Ο Θεός του καλού και του κακού


Συνήθως προσπαθώ σε αυτό το μπλογκ να διατηρώ ένα κάποιο επίπεδο, όχι το υψηλότερο ομολογουμένως, αλλά δεν μου αρέσει ούτε να κοροϊδεύω τα διάφορα που πέφτουν στα χέρια μου, όσο αστεία και αν είναι και μερικά είναι σε επίπεδο Μελ Μπρουκς,  ούτε όμως και να είμαι πολύ “τετράγωνος” και το μόνο που να ζητάω να είναι “αποδείξεις, αποδείξεις, αποδείξεις”.

Μια τέτοια συνεχής αντιμετώπιση γίνεται σύντομα προβλέψιμη και το χειρότερο, βαρετή. Οπότε, ακόμα και αν υπάρχει ένα ζήτημα αποδείξεων για μια ιστορία, και συνήθως υπάρχει, καμιά φορά προσπαθώ να διατηρήσω μια άλλη οπτική γωνία ώστε να κερδίσουμε κάτι παραπάνω και να μην αρχίσουμε να κόβουμε τις φλέβες μας με κουτάλι, επαναλαμβάνοντας με κάθε βασανιστικά αργή κίνηση, τη λέξη “αποδείξεις” ξανά και ξανά μέχρι να πάθουμε εγκεφαλικό.

Οι ιστορίες με τις οποίες θα ασχοληθούμε σήμερα είναι τέτοιες και έχουν και μια έντονα θρησκευτική χροιά.

Στη πρώτη μαθαίνουμε για ένα θαύμα που έγινε στην Αίγυπτο.

Κι όμως συμβαίνουν θαύματα! Ένας Μουσουλμάνος στην Αίγυπτο σκότωσε τη γυναίκα του και την έθαψε με τα δύο κοριτσάκια τους, το ένα ήταν μωρό και το άλλο 8 ετών.

Τα κορίτσια τα έθαψε ζωντανά!! Στην συνέχεια κατήγγειλε στην αστυνομία ότι τα κορίτσια είχαν σκοτωθεί από έναν θείο τους. Ύστερα από 15 μέρες πέθανε ένα άλλο μέλος από το σόι τους. Οι συγγενείς του αποφάσισαν να τοποθετήσουν το νεκρό στον τάφο όπου βρισκόταν η γυναίκα και τα δύο του παιδιά. 

Όταν άνοιξαν τον τάφο για την κηδεία, οι παρευρισκόμενοι δεν πίστευαν στα μάτια και στα αυτιά τους: Βρήκαν κάτω από το χώμα τα δύο κοριτσάκια ΖΩΝΤΑΝΑ!!! Το εκπληκτικό γεγονός διαδόθηκε σαν αστραπή σ’ όλη τη χώρα και ο πατέρας των παιδιών ετοιμάστηκε για τη θανατική ποινή. Όπως ήταν φυσικό, οι ερωτήσεις έπεσαν βροχή πάνω στο μεγαλύτερο παιδί προκειμένου να τους διαφωτίσει για το πώς επέζησαν.

Ένας άνδρας, ο οποίος φορούσε λευκά ρούχα που έλαμπαν σαν τον ήλιο, με χέρια ματωμένα από πληγές, ερχόταν και μας έδινε φαγητό, ήταν η απάντηση της μικρής. Ακόμη, ο άνθρωπος αυτός ξυπνούσε και τη μαμά μου για να περιποιηθεί την αδελφή μου.

Το εθνικό αιγυπτιακό κανάλι, το οποίο πήρε τη συνέντευξη, μετάδωσε μέσω της (μουσουλμάνας) δημοσιογράφου: «Ο άνδρας αυτός δε μπορεί να ήταν άλλος από τον ΙΗΣΟΥ, διότι κανείς άλλος δεν κάνει τέτοιου είδους πράγματα!».

Μπορεί μεν οι μουσουλμάνοι να δέχονται ότι ο «ISA» (Ιησούς) τα έκανε όλα αυτά, αλλά οι πληγές δείχνουν ότι πραγματικά σταυρώθηκε, όπως επίσης είναι ξεκάθαρο ότι ο Ιησούς ΖΕΙ. Εξάλλου, κανείς δε διανοήθηκε να μη βασιστεί στα λόγια του κοριτσιού, γιατί ούτε αυτή ούτε η αδελφούλα του θα ήταν δυνατό να επιζήσουν αν δε συνέβαινε ένα πραγματικό θαύμα.

Οι ηγέτες των μουσουλμάνων βρίσκονται αντιμέτωποι μ’ ένα αδιέξοδο, καθώς ούτε την αυθεντικότητα του θαύματος μπορούν να αμφισβητήσουν ούτε και να περιορίσουν την έκταση που πήρε η δημοσιότητα της όλης ιστορίας.” (πηγή)

Όπως είπα στην εισαγωγή, σε αυτή τη περίπτωση δεν θα σταθώ στην παντελή έλλειψη αποδείξεων ούτε και στις αδυναμίες της ιστορίας. Θα προσπαθήσω να δω μέσα από τις γραμμές και, θεωρώντας πως αυτή η ιστορία είναι καθ’ όλα αληθινή, να δω τί μπορώ να καταλάβω για τον θεό.

Η ιστορία είναι λοιπόν τραγική. Δύο παιδάκια θαμμένα ζωντανά, μια ιστορία βγαλμένη από τους εφιάλτες μου, όχι τους χειρότερους όμως. Ο θεός λοιπόν επέλεξε να βοηθήσει αυτά τα κορίτσια και καλά έκανε. Ταυτοχρόνως όμως αφήνει χιλιάδες άλλα παιδάκια να βασανίζονται και να πεθαίνουν με φριχτούς τρόπους σε όλο τον κόσμο. Με ποιά κριτήρια επιλέγει να σώσει αυτά τα δύο και να αφήσει χιλιάδες να βασανίζονται; Κανείς δεν ξέρει γιατί ο θεός είναι “μυστήριος”. ΟΚ, μπορώ να το δεχθώ αυτό, αλλά τότε δεν θα πρέπει να μας λένε οι αντιπρόσωποι του πως ξέρουν τί θέλει και τί περιμένει από εμάς.

Τέλος πάντων, καλό θα ήταν ο θεός να αποκτήσει πιο συγκεκριμένα κριτήρια σχετικά με το για ποιούς και πότε κάνει θαύματα. Αν, ας πούμε, έλεγε πως κάνω θαύματα μόνο κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τον Ισημερινό και κάτω και κάθε Δευτέρα και Παρασκευή από τον Ισημερινό και πάνω η ζωή όλων μας θα ήταν πιο εύκολη. Σε αυτή την περίπτωση ο θεός δεν θα χρειαζόταν να απορρίπτει προσευχές που ζητούν θαύματα μιας και θα γνωρίζαμε πως σήμερα δεν είναι η μέρα μας και δεν θα την κάναμε. Συν της άλλης, αυτή η οργάνωση θα μας επέτρεπε να ξεκαθαρίζουμε ποιά θαύματα είναι πραγματικά και ποιά όχι. Αν δηλαδή εμφανίζονταν κάποιος και έλεγε πως εκ θαύματος εμφανίστηκε η εικόνα της Παναγίας στα μακαρόνια του, θα ξέραμε αν ήταν αληθινό θαύμα ή όχι απλώς κοιτώντας τί μέρα είναι. Τί πιο απλό;

Η δεύτερη ιστορία μας έρχεται από την Ελλάδα (περήφανη πατρίδα) και μάλιστα από το Βόλο και μαθαίνουμε πως:

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, μια παρέα νεαρών κοριτσιών κοροιδεύαν τα Θεία λέγοντας ανάποδα το ΠΑΤΕΡ ΗΜΩΝ. 

Κάποια στιγμή και εν μέσω γέλωτος, ένα απ΄τα κορίτσια άρχισε να τραυλίζει. Όλοι νομίσαν ότι έκανε πλάκα, πλην όμως στην συνέχεια γύρισαν τα μάτια του και πέφτονας κάτω άρχισε να αφρίζει, με αποτέλεσμα να διακομισθεί στο νοσοκομείο.

ΤΡΟΜΟΣ ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΠΑΡΕΑ.

Με λύπη πλροφορηθήκαμε το γεγονός, κι ευχόμαστε ο καλός Θεός να απαλάξει την άτυχη κοπέλα από κάθε κακό.

Στεκόμαστε όμως στο γεγονός, και συμβουλεύουμε πάντες ιδιαιτέρως τους νέους, να μην εμπαίζουν τα Θεία αλλά να προσφέρουν ΔΟΞΗ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟ ΘΕΟ ΜΗ ΟΡΓΙΖΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟΝ.

Για κάθε νεώτερο θα σας ενημερώσουμε.” (πηγή) (οι υπογραμμίσεις και τα κεφαλαία είναι του αρχικού συγγραφέα)

Κατ’ αρχήν θεωρώ σημαντικό πως οι πληροφορίες είναι “έγκυρες”. Φαντάσου σε μια τόσο σημαντική ιστορία να μην ήταν έγκυρες. Τί πανικός θα δημιουργούνταν!

Σε αυτή την ιστορία έχουμε μια πολύ ξεκάθαρη περίπτωση προσβολής των θείων. Τα κορίτσια έλεγαν ανάποδα το Πάτερ Ημών και ένα από αυτά, μια δεκατετράχρονη, δαιμονίστηκε. Μια σωστή τιμωρία γιατί ο θεός είναι γνωστό πως δεν δέχεται τέτοια πράγματα. Μάλιστα είναι εξαιρετικά πιθανό το μποτιλιάρισμα στους κεντρικούς δρόμους των μεγάλων πόλεων να οφείλεται στο γεγονός πως οι οδηγοί “κατεβάζουν καντήλια” συνεχώς, ειδικά οι θρήσκοι. Σωστή τιμωρία κατά τη γνώμη μου.

Βέβαια, δεν είναι ξεκάθαρο γιατί το να πεις το Πάτερ Ημών ανάποδα είναι αμαρτία. Θα ήθελα επίσης να ξέρω τί εννοεί ο συγγραφέας με τη λέξη “ανάποδα”. Εννοεί τη σειρά των λέξεων ανάποδα ή τη σειρά των γραμμάτων ανάποδα; Το πρώτο γίνεται αλλά βάζω ότι στοίχημα θέλετε πως αν δεν έχετε το Πάτερ Ημών γραμμένο μπροστά σας δεν θα μπορέσετε να το κάνετε. Παράδειγμα: “Αμήν. Πονηρού του από ημάς ρύσαι αλλά, πειρασμόν εις ημάς εισενέγκης μη και, ημών οφειλέταις τοις αφίεμεν ημείς και ως, ημών οφελείματα τα ημίν άφες και…”

Δεν είναι καθόλου εύκολο αλλά το έκανε ένα 14χρονο και τώρα νιώθω λίγο βλάκας που δυσκολεύομαι τόσο. Ούτε καν θα προσπαθήσω να πω το πάτερ ημών αντιστρέφοντας τα γράμματα. Ο εγωισμός μου δεν έχει συνέλθει ακόμα από το προηγούμενο χτύπημα, δεν θα αντέξει και ένα νέο. Αλλά κάτι νεαρά κορίτσια το βρήκαν αυτό διασκεδαστικό; Τέλος πάντων.

Έτσι λοιπόν, μερικά κορίτσια που ήταν λεκτικά προικισμένα, είπαν το πάτερ ημών ανάποδα και αντί ο θεός να τα επιβραβεύσει που κατάφεραν ένα τόσο δύσκολο έργο, τη μία τη δαιμόνισε και τις άλλες τις τρόμαξε, πριν πάνε όλες μαζί στο νοσοκομείο. Και όλα αυτά στο άντρο της ακολασίας, το Βόλο!

Τέλος, ίσως το πιο σημαντικό σημείο από όλα, θα μας κρατήσει ενήμερους για τις εξελίξεις! Διαβάζοντας αυτό μου ξεφεύγει μια βαθιά ανάσα ανακούφισης και επιτέλους καταλαβαίνω πως το βράδυ θα κοιμηθώ ήσυχα.

Και τώρα έρχεται το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει από αυτές τις ιστορίες. Δέχομαι πως κάποιος αφιέρωσε χρόνο για να τις φανταστεί. Δέχομαι πως κάποιοι τις αναπαράγουν σαν να είναι αλήθεια και πως κάποιοι άλλοι (δείτε τα σχόλια) τις πιστεύουν χωρίς καμία σκέψη. Όλα αυτά τα δέχομαι. Αυτό που θα ήθελα να μου απαντήσει κάποιος είναι, όταν τα έγραφαν αυτά τα παραμύθια, δεν μπορούσαν να δουν πως περισσότερο ζημιά θα έκαναν και λιγότερο θα βοηθούσαν τον έργο του σωτήρος Ιησού Χριστού;

Στην τελική, ο Χριστός τους ζήτησε να λένε ψέματα για να προωθήσουν το έργο του; Έτσι νιώθουν αυτοί οι άνθρωποι την αγάπη προς τον Κύριο;

Δε μας παρατάνε λέω εγώ!

Advertisements

Tagged: , , , , , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: