Έλαβα email


Πριν από αρκετά χρόνια, δεν πρέπει να ήμουν 15, έλαβα ταχυδρομικά το πρώτο μου chain letter. Ξέρετε, αυτά που αν τα στείλεις σε άλλα 3.456,72 άτομα τότε όλα θα πάνε καλά αλλά αν σπάσεις την αλυσίδα τότε όλες οι ατυχίες θα πέσουν σαν βροχή πάνω σου; Ε, τέτοιο. Ήταν βέβαια ανώνυμο αλλά υποψιαζόμουν ποιός μου το έστειλε. Τότε ακόμα το μυαλό μου, άγουρο (αλλά όχι πράσινο, ποτέ πράσινο) ακόμα, με είχε βάλει στον πειρασμό να συνεχίσω την αλυσίδα κυρίως με το επιχείρημα “δεν ξέρεις ποτέ τί γίνεται”. Ο βασικότερος λόγος που δεν το έκανα ήταν διότι βαριόμουν να αντιγράψω με το χέρι αυτό το γράμμα 3.456,72 φορές και επιπλέον διότι το κόστος των γραμματόσημων ήταν πολύ μεγάλο για ένα παιδί με χαρτζιλίκι 1.000δρχ. το μήνα.

Οπότε το αγνόησα κανονικά και μπορώ να πω με βεβαιότητα πως δεν μου συνέβη τίποτα κακό. Για να είμαι ειλικρινής, δεν μου συνέβη τίποτα κακό μέχρι σήμερα γιατί δεν θυμάμαι το γράμμα να είχε ημερομηνία λήξης οπότε είμαι ακόμα σε αναμονή.

Αυτό είναι ίσως το πιο ενδιαφέρον σημείο σε αυτά τα γράμματα που τώρα έχουν εξελιχθεί σε email ή posts στο Facebook. Σου υπόσχονται πως αν το προωθήσεις, όλα τα καλά θα συμβούν άμεσα, αλλά τα κακά αν το αγνοήσεις θα συμβαίνουν για πολύ καιρό. Εξαιρετικά άδικο, αν θέλετε τη γνώμη μου.

Που θέλω να καταλήξω με όλα αυτά; Ένας φίλος μου έστειλε email και έγραψε “Κοίτα τί μου έστειλε μια φίλη μου!” Ο φίλος μου γνωρίζει για αυτό το μπλογκ και εγώ ξέρω πως δεν τα πιστεύει αυτά και μου το έστειλε σαν παράδειγμα χαζομάρας. Έλα μου όμως που αυτό το chain email δεν είναι σαν όλα τα άλλα! Διαβάστε και θα καταλάβετε:

When God takes something from your grasp, he’s not punishing you, but merely opening your hands to receive something better. Concentrate on this sentence. “The will of God will never take you where the Grace of God will not protect you.” Someuthing good will happen to you today, something that you have been waiting to hear. Please do not break. Just 27 Words, ‘God our Father, walk through my house and take away all my worries and illnesses and please watch over and heal my family in your name, Amen.’ This prayer is so powerful. Pass this to 12 people including me. A blessing is coming to you in form of a new job, a house, marriage, health or financially. Do not break or ask questions. This is a test. Does God come first in your life? If so, stop what you’re doing and send it to 12 people now. Watch what He does(οι bold λέξεις είναι του αρχικού συγγραφέα και όχι δική μου επιλογή)

Εκτός των ορθογραφικών λαθών στα οποία δεν θα σταθώ μιας και η δική μου ορθογραφία δεν έχει βελτιωθεί από τότε που τελείωσα το νηπιαγωγείο, το παραπάνω κείμενο περιέχει τόσα πολλά πράγματα που θα μπορούσα να συζητήσω, που ειλικρινά δεν ξέρω τί να πρωτοπιάσω.

Να ξεκινήσω με τη δήλωση πως όταν ο θεός μας παίρνει κάτι είναι για να μας δώσει κάτι καλύτερο; Όταν δηλαδή ο θεός πήρε το παιδί ενός γνωστού μου, τί του έδωσε που ήταν καλύτερο;

Να ξεκινήσω με τη πρόταση σε bold η οποία μας ενημερώνει πως ο θεός δεν θα μας πάει ποτέ κάπου όπου η χάρη του δεν θα μας προστατέψει. Τί αερολογίες είναι αυτές;

Να ξεκινήσω με την προφητεία πως κάτι καλό θα μας συμβεί αν στείλω μια προσευχή σε άλλους 12 ανθρώπους; Ή μήπως να ασχοληθώ με το ότι το καλό που θα μου συμβεί είναι ή νέα δουλειά, ή σπίτι, ή γάμος (γιατί αυτό να είναι στα καλά που θα μας συμβούν δεν το καταλαβαίνω), ή καλή υγεία, ή χρήματα; Τελικά έχει μείνει κάτι έξω από αυτή τη λίστα; Πραγματικά μαγική προσευχή που αν την πούμε είναι σίγουρο πως θα πάρουμε αυτό που θέλουμε μιας και η λίστα των “δώρων” είναι τόσο εκτενής που το μόνο που μένει απ’ έξω είναι να πάρει πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός. Αλλά αυτό ούτε ο θεός δεν μπορεί να το κάνει.

Ας δούμε λοιπόν το παρακάτω σενάριο. Ο θεός κάθεται και χαζεύει, και εκεί που προσπαθεί να περάσει την ώρα του στέλνοντας ένα τσουνάμι ή ένα σεισμό, ή τον Φάμπρι στον Παναθηναϊκό, ξαφνικά βλέπει στον υπολογιστή του πως κάποιος έστειλε το παραπάνω μήνυμα. Χωρίς καθυστέρηση μετράει τις διευθύνσεις στις οποίες έχει σταλεί και αν είναι 12 και μόνο 12, τότε φωνάζει τον άγγελο υπηρεσίας και του δίνει οδηγίες να κάνει κάτι καλό για τον αποστολέα. Αν όμως οι διευθύνσεις είναι 11 ή 13 (φτου, φτου, φτου), τότε σέρνει το email στο φάκελο Trash και συνεχίζει να προκαλεί καταστροφές στον πλανήτη.

Αυτός είναι ο θεός για μερικούς ανθρώπους. Ένας εντολοδόχος πατερούλης που ακούει τις προσευχές και, αν τις υλοποιούσε όλες, τότε οι μισοί άνθρωποι θα ήταν ζάμπλουτοι και οι άλλοι μισοί νεκροί. Οι άνθρωποι που προσεύχονται είναι σαν να ζητάνε από τον θεό να αλλάξει το πρόγραμμα που (μας λένε πως) έχει για το κόσμο, να προσαρμόσει τη φυσική ροή των πραγμάτων, ώστε να ωφεληθούν αυτοί, που όπως ομολογούν είναι αμαρτωλοί. Είναι σα να μου λέει η κόρη μου να την πάω στη παιδική χαρά επειδή έβαψε με τα πινέλα της τη μηχανή μου κίτρινη!

Τί να πω; Και μόνο το γεγονός πω παρόμοια email συνεχίζουν να κυκλοφορούν δείχνει πως κάποιοι άνθρωποι τα πιστεύουν. Δείχνει επίσης πως αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι απλώς αφελείς, αλλά απλοϊκοί σε βαθμό παθογένειας.

Θα κάνω λοιπόν και εγώ μια προσευχή και θα τη στείλω μέσω αυτού του blog: Υπερ-άγιε, πάνσοφε και πανάγαθε Πατέρα, εσύ που έκανες τη γειτόνισσα να μείνει έγκυος ακόμα και όταν ο άντρας της έλειπε, εσύ που έδειξες στον Ρουσσόπουλο το δρόμο για τη Μονή Βατοπεδίου με τις 7 θαυματουργές εικόνες της Παναγιάς συν την Αγία Ζώνη της Παναγίας, εσύ που μέσα στη απέραντη σοφία σου πήρες την αθωότητα χιλιάδων παιδιών όταν επέτρεψες στους «πωλητές» σου να τα βιάσουν αλλά τους έδωσες το μοναδικό δώρο της διαλυμένης ψυχής (μιας και πάντα δίνεις κάτι όταν παίρνεις κάτι άλλο), εσύ που πήρες τη ζωή ενός 10χρονου αγοριού όταν σταμάτησες τη καρδιά του μέσα στην αυλή του σχολείου του χωρίς να υπάρχει κάποιο ιατρικό πρόβλημα και έδωσες στους γονείς του ένα εξαιρετικά πολύτιμο μάθημα στο ποιός είναι το αφεντικό εδώ, κάνε να έρθει ο Ιησούς σύντομα, πολύ σύντομα, και να πάρει όλους τους Χριστιανούς μαζί του και να αφήσει εμάς τους προβληματικούς, τους άπιστους, τους καταδικασμένους στη κόλαση, στην ησυχία μας στον πλανήτη μας. Αμήν (προεραιτικό). ΥΓ: Αν μου πεις και τους αριθμούς του τζόκερ, προσευχές να δεις που θα σου κάνω!

Αν αυτή η εξαιρετικά δυνατή προσευχή γίνει πραγματικότητα, και γιατί να μη γίνει αφού την έστειλα ηλεκτρονικά και στους 14 ανθρώπους που διαβάζουν το μπλογκ μου όπως έλεγαν οι οδηγίες, υποπτεύομαι πως η ζωή μας θα απλοποιηθεί σε απίστευτο βαθμό! Άϊντε να δούμε.

380470_10150546551763377_1763707865_n

Advertisements

Tagged: , , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: