Τελικά τα παιδιά τιμωρούνται


Προσπαθώ να “ακουμπήσω” αυτό το θέμα όσο γίνεται χωρίς να έχει σημασία ο ρόλος μου ως πατέρας. Ούτως ή άλλως, μέχρι και σήμερα, 5 χρόνια μετά, ακόμα υπάρχουν στιγμές που δυσκολεύομαι να πιστέψω πως τα δύο παιδιά στο σπίτι μου με αποκαλούν “μπαμπά”. Ο ρόλος και οι ευθύνες είναι τόσο βαριές που, το ομολογώ, κάποιες φορές θα ήθελα να μην τις κουβαλώ. Αλλά είναι πλέον αργά και τα αισθήματα που έχω για τα παιδιά μου είναι τόσο δυνατά που δεν υπάρχει επιστροφή.

Αυτός είναι και ο λόγος που όταν διαβάζω μια ιστορία όπου εμπλέκονται παιδιά νιώθω την οργή να βράζει μέσα μου. Τα παιδιά είναι όχι μόνο αθώα αλλά και απροστάτευτα και μπορούμε, οι ενήλικες, να τα κάνουμε ότι θέλουμε. Αλλά αυτό που είναι ακόμα πιο σημαντικό είναι πως, ειδικά εμάς τους γονείς τους, τα παιδιά μας βλέπουν σαν το θεό, κυρίως όταν είναι μικρά γιατί όταν μπουν στην εφηβεία μας βλέπουν σαν τσιμπούρια! Αλλά τέλος πάντων.

Όταν λοιπόν το παιδί είναι μικρό κοιτάζει τί κάνουν οι γονείς του και αντιγράφει. Αλλά δεν αντιγράφει απλά, αυτομάτως το μυαλό του θεωρεί πως αυτό που κάνει η μαμά ή ο μπαμπάς είναι  το σωστό, αυτό που πρέπει να γίνει. Άρα δεν είναι απλή αντιγραφή αλλά έχουμε να κάνουμε με μάθηση. Αυτός είναι  ο λόγος που συγχύζομαι όταν ακούω πως σε κάποια παιδιά γίνεται κατήχηση και τα μαθαίνουν να μην ρωτάνε, να μην αμφισβητούν και να μην αναρωτιούνται, αλλά να δέχονται μια ανώτερη αυθεντία τυφλά.

Αλλά αυτά τα παιδιά είναι τυχερά μπροστά σε άλλα που απλώς γίνονται θύματα της ηλιθιότητας και άγνοιας των γονιών τους Πρόσφατα λοιπόν είδα μια ιστορία στην οποία φαίνεται σε τί επίπεδα επικίνδυνης βλακείας μπορούν να φτάσουν οι άνθρωποι που δεν χρησιμοποιούν το μυαλό τους αλλά αφήνονται στα χέρια του κάθε παρανοϊκού.

Μια ομάδα ανθρώπων στη Χιλή αποφάσισε πως ένα 3χρονο κοριτσάκι ήταν ο αντίχριστος και προκειμένου να μην έρθει το τέλος του κόσμου, αποφάσισαν να το ρίξουν ζωντανό στη φωτιά όπου και πέθανε.

Ειλικρινά δεν ξέρω από που να πιάσω αυτή την ιστορία. Από το γεγονός πως η 25χρονη μητέρα συμφώνησε στην ανθρωποθυσία; Από το γεγονός πως τα μέλη της ομάδας ήταν μορφωμένοι άνθρωποι; Από το γεγονός πως στον 21ο αιώνα κάποιοι πιστεύουν σε οποιαδήποτε βλακεία τους πει κάποιος άλλος;

Τί να πω;

Θα πω μονάχα πως αυτά συμβαίνουν όταν οι δεισιδαιμονίες κυριαρχούν στη ζωή μας, ξεκινώντας από τις μικρές, όπως ο φόβος της μαύρης γάτας, μέχρι τον ερχομό του αντίχριστου.

Βέβαια, στο παραπάνω φταίει και το γεγονός πως ο θεός όταν έδωσε τη βίβλο την άφησε ανοιχτή σε ερμηνείες και έτσι ο κάθε ένας, ανάλογα με το τί μυαλό κουβαλά, αποφασίζει μόνος του τί εννοεί και πράττει αναλόγως. Αν δεν ήταν έτσι τα πράγματα τότε αυτό το κοριτσάκι θα ήταν ζωντανό σήμερα.

Συνήθως προσπαθώ να βάλω και λίγο χιούμορ στα γραπτά μου, αλλά όταν το θέμα μου είναι παιδιά που τιμωρούνται για τις ηλιθιότητες των μεγαλύτερων τότε δεν περισσεύει αστεϊσμός.

Για να δούμε ως πότε θα μας κυβερνά η αφέλεια και η έλλειψη λογικής…

Advertisements

Tagged: , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: