Βρωμεροί δαίμονες!


Σε αντίθεση με το προφίλ μου στο Facebook όπου γράφω πολύ πιο χαλαρά και με όσο χιούμορ διαθέτω, σε αυτό το μπλογκ προσπαθώ να διατηρήσω ένα άλλο επίπεδο, λίγο πιο σοβαρό ώστε τα επιχειρήματά μου να έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα. Όχι ότι τα καταφέρνω πάντα μιας και αν ακούσει κάποιος τους επικριτές μου θα καταλήξει στο συμπέρασμα πως όχι μόνο δεν έχω επιχειρήματα αλλά ακόμα και αυτά τα λίγα που έχω είναι παιδικά και άνευ λόγου ύπαρξης. Αλλά το έχω πάρει απόφαση, δεν μπορώ να τους χαροποιήσω όλους.

Ένας άλλος στόχος που έχω βάλει είναι να αποφύγω να κοροϊδεύω τις ιστορίες που διαβάζω και αναλύω όχι γιατί δεν έχω διάθεση αλλά γιατί πιστεύω πως όταν κάποιος πιστεύει σε κάτι και εσύ τον κοροϊδέψεις, όσο γελοίο και αν είναι αυτό το κάτι και πιστέψτε με, υπάρχουν τόσο γελοία πράγματα που κυκλοφορούν, που με τα νύχια κρατιέμαι, αν λοιπόν τον κοροϊδέψεις, τότε τον έχασες. Όσο εύστοχα και λογικά και αν είναι τα επιχειρήματά μου αν αρχίσω τις μπηχτές και τις εξυπνάδες μάλλον χαμένος θα βγω. Όχι ότι περιμένω να γυρίσω κεφάλια, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Έρχεται όμως κάποια στιγμή που δυσκολεύομαι να διατηρήσω το σοβαρό προσωπείο και είναι σχεδόν αδύνατο να μην κοροϊδέψω κάποιες καταστάσεις οι οποίες είναι από μόνες τους τόσο αστείες που δεν ξέρω από που να τις πιάσω και να μη λυθώ στα γέλια.

Δείτε για παράδειγμα το Ρουμάνο φίλο μας ο οποίος είναι αρκετά άτυχος να έχει δαίμονες που κυκλοφορούν στο γραφείο του και στο σπίτι του. Σαν να μην έφτανε αυτό, αυτοί οι δαίμονες έχουν πρόβλημα με… αέρια. Όπως λέει ο ίδιος ο Μανταλίν Τσικουλέσκου (πηγή) δεν φτάνει που του δημιουργούν διάφορα προβλήματα αλλά κλάνουν κιόλας με αποτέλεσμα να βρωμάει και το γραφείο του και το σπίτι του! Πραγματικά εξαιρετικά άτυχος ο φίλος μας.

Προκειμένου λοιπόν να γλυτώσει από αυτή την κυριολεκτικά βρωμερή κατάρα, κάλεσε κάποιους παπάδες για να κάνουν εξορκισμό. Αυτοί έκαναν τη δουλειά τους αλλά οι δαίμονες δεν έφυγαν και συνέχισαν να αερίζονται και να κάνουν τη ζωή του Ρουμάνου δικηγόρου αφόρητη.

Τί να κάνει και αυτός, δικηγόρος όντας, έκανε μήνυση στην εκκλησία διότι σου λέει, αντιπρόσωποι του θεού είσαστε, θα έπρεπε να μπορείτε να διώξετε τους λακέδες του μεγάλου εχθρού που μου βρωμίζουν το σπίτι. Στη δίκη κατέθεσε και η μητέρα του που παραδέχθηκε πως υπάρχουν δαίμονες στο σπίτι, είπε πως εκτός από το να αερίζονται, της αλλάζουν τα κανάλια στην τηλεόραση με αποτέλεσμα υποθέτω να βλέπει τα δικά της Τούρκικα ανάμεικτα με διαφημίσεις, και έχουν δαιμονίσει και το σεσουάρ της. Λογικό μου φαίνεται μιας και οι δαίμονες είναι γνωστοί για τις κομμωτικές τους ιδιαιτερότητες και τις μακριές αλογοουρές που φέρουν.

Πριν σας πω την απόφαση του δικαστή, στη θέση του οποίου θα πλήρωνα πολλά λεφτά για να είμαι, θέλω να κάνω μια ανακεφαλαίωση της κατάστασης.

Ο Μανταλίν παραπονιέται πως οι δαίμονες έχουν αέρια, κάτι που μπορεί να συμβεί και στους πιο καθώς πρέπει δαίμονες που εγώ τουλάχιστον γνωρίζω. Όπως όλοι ξέρουμε, τα αέρια είναι αποτέλεσμα βακτηριδίων στο παχύ έντερο και δημιουργούνται κατά τη χώνευση. Μήπως ο Μανταλίν να κόψει τα καυτερά; Μήπως πρέπει να αρχίσει να αναρωτιέται πως γίνεται οι δαίμονες να έχουν έντερο το οποίο δημιουργεί μόνο αέρια και όχι άλλα προς αποβολή υλικά; Μήπως να αλλάξει αυτός τη διατροφή του και να πάψει να βλέπει φαντάσματα;

Αλλά ας δούμε το θέμα από τη μεριά ενός άθεου.

Ένας τύπος διώκεται από τις οσμές φανταστικών πλασμάτων και ζητάει τη βοήθεια της εκκλησίας η οποία πρέπει να μεσολαβήσει με το δικό της φανταστικό πλάσμα, το οποίο υποτίθεται πως δημιούργησε το πρώτο φανταστικό πλάσμα, προκειμένου να το διώξει. Είναι να απορεί κανείς γιατί τελικά ο εξορκισμός απέτυχε;

Επιπλέον, η μαρτυρία της μητέρας του είναι αποκαλυπτική σε τέτοιο βαθμό που είναι απορίας άξιο πως ξέφυγε από το Χαρδαβέλλα. Οι δαίμονες εκτός από κλανιάρηδες είναι και ταραχοποιά πνεύματα που επηρεάζουν ηλεκτρικές συσκευές μιας και δεν μπορούν να την κάνουν να μιλήσει σε ξεχασμένες γλώσσες, να γράψουν με αίμα στο σώμα της τρομακτικά κείμενα ή έστω να στείλουν σήματα μορς με τις κλανιές τους, αν και δεν αναφέρθηκε οι κλανιές αυτές, εκτός από οσμή, να έχουν ήχο. Αλλά δεν θα ήταν εντυπωσιακό οι δαίμονες να προσπαθούσαν να διαμορφώσουν ένα πρόγραμμα παρακολούθησης τηλεόρασης με τη μητέρα, ώστε να μην της αλλάζουν κανάλι όταν παίζει η αγαπημένη της σειρά ή να μη κλείνουν το σεσουάρ όταν στεγνώνει τα μαλλιά της, χρησιμοποιώντας ήχους που θα συνοδεύονται και από οσμή; Τύφλα να ‘χουν τα αγρογλυφικά των εξωγήινων!

Το δικαστήριο τελικά έκρινε υπέρ της εκκλησίας. Νομίζω πως η απόφαση είναι απολύτως λογική και στη μάχη των φανταστικών πλασμάτων κέρδισε αυτό με τους πιο πλούσιους αντιπροσώπους.

Ίσως όλη η κατάσταση να είχε λυθεί αν ο φίλος μας μιλούσε λίγο με τη μητέρα του, με την οποία ακόμα συζεί όπως ορίζει η Χριστιανική παράδοση, και απλώς σταματούσαν να μαγειρεύουν κουνουπίδι. Ίσως να γλύτωνε τα δικαστικά έξοδα, την αγορά νέου σεσουάρ και τη γελοιοποίηση ανά την υφήλιο.

Να ‘ναι καλά το παλληκάρι που μας κάνει και γελάμε.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: