Πως να ΜΗ γίνει το παιδί σας άθεος


Ναι, ναι, το ξέρω, είμαι ένοχος. Το ομολογώ και αφήνομαι στο έλεος σας. Είμαι ό,τι χειρότερο κυκλοφορεί στους δρόμους. Είμαι χειρότερος από βιαστές, δολοφόνους και παιδεραστές μαζί! Αυτοί απλώς θα πάρουν το σώμα σας, την αθωότητά σας ή τη ζωή σας. Εγώ θα σας κάνω να χάσετε το πιο πολύτιμο αγαθό που έχετε, την ψυχή σας. Ναι, είμαι ότι χειρότερο.

atheist-baby

Ή τουλάχιστον έτσι μου έχουν πει. Μιας και η ψυχή είναι ότι πολυτιμότερο έχουμε και αυτή θα είναι ευτυχισμένη αν μπει στο παράδεισο, τότε οποιαδήποτε κίνηση ή συμπεριφορά δική μου που θα μπορούσε έστω και να ρισκάρει αυτή την είσοδο, δεν είναι μόνο ανήθικη αλλά καταδικαστέα και φρικαλέα.

Ναι, τα έχω ακούσει και αυτά που γράφω παραπάνω. Όχι ακριβώς με αυτά τα λόγια, αλλά αυτό ήταν το νόημά τους και οφείλω να ομολογήσω (για δεύτερη φορά σήμερα) πως η θρησκεία είναι ξεκάθαρη και κανένας άθεος, που όχι μόνο δεν πιστεύει αλλά δεν λατρεύει τον θεό, δεν έχει θέση στο παράδεισο, ένα μέρος όπου θα έχει τη δυνατότητα η ψυχή μας να προσκυνά το θεό συνεχώς και χωρίς διακοπές για όλη την αιωνιότητα! Ας λέει ο Πάπας ότι θέλει, οι άθεοι είμαστε καταδικασμένοι.

tumblr_lpilwxlxUB1r0go7xo1_r2_500

Βασισμένοι λοιπόν σε αυτή τη λογική οι επικριτές μου έχουν επανειλημμένως πει πως αυτό που κάνω, το να  προσπαθώ να αλλάξω την πίστη των ανθρώπων, είναι ανήθικο. Αρχικά να (ξανά)ξεκαθαρίσω ένα θέμα: δεν προσπαθώ να αλλάξω τη πίστη κανενός. Μου είναι αδιάφορο τί πιστεύει ο κάθε άνθρωπος και όπως δεν ασχολούμαι με τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, έτσι δεν θα ασχοληθώ και με τα θρησκευτικά του πιστεύω. Μπορεί ο κάθε ένας να πιστεύει σε ότι θέλει, από το θεό των Χριστιανών μέχρι πως εξωγήινοι μας έμαθαν πως να στοιβάζουμε πέτρες αλλά δεν ασχολήθηκαν να μας δώσουν εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Δεν με απασχολεί, πως να το πω πιο ξεκάθαρα. Αρκεί βεβαίως αυτό το πιστεύω να μη προσπαθούν να το περάσουν σε εμένα και να μην επηρεάζει με κάποιο τρόπο τη ζωή μου. Σε αυτό το blog έχω πολλές φορές αναφερθεί στο πως επηρεάζει τη ζωή μου η θρησκεία οπότε δεν θα επαναλάβω τα ίδια.

Άρα λοιπόν, αν δεν ενδιαφέρομαι να αλλάξω τη πίστη κανενός, τότε τί κάνω και γράφω τέτοιες αντιχριστιανικές αηδίες σε αυτό το blog; Ο στόχος μου είναι απλός. Να μπορέσω, φωνάζοντας για την έλλειψη πίστης μου, να τραβήξω την προσοχή και άλλων που μοιράζονται αυτή την έλλειψη (!), να αποκαλυφθούν, και όλοι μαζί να πετύχουμε αλλαγές στην Ελλάδα που θα επιτρέψουν σε εμάς τους άθεους να ζούμε χωρίς να καταπιεζόμαστε από τη θρησκεία. Απλά πράγματα.

Αλλά, από την άλλη, καταλαβαίνω το άγχος των θρησκευόμενων ανθρώπων που φοβούνται πως ο πύρινος λόγος μου (εδώ γελάμε) μπορεί να “σπρώξει” το παιδί τους, που ίσως να μην έχει κατηχηθεί όσο πρέπει ή όπως πρέπει, στο δρόμο προς την κόλαση. Συνεπώς, σε αυτό το άρθρο, θα σας δώσω οδηγίες σχετικά με το πως να αποφύγετε να γίνει το παιδί σας άθεο και συνεπώς να χάσει την ευκαιρία, μόλις πεθάνει, να υμνεί το θεό εις τον αιώνα των αιώνων αμήν.

jesus camp part 2Προσοχή! Οι ιδέες που ακολουθούν μπορεί να μην συνθέτουν μια πλήρη λίστα και να μπορείτε να σκεφτείτε και άλλα. Ακόμα καλύτερα. Απλώς, γνώμη μου είναι πως, αν κάνετε όλα τα παρακάτω τότε το παιδί σας δεν έχει τίποτα να φοβάται. Βεβαίως, το επιθυμητό αποτέλεσμα μπορεί να έρθει και χωρίς να τα κάνετε όλα, αλλά σε αυτή την περίπτωση πάντα υπάρχει ένα μικρό ρίσκο, το αθώο αυτό πλάσμα, να πέσει στα νύχια μου όπου θα σκιστεί η ψυχή του και θα καταδικαστεί στο πυρ το αιώνιο.

Ορίστε λοιπόν η λίστα με τις προτάσεις μου για να μη γίνει το παιδί σας άθεο:

 • Μην το μορφώσετε καθόλου. Μην το μάθετε να χρησιμοποιεί το μυαλό του, μακριά από κριτική σκέψη, επιστήμη και λογική.
 • Να του λέτε συνεχώς ψέματα για το πως δουλεύει ο κόσμος γύρω μας. Να του λέτε αρλούμπες τις οποίες να παρουσιάζετε σαν μεγάλες σοφίες και να κακολογείτε την επιστήμη σε κάθε ευκαιρία που έχετε.
 • Να του μάθετε να σιχαίνεται το σώμα του και τις φυσικές λειτουργίες του. Να το πείσετε πως είναι μικρός, χωρίς αξία και πως πρέπει να ζητάει συγχώρεση σε όλη του τη ζωή για αμαρτήματα που ποτέ δεν έκανε.
 • Να του μάθετε πως οτιδήποτε είναι διασκεδαστικό είναι κακό και δεν θα πρέπει ούτε να το σκέφτεται και πως το μόνο που θα του προσφέρει χαρά είναι να γονατίζει και να εκλιπαρεί ένα φανταστικό φίλο.
 • Βεβαιωθείτε πως θα δυσανασχετεί με οποιονδήποτε δεν είναι πανομοιότυπος με αυτό σε χρώμα, πολιτικές πεποιθήσεις, σεξουαλικό προσανατολισμό και ειδικά θρησκεία. Να παρουσιάσετε αυτούς τους ανθρώπους ως κακούς, επικίνδυνους και να τους δώσετε τη φανταστική δύναμη, ως μειονότητα, να καταστρέψουν εσάς, την πλειοψηφία.
 • Εκπαιδεύστε το να κοροϊδεύει και να λοιδορεί οποιαδήποτε άλλη θρησκεία εκτός της δικής του και ξεκινήστε όσο το δυνατόν νωρίτερα να του μαθαίνετε τη διαφορά μεταξύ ενός τρελού που ζει στην έρημο και βλέπει το θεό και ενός άλλου που ζει στην έρημο και βλέπει το θεό.
 • Δώστε ξεκάθαρες και αυστηρές οδηγίες ώστε να μην αμφισβητεί τα λεγόμενά σας αλλά ούτε και τον εαυτό του. Σε περίπτωση που έχει αμφιβολίες θα πρέπει να προστρέχει σε εσάς ή τον παπά της ενορίας. Οι βιβλιοθήκες και άλλοι χώροι που υπάρχει κίνδυνος να συζητούνται ανοιχτά τέτοια θέματα θα πρέπει να απαγορευτούν. Να το πηγαίνετε όσο πιο συχνά γίνεται στην εκκλησία.
 • Τέλος, προκειμένου να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, μη το διδάξετε να διαβάζει και να γράφει. Να μην πηγαίνει σχολείο και να του διδάσκετε ότι θέλετε στο σπίτι.

11169534_ori

Αν πετύχετε όλα τα παραπάνω τότε το παιδί σας έχει εγγυημένη μια θέση στον παράδεισο. Αλλά ακόμα και αν πετύχετε μερικά τότε υπάρχουν πολλές ελπίδες. Όλα εξαρτώνται από το τι διάθεση θα έχει να σκεφτεί μόνο του. Αν το κόψετε αυτό νωρίς, τότε όλα θα πάνε κατ’ ευχήν.

Και μην ανησυχείτε για εμένα. Με ενδιαφέρει να αλλάξω τα πιστεύω του παιδιού σας όσο με ενδιαφέρει να κολλήσω ψείρες.

Advertisements

Tagged: , , , ,

One thought on “Πως να ΜΗ γίνει το παιδί σας άθεος

 1. Χρυσός Αβγός Ιουλίου 11, 2013 στο 06:48 Reply

  ο σωστός Έλληνας είναι Εβραιοχριστιανός σαν τους Αρχαίους Έλληνες!

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: