Το Ισλάμ στην Ελλάδα


Όσοι διαβάζετε αυτό το μπλογκ ξέρετε τις απόψεις μου για τις θρησκείες. Να το πω ευγενικά, δεν είναι οι καλύτερες. Σε γενικές γραμμές, για να μην επαναλαμβάνομαι, θεωρώ πως οι θρησκείες δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από όσα λύνουν, αν λύνουν έστω και ένα.

Αλλά το να βάζουμε όλες τις θρησκείες στο ίδιο σακί δεν είναι δίκαιο. Ναι, όταν οι θρησκείες επικαλούνται γνώση για την προέλευση του κόσμου, ή την μοναδική αλήθεια για την ύπαρξη του θεού τους, ναι τότε είναι ίδιες. Αλλά υπάρχουν σημαντικές διαφορές όσον αφορά την εφαρμογή αυτών των πιστεύω. Από τις χιλιάδες θρησκείες που υπάρχουν στον πλανήτη μας, υπάρχουν  κάποιες που είναι φανατικά φιλειρηνικές. Αυτές βρίσκονται στη μία μεριά του φάσματος με τις φανατικά επιθετικές στην άλλη. Το Ισλάμ ανήκει σε αυτή την κατηγορία των θρησκειών.

Είναι και ανορθόγραφοι, αλλά ποιός μιλάει...

Είναι και ανορθόγραφοι, αλλά ποιός μιλάει…

Κάποιος μπορεί να μου πει πως ο Χριστιανισμός, σε  όλες σχεδόν τις μορφές του, έχει δείξει εξαιρετικά επιθετική συμπεριφορά και θα έχει δίκιο, αλλά ας σκεφτούμε το παρακάτω παράδειγμα. Πριν από λίγες μέρες στο Πακιστάν, συνελήφθησαν κάποιοι μπλόγκερ που ήταν άθεοι και διατηρούσαν ανάλογα μπλογκ. Αμέσως κινητοποιήθηκαν χιλιάδες πιστοί που διαδήλωσαν στις πόλεις της χώρας με αίτημα να κρεμαστούν οι άθεοι! Βλέπετε, η αποστασία στο Ισλάμ τιμωρείται με θάνατο και αυτό δεν είναι θέμα ερμηνείας αλλά ξεκάθαρης διατύπωσης στο Κοράνι.

democracy_is_cancer_islam_is_answerΣε ποιά Χριστιανική χώρα θα κινδύνευε κάποιος μπλόγκερ επειδή είναι άθεος; Σε ποιά Χριστιανική χώρα θα κινδύνευε κάποιος που ανεβάζει ένα θεατρικό έργο με θέμα τη ζωή του Χριστού, ή που δημοσιεύει γελοιογραφίες με το Χριστό, ή ονομάζει ένα αρκουδάκι Χριστό, ή τελικά ένα μικρό κοριτσάκι που διεκδικεί το δικαίωμα να μορφωθεί και να πάει στο σχολείο; Σε ποιά Χριστιανική χώρα; Σε καμία.

Όσα και αν έχω γράψει για τον Χριστιανισμό και τα προβλήματά του, δεν θα μπορούσα ποτέ να ισχυριστώ πως είναι χειρότερος από το Ισλάμ.

Πρόκειται για μια θρησκεία που είναι άκρως επιθετική και σκοπός της είναι να προσηλυτίσει όλο τον κόσμο, που οι γυναίκες έχουν ελάχιστα έως καθόλου δικαιώματα, η ελευθερία του λόγου δεν υπάρχει, οι ομοφυλόφιλοι πρέπει να κρύβονται και αυτοί που αποφασίζουν για όλα είναι οι μουλάδες.

islam34Είναι λοιπόν προφανές πως το Ισλάμ δεν είναι ίδια θρησκεία με τον Χριστιανισμό και πως έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα.

Όλα αυτά τα λέω μιας και πρόσφατα η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα δημιουργηθούν 3 Τζαμιά στην Αθήνα και όχι ένα όπως είχε προγραμματιστεί.
Προφανώς δεν έχω πρόβλημα με αυτή τη λογική. Ο κάθε ένας θα πρέπει να μπορεί να λατρέψει το θεό του στο χώρο του. Το δικαίωμα στην ανεξιθρησκία είναι εξαιρετικά σημαντικό και ως άθεος δεν θέλω σε καμία περίπτωση να χαθεί. Οπότε όχι ένα τζαμί, ούτε 3, αλλά 13 ας φτιάξουν. Δεν με απασχολεί, αρκεί να μην πληρωθούν από τους φόρους μου. Ας τα πληρώσουν οι πιστοί.

Αλλά, όπως γνωρίζουμε, η Ελλάδα έχει γίνει εδώ και καιρό προορισμός μεταναστών από Ισλαμικές χώρες και ειδικά το Πακιστάν και το Αφγανιστάν. Όπως είπα και πριν, σε αυτές τις χώρες υπάρχουν  Ισλαμιστές φανατικοί και είναι λογικό αυτά τα πιστεύω να μην έχουν ξαφνικά σβήσει στο μυαλό τους επειδή ήρθαν στην Ελλάδα. Αν μη τί άλλο, όπως έχει δείξει η ιστορία, όταν πηγαίνεις   μετανάστης σε άλλη χώρα κρατάς με πιο μεγάλη ζέση τη θρησκεία και τις παραδόσεις της χώρας σου. Οπότε είναι λογικό να υποθέσουμε πως αν αυτοί οι μετανάστες ήταν μία φορά πιστοί στη χώρα τους, τώρα θα είναι περισσότερο.

Ίσως αυτή τη στιγμή να μην υπάρχει πρόβλημα, αλλά όταν μαζευτεί ένας ικανός αριθμός ανθρώπων με την ίδια πίστη και φτάσουν σε αυτό που στη φυσική αποκαλούμε “κρίσιμη μάζα”, τότε θα αρχίσουν να διεκδικούν και να πιέζουν και έχουμε δει πως το Ισλάμ κατ’ αρχή πιέζει όλους τους αλλόθρησκους να σέβονται τα Ισλαμικά πιστεύω και να ζουν- βάση αυτών. Διότι όταν λέει πως δεν ανέχεται κριτική για τη θρησκεία και απειλεί με θάνατο αυτούς που θα το κάνουν, τότε απαιτεί από όλους να ζουν με βάση τα Ισλαμικά ιδεώδη.

Αν αύριο, στα 3 νέα τεμένη, βρεθεί ένας προικισμένος ρήτορας και αρχίσει να μιλά για το πως οι Έλληνες δείχνουμε ασέβεια στο Ισλάμ, τί θα γίνει; Να σας πω εγώ ένα σενάριο. Θα μαζευτούνε μερικοί και θα διαμαρτυρηθούν με πορείες. Θα αντιδράσει η ΧΑ και τα καλά παιδιά της και θα ξεκινήσει μια βεντέτα η οποία μόνο κακό θα κάνει στη χώρα και τους Έλληνες.
Μπορεί να νομίζετε πως υπερβάλλω, αλλά όταν οι Ισλαμιστές λένε ξεκάθαρα πως οι δυτικοί θέλουν τη ζωή λιγότερο από ότι αυτοί το θάνατο, τότε καταλαβαίνουμε το πρόβλημα που προκύπτει. Όποιον και αν ρωτήσεις που δουλεύει στο χώρο της ασφάλειας θα σου πει πως το δολοφόνο που δεν μπορείς να σταματήσεις είναι αυτόν που δεν φοβάται να πεθάνει φέροντας σε πέρας το στόχο του.
Το Ισλάμ τονίζει χωρίς αμφιβολία πως το να πεθάνεις σα μάρτυρας για τη θρησκεία είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις και έχεις εξασφαλισμένες τις 200-300 παρθένες (δεν θυμάμαι πόσες) και τα βουνά ρυζιού.

Όταν λοιπόν έχεις μια ομάδα ανθρώπων που πιστεύουν ακράδαντα πως δεν πρέπει να έχεις τις ελευθερίες που έχεις αλλά μόνο αυτές που είναι διατεθειμένοι να σου αφήσουν και προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους δεν σταματούν σε τίποτα, τότε έχεις ένα μεγάλο πρόβλημα.

Αρκετοί, με αριστερά αισθήματα, θα πουν πως κινδυνολογώ και πως υπάρχουν και πολλοί μετριοπαθείς Ισλαμιστές που δεν έχουν σκοπό να κάνουν κακό.
Που είναι αυτοί οι μετριοπαθείς Ισλαμιστές όταν βγαίνουν χιλιάδες φανατικοί και διαδηλώνουν κατά κάποιων σκίτσων και καίνε περιουσίες; Που είναι αυτοί οι μετριοπαθείς Ισλαμιστές όταν βγήκε φάτβα (εντολή δολοφονίας) για τον Σαλμάν Ρούσντι και την Αϊάν Χίρσι Αλί; Που είναι οι μετριοπαθείς όταν φυλακίζονται γυναίκες που έπεσαν θύματα βιαστών και κοριτσάκια ακρωτηριάζονται στο όνομα της θρησκείας τους; Που ήταν οι μετριοπαθείς όταν οι άντρες κόβανε τις μύτες των γυναικών τους για να τις τιμωρήσουν;
Αυτοί οι μετριοπαθείς Ισλαμιστές μπορεί να υπάρχουν και κάποιοι κιόλας να μιλάνε, αλλά αυτοί που είναι το πρόβλημα, οι φανατικοί, δεν θα σταματήσουν. Αυτό προσπαθώ να πω.

Islam-MarchersΤο πρόβλημα στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή δεν είναι μεγάλο, αλλά στις χώρες της Ευρώπης είναι εμφανές. Το Ισλάμ επιχειρεί να καταλάβει τον Δυτικό πολιτισμό και όσο και αν ακούγεται χαζό, δεν παύει να είναι αλήθεια.

Θα πρέπει να καταστεί ξεκάθαρο στους Ισλαμιστές που ζουν στη χώρα μας πως οι νόμοι μας υπάρχουν για να τηρούνται και οποιαδήποτε προσπάθεια πίεσης προς άλλη κατεύθυνση θα αντιμετωπιστεί άμεσα.

Αλλά σε αυτή τη χώρα οι νόμοι δεν τηρούνται από τους Έλληνες πολιτικούς, πώς να το ζητήσεις από τους ξένους μετανάστες;

Advertisements

Tagged: , , , , ,

3 thoughts on “Το Ισλάμ στην Ελλάδα

 1. […] από λίγο καιρό που είχα γράψει κατά του Ισλάμ δέχθηκα σχόλια που έλεγαν πως είμαι επιθετικός, κακός, […]

  Μου αρέσει!

 2. […] έχω γράψει τα άρθρα που μπορείτε να βρείτε εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ και εδώ. Όπως βλέπετε δεν έχω […]

  Μου αρέσει!

 3. Το θέμα με το Ισλάμ | greek skeptic Αύγουστος 27, 2013 στο 15:30 Reply

  […] πρώτη φορά που αναφέρομαι στο Ισλάμ, το έχω κάνει εδώ, εδώ, εδώ, και εδώ, εδώ, εδώ, εδώ και δεν φοβάμαι, όπως […]

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: