Ποιά είναι τα πραγματικά «νέα»


Σε αυτό το μπλογκ έχω καταπιαστεί με πάρα πολλές θεωρίες συνωμοσίας και έχω πολλές φορές εξηγήσει πως προκύπτουν αυτές οι θεωρίες.

Η γνώμη μου είναι πως οι θεωρίες συνωμοσίας όπως παρουσιάζονται, εξωγήινοι, Ιλουμινάτι, κυβερνητικές συγκαλήψεις κτλ, δεν συμβαίνουν. Δεν θα εξηγήσω εδώ γιατί μιας και το έχω κάνει σε διάφορα άλλα ποστ.

Αντιθέτως, αυτό που συμβαίνει είναι πως τα ΜΜΕ επιλέγουν με λάθος κριτήρια τις ειδήσεις που μεταφέρουν με αποτέλεσμα να μπερδευόμαστε σχετικά με το τί είναι σημαντικό και να μην κοιτάζουμε «εκεί που πρέπει». Δεν εννοώ πως υπάρχει κάποια τρομερή συνωμοσία. Αυτό που λέω είναι πως αυτοί που θέλουν να περάσουν ένα νόμο που αφαιρεί από τις ελευθερίες μας, μειώνει τον ελεύθερο λόγο, η αυξάνει παράλογα τη φορολογία, εκμεταλλεύονται τέτοιες ειδήσεις και περνάνε τις δικές τους αλλαγές όταν εμείς κοιτάμε αλλού. Δείτε μερικά παραδείγματα.

Δεν είναι όλα «νέα». Με μερικά δεν θα έπρεπε να ασχολούμαστε καθόλου. Ας χρησιμοποιήσουμε το μυαλό μας για να κρίνουμε και να απορρίψουμε τα σκουπίδια προκειμένου να δούμε αυτά που πρέπει.

Advertisements

Tagged: ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: