μπορούμε να τα βρούμε στα link που έχω βάλει ως πηγές.

   Μου αρέσει!

   • Bill Ιουλίου 25, 2013 στο 12:03

    Αφού λοιπόν είναι όλα σωστά, τότε γιατί το άρθρο χτίστηκε πάνω στο σλόγκαν «Έκλεισε το haarp, άλλα οι συνωμοσιολόγοι θα βρουν άλλη διέξοδο»; Γιατί να χειραγωγεί τους αναγνώστες του και να τους οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα;

    Μου αρέσει!

  • tmagoula Ιουλίου 25, 2013 στο 12:20 Reply

   Το HAARP είναι αυτή τη στιγμή κλειστό. Κανείς δεν κάνει εργασίες. Ο λόγος είναι η έλλειψη χρημάτων. Υπάρχει ένα ακόμα project που θα τρέξει η DARPA αλλά τίποτε άλλο. Αν δεν βρεθούν χρήματα το HAARP θα παρμείνει κλειστό. Όλα τα παραπάνω αναφέρονται στις πηγές μου.
   Αυτό ακριβώς γράφει και το άρθρο, απλώς δεν αναφέρεται στη DARPA και το τελευταίο project.
   Εσύ το κλείσιμο το λες «suspend», αλλά εγώ καταλαβαίνω πως όταν μια εταιρία, οργανισμός, εργαστήριο ή ότι άλλο θες, βγαίνει και λέει πως δεν έχουμε χρηματα να λειτουργήσουμε περαιτέρω, σημαίνει πως έχουν κάνει προσπάθειες να βρουν χρήματα που δεν καρποφόρησαν και πλέον κλείνει.
   Τί από τα παραπάνω δεν παρουσίασα σωστά ώστε να οδηγήσω τους αναγνώστες σε λάθος συμπεράσματα; Είπε ο υπεύθυνος στην ανακοίνωση (που βρίσκεται στις πηγές μου) κάτι που να αλλάζει το νόημα του άρθρου; Όποιος θέλει διαβάζει περισσότερα. Αν ήθελα να οδηγήσω τους αναγνώστες σε λάθος συμπεράσματα δεν θα έδινα τις πηγές που, υποτίθεται, με αναιρούν.
   Όσο για τα υπόλοιπα που αναφέρεις, τα παιχνίδια γεωπολιτικής και γεωστρατηγικής σημασίας, εξακολουθώ να αμφιβάλλω. Αν όπως λες παίζονται εκατομμύρια, τί νόημα έχει να βγουν και να ανακοινώσουν πως κλείνουν οι εγκαταστάσεις; Δεν μιλάμε και για κάτι ιδιαίτερα μυστικό. Ούτως ή άλλως σε εσάς δεν μπορούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια, οπότε τί πέτυχαν; Αν παίζονται εκατομμύρια θα είχαν χρήματα για να λειτουργήσουν.

   Μου αρέσει!

 2. Bill Ιουλίου 26, 2013 στο 10:47 Reply

  Ο σταθμός της Αλάσκας δεν είναι ο μοναδικός που υπάρχει, είναι απλά ο πιο διαδεδομένος. Μόνο και μόνο από αυτό το γεγονός, το να λες ότι «το HAARP πέθανε», είναι σαν να λες ότι είναι και ο μοναδικός σταθμός που κάνει τέτοιου είδους κορδελάκια στην ιονόσφαιρα.

  Το να βγαίνει κάποιος υπεύθυνος και να λέει δεν έχουμε χρήματα και άρα κλείνουμε, δεν σημαίνει αυτόματα πως είναι και η μοναδική αλήθεια. Ένας άλλος ‘υπεύθυνος’ έλεγε πως η Ελλάδα είναι ένας Τιτανικός και κάποιοι κέρδιζαν ταυτόχρονα εκατομμύρια ευρώ με CDS. Αν το έψαχνες λίγο παραπάνω, θα έβρισκες πως έχει λήξει το συμβόλαιο που έχει συνάψει η εταιρεία contractor και γίνονται συζητήσεις για νέα ανάθεση.

  Η είδηση λοιπόν, αν και δεν είναι συγκλονιστική, παρουσιάζεται ως τέτοια. Διάφορα άρθρα (ένα εξ αυτών και το δικό σου) προσπαθούν να περάσουν την ιδέα ότι τελικά ο σταθμός στη Τζακόνα δεν ήταν και κάτι τόσο το σπουδαίο. Εσύ μπορεί να το κάνεις για να πικάρεις αυτούς που μιλούσαν για HAARP και παρεμβολές στο κλίμα της γης όταν εσύ αμολούσες αετό. Άλλοι μπορεί να έχουν άλλους λόγους. Ας πούμε να υποβαθμίσουν την αξία του υποσταθμού.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: